Brave New World
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Brave New World
BNW jest super plytka nadaje sie prawie cała na wersje koncertową
- Iron Sajmon
- -#Prisoner

Dla mnie BNW jest jedną z najlepszych w dorobku Maiden. Była to druga pyta Maiden jaką usłyszałem (po The X Factor), po której "zakochałem się" w Ironach. Jest świetnie nagrana... Solówki wyrywają z butów a Bruce idzie na całego.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

No i co Z tego że częśc utowrów powstała za czasów Blaze'a? Nie rozumiem co jest takiego niezwykłego w tym, że zespół uzywa niewykorzystanych kompozycji na swój następny album 
przeciez grali, na paru koncertach bylWrathchild_88 pisze:Ooootakkkk mogliby zagrać Out of the silent planet
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Głównym kompozytorem tego wszytkiego jest i tak Harrissyzygy pisze:ThunderBird napisał:
a od płyt z Blazem więcej jest dłuzszych przeważne wolno zaczynających sie utworów itp. Do czego dąże, że płyta ma dużo w sobie z ery Blaza , Dream of Mirrors,Blaze napisał tekst, Blood Brothers, Brave New World) takie brzmienia spokojnie mogłyby zagościć na Factorze/Virtualu.
http://maidenman.webpark.pl/fallen_angel.htm
4 utwory powstały za czasów Blaza Exclamation
Cytat:
"-Miałem wywiad w Sanctuary Music London po przeglądzie albumu 'Dance Of Death'. Wywiad był z Adrianem Smith'em. Miałem obawy przed zadaniem tego pytania, bo może Steve Harris mógł powiedzieć "nikomu nie mówcie". Mimo tego spytałem, a on powiedział tak: "Nomad" (ku memu zdziwieniu), "Dream of Mirrors" (tu się nie zdziwiłem) i "Mercenary" (najgorszy utwór na BNW od czasów VXI).
Nie mógł sobie przypomnieć czwartego. Spytałem czy 'Blood Brothers może być tym czwartym, ponieważ ma podobną melodię do "Educated Fool". Powiedzał: nie, to nie ten. Zamyślił się przez chwilę, ale sobie nie przypomniał (może nie chciał powiedzieć)".
wiedzieliście Question Twisted Evil
-
Deleted User 622
Jak juz kiedyś pisałem - najlepszy album Maidenów, najlepsza produkcja, świetny klimat, i kompozycje!!
NicJMM pisze:No i co Z tego że częśc utowrów powstała za czasów Blaze'a? Nie rozumiem co jest takiego niezwykłego w tym, że zespół uzywa niewykorzystanych kompozycji na swój następny album
oj ciekaw jestem jakby wyszły z Blazem na wokalusyzygy pisze:rzeczywiście te utwory były pisane pod Blaza
hehe The Nomad.... nie... wolę nie myśleć, chociaż,cenię także Blaza, słucham ostatnio Blood&Belief z jego pomajdeńskiego dorobku i ta płyta po pierwszych przesłuchaniach wydaje sie być świetnaWrathchild_88 pisze:oj ciekaw jestem jakby wyszły z Blazem na wokalu
-
ropuch
hm...nie wiem, ale jak na razie jedynym utworem, ktory mi sie bardziej w wykonaniu Blaze`a podoba jest Man on the Edge , tzn. Dickinson tego chyba nawet nie spiewał (ja przynajmnije nie slyszalem), ale jakos mi jego glos do tejgo wałka nie pasuje.Wrathchild_88 pisze:oj ciekaw jestem jakby wyszły z Blazem na wokalusyzygy pisze:rzeczywiście te utwory były pisane pod Blaza
a tak wogóle to mogliby go zaprosić do "Numbers From The Beast". Zaśpiewałby WickermanaWrathchild_88 pisze:oj ciekaw jestem jakby wyszły z Blazem na wokalu
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

A ja mam takie dziwne wrażenie, że w takim przypadku miały by nieco zmienioną linie melodycznąsyzygy pisze:NicJMM pisze:No i co Z tego że częśc utowrów powstała za czasów Blaze'a? Nie rozumiem co jest takiego niezwykłego w tym, że zespół uzywa niewykorzystanych kompozycji na swój następny albumale ktoś napisał, że te utwory mogłby znaleźć się na wirtualu czy iksie więc was tylko informuję, że rzeczywiście te utwory były pisane pod Blaza
ropuch -> Brusio spiewal MOTE na kazdym koncercie Ed Hunter Tour '99, 
Wrathchild_88 pisze:a tak wogóle to mogliby go zaprosić do "Numbers From The Beast". Zaśpiewałby Wickermana
wszystkim najeżdżającym na Blaza polecam płytkę Blood&Belief :rocxJMM pisze:A ja mam takie dziwne wrażenie, że w takim przypadku miały by nieco zmienioną linie melodyczną
Na pewno posłuchamsyzygy pisze:wszystkim najeżdżającym na Blaza polecam płytkę Blood&Belief
-
Deleted User 622
A ja polecam także 2 poprzednie studyjne i "lajwa"syzygy pisze:Wrathchild_88 pisze:a tak wogóle to mogliby go zaprosić do "Numbers From The Beast". Zaśpiewałby Wickermanawszystkim najeżdżającym na Blaza polecam płytkę Blood&Belief :rocxJMM pisze:A ja mam takie dziwne wrażenie, że w takim przypadku miały by nieco zmienioną linie melodyczną
-
ropuch
spox. jest jakas mp3 z ta piosenka w jego wykonaniu ?kobi pisze:ropuch -> Brusio spiewal MOTE na kazdym koncercie Ed Hunter Tour '99,
Mój pierwszy album IM - swego czasu mogłem go słuchać wkoło (teraz wolę DoD) --- nie ma słabych punktów (no może z całości troszke słabszy jest Fallen Angel) - ale utworki takie jak Brave ne world, Blood Brothers, Dreams of Mirror czy The Nomad skopały mi tak dupsko iż będę o nich pamiętał do końca życia ! 
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Syzygy => sugerujesz, że ja najeżdżam na Blaze'a?
a nieJMM pisze:Syzygy => sugerujesz, że ja najeżdżam na Blaze'a?