Bruce Dickinson solowo-setlisty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Bruce Dickinson solowo-setlisty
Byłbym bardzo wdzięczy gdyby ktoś wkleił tu setlisty jakie miał Bruce na swoich koncertach. Chodzi mi o jego płyty solowe. Jeśli macie jakiekolwiek informacje to ty wklejajcie.
Ciekawi mnie przede wszystkim czy Bruce na swoich koncertach wykonywał piosenki Iron Maiden.
Słyszałem że wykonywał Flight of Icarus ,czy to prawda?
Ciekawi mnie przede wszystkim czy Bruce na swoich koncertach wykonywał piosenki Iron Maiden.
Słyszałem że wykonywał Flight of Icarus ,czy to prawda?
Re: Bruce Dickinson solowo-setlisty
Flight Of Icarus, Powerslave, Two Minutes To Midnight moze ocs jeszcze
Revelations i The Prisoner jeszcze. Mam nawet bootlega z tym.
- real_alien
- -#Long distance runner

Również "Run To The Hills".
Mam dwa koncerty Dickinsona z dwóch różnych tras, ale nie wiem czy na wszystkich gigach była taka setlista.
Tattooed Millionaire
1.) Riding With The Angels (utwór Samson)
2.) Born In 58
3.) Lickin' The Gun
4.) Gypsy Road
5.) Dive! Dive! Dive!
6.) Drum Solo
7.) Zulu Lulu
8.) Ballad Of Mutt
9.) Son of A Gun
10.) Hell On Wheels
11.) All The Young Dudes
12.) Tattooed Millionaire
13.) No Lies
14.) Fog Of a Tyne(chyba
)
15.) Wind Of Change
16.) Sin City
17.) Bring Your Daugther....
18.) Black Knight
Ten koncert był nagrywany chyba po to żeby go wydać potem jako live, ale nie wyszło. Setlista jest długa, i wątpię żeby na każdym koncercie grali wszystkie utwory. W LA jak grali przed Priestami setlista miało koło 10 utworów, i zamiast Sin City było Wishing Well
Trasa Accident Of Birth (koncert W Sao Paolo):
1.) Accident Of Birth
2.)Starchildren
3.)2 Minutes To Midnight
4.)Darkside Of Aquarius
5.)The Magician
6.)Road To Hell
7.)Tattooed Millionaire
8.)Tears Of The Dragon
9.)Powerslave
10.) Taking The Queen
11.) Flight Of Icarus
12.) Laughing In The Hiding Bush
13.) Run To The Hills
Tattooed Millionaire
1.) Riding With The Angels (utwór Samson)
2.) Born In 58
3.) Lickin' The Gun
4.) Gypsy Road
5.) Dive! Dive! Dive!
6.) Drum Solo
7.) Zulu Lulu
8.) Ballad Of Mutt
9.) Son of A Gun
10.) Hell On Wheels
11.) All The Young Dudes
12.) Tattooed Millionaire
13.) No Lies
14.) Fog Of a Tyne(chyba
15.) Wind Of Change
16.) Sin City
17.) Bring Your Daugther....
18.) Black Knight
Ten koncert był nagrywany chyba po to żeby go wydać potem jako live, ale nie wyszło. Setlista jest długa, i wątpię żeby na każdym koncercie grali wszystkie utwory. W LA jak grali przed Priestami setlista miało koło 10 utworów, i zamiast Sin City było Wishing Well
Trasa Accident Of Birth (koncert W Sao Paolo):
1.) Accident Of Birth
2.)Starchildren
3.)2 Minutes To Midnight
4.)Darkside Of Aquarius
5.)The Magician
6.)Road To Hell
7.)Tattooed Millionaire
8.)Tears Of The Dragon
9.)Powerslave
10.) Taking The Queen
11.) Flight Of Icarus
12.) Laughing In The Hiding Bush
13.) Run To The Hills
To ja też wpisze cały set - Live at Wacken 2002
1 Sliver Wings
2 Back From the Edge
3 Broken
4 Revelations
5 Accident of Birth
6 Darkside of Aquarius
7 The Tower
8 Tears of the Dragon
9 Laughing in the Hiding Bush
10 Second part drum solo + Innerspace
11 Bring Your Daughter to the Slaughter
12 The Prisoner
13 Powerslave
15 Tatooed Millionaire
16 Delilah
1 Sliver Wings
2 Back From the Edge
3 Broken
4 Revelations
5 Accident of Birth
6 Darkside of Aquarius
7 The Tower
8 Tears of the Dragon
9 Laughing in the Hiding Bush
10 Second part drum solo + Innerspace
11 Bring Your Daughter to the Slaughter
12 The Prisoner
13 Powerslave
15 Tatooed Millionaire
16 Delilah
Czyli większośc co gra to to co sam skomponował Revelations,Poweslave,Flight of Icarus,2 Minutes to Midnight ,Bring Your Daughter, heh same genialne kawałki.
Fajnie jakby jakimś cudem wpadł do nas z koncertem choć to prawie nierealne ,jeśli wogóle zrobi trase to może da jakieś 10 koncertów w Europie, na letnich festivalach.
Fajnie jakby jakimś cudem wpadł do nas z koncertem choć to prawie nierealne ,jeśli wogóle zrobi trase to może da jakieś 10 koncertów w Europie, na letnich festivalach.
On gra to co skomponował bo do tego ma prawa autorskie bodajże, jakby zagrał inne utwory Iron Maiden mogłoby go zaskarżyćThunderBird pisze:Czyli większośc co gra to to co sam skomponował Revelations,Poweslave,Flight of Icarus,2 Minutes to Midnight ,Bring Your Daughter, heh same genialne kawałki.
Dobra, a teraz mi powiedzcie, czy istnieje boot Bruca na miarę Ullevi
Accident In Brazil mam i jest fatalna jakość...
Oj chyba nie
Ale dobra jakosc ma ten bootlegi co do niego MiKi setliste napisal.
O ile się dobrze orientuję, to nikt nikogo nie mógłby zaskarżać, o ile Bruce oczywiście kawałków których nie napisal nie przypisywałby sobie. Jeśli powyższy warunek zostałby spełniony, to spokojnie mógłby śpiewać Iron Maideny i inne Fear of the Darki nawet. Po porstu zwykły cover, czemu w takim razie śpiewał Sin City i Black Night? Przeca to też innych zespołów piosenki są...Blood Brother pisze:
On gra to co skomponował bo do tego ma prawa autorskie bodajże, jakby zagrał inne utwory Iron Maiden mogłoby go zaskarżyć
Jak cosik pokręciłem, to mnie poprawcie.
Grać może chyba wszystkie utwory które współtworzył będąc w Iron Maiden, i chyba te których nie tworzył (jak w przypadku Run To The Hills, chociaż wiem, że podobno współtworzył ten utwór, to pomimo wszystko jako autor jest Steve) pod warunkiem że minęło 10 lat od wydania ich. Tak słyszałem, że można grać covery utworów po 10 latach od wydania ich, ale nie wiem do końca, ręki bym sobie nie dał uciąć że tak jest
. A co do tego że jakość Accident In Brazil jest słaba, to bywały gorsze(jak np moja wersja Live At Wacken) 
Narazie jedynym bootem którego słuchanie sprawia mi przyjemność jest boot UlleviMacias pisze:. A co do tego że jakość Accident In Brazil jest słaba, to bywały gorsze(jak np moja wersja Live At Wacken)
Racja racja, więc może nie chciał się przyznawać do innych kawałków Maiden które nie skomponował, zresztą co mnie to obchodzi ?zygfryd pisze:O ile się dobrze orientuję, to nikt nikogo nie mógłby zaskarżać, o ile Bruce oczywiście kawałków których nie napisal nie przypisywałby sobie. Jeśli powyższy warunek zostałby spełniony, to spokojnie mógłby śpiewać Iron Maideny i inne Fear of the Darki nawet. Po porstu zwykły cover, czemu w takim razie śpiewał Sin City i Black Night? Przeca to też innych zespołów piosenki są...Blood Brother pisze:
On gra to co skomponował bo do tego ma prawa autorskie bodajże, jakby zagrał inne utwory Iron Maiden mogłoby go zaskarżyć
Jak cosik pokręciłem, to mnie poprawcie.
A czemu nie. Wydaje mi się, że rynek muzyczny w Polsce się rozwija, także jak chodzi o koncerty. Np. podejrzewam, że taki Mystic Festival nie schowa się znów do hali, bo to byłby krok do tyłu. Maiden na otwartych obiektach się raczej w przyszłym roku nie pojawi, więc omawiany Mystic musi sobie kogoś znaleźć żeby bilety sprzedać, a znowu tak dużo sławnych kapel nie jest w jego "stajni" (Helloween - ale ono w tym roku daje klubowe koncerty..., Manowar-na tych to znowu nie staćFajnie jakby jakimś cudem wpadł do nas z koncertem choć to prawie nierealne ,jeśli wogóle zrobi trase to może da jakieś 10 koncertów w Europie, na letnich festivalach.
To powiedz realnie kogo Mystic sprowadzi na stadion. Zwróc przy tym uwagę na to, że IM nie zapełniło go.
BritneyMiKi pisze:o powiedz realnie kogo Mystic sprowadzi na stadion. Zwróc przy tym uwagę na to, że IM nie zapełniło go.
Twierdzę, że jak nie zrobią festivalu na stadionie to się cofną. Żadna firma tego nie chce, chyba że im na festivalu nie zależy. Kogo? Może rzeczony Manowar z Rhapsody? Choć z tego co pamiętam to Ty MiKi tych kapel nie lubisz
Na pewno stadionu by nie zapełnili, pytanie czy trzeba zapełnić, żeby sie opłacało robić koncert. Bo jak tak to faktycznie gwiazdą Mystica będzie Britney lub J.Lo. 
Masz na pewno racje. Skoro raz im się udało z bądź co bądź sukcesem zrobić festiwal na stadionie to faktycznie zmienszyli by jego rozmiar organizując kolejny w hali, co jest równoznacze z krokiem do tyłu w jakimś sensie. Tu się zgodzę.jeżyk pisze:Twierdzę, że jak nie zrobią festivalu na stadionie to się cofną.
Owszem nie lubię i to bardzo, ale to akurat mało istotne.jeżyk pisze:Może rzeczony Manowar z Rhapsody? Choć z tego co pamiętam to Ty MiKi tych kapel nie lubisz
Manowar jak dla mnie to spalona inwestycja, bo jednak nie wydaje mi się żeby mieli choćby tylu fanów co Maiden. No oczywiście moge się mylić. Przy okazji sam pisałeś, że są cholernie drodzy.
Rhapsody to chyba jeszcze mniej popularna kapela, więc tym bardziej nie nadaje się na gwiazdę - owszem byliby dobrym strategicznie zespołem, bo trochę fanów tego typu muzyki jest.
No nie zapełniliby. Jednak jak juz pisałem Rhapsody duzo za mało ludzi zbierze a Manowar za drogi, przez co nieopłacalny.jeżyk pisze:Na pewno stadionu by nie zapełnili, pytanie czy trzeba zapełnić, żeby sie opłacało robić koncert.
Czy trzeba zapełnić? Pewnie, że nie. Tylko sam pomyśl ile ludzi przyjdzie na festiwal z Manowarem jako gwiazdą za 200 zł? Bo tyle pewnie by sobie "gwiazdory" policzyły.
Ogólnie to moim zdaniem stadionowa forma MF była jednorazowa. Zbiegło im się to z trasą Maiden, które jest zespołem nadającym się na stadion.
I naprawdę jezeli zorganizują dobrze obsadzony festiwal w hali to nie będę ich uważał za przegranych.
- Iron Marcin
- -#Invader

W Polsce najwiekszym problemem jest brak hali na koncerty tzn. takiej na 15-20 tys osob. no spodek jako hala na maiden jest za mala nie mowiac juz o torwarze. a na inne zesply jest za duza
najbardzeij to mi sie podoba hala ludowa, ale tez jest mala
co do tego czy maiden bede na nast mysticu to chyba jest duza szansa, bo harris mowil ze beda grali co roku na festiwalach, a metal mind ani odyssey nie zropbi takiego koncertu
najbardzeij to mi sie podoba hala ludowa, ale tez jest mala
co do tego czy maiden bede na nast mysticu to chyba jest duza szansa, bo harris mowil ze beda grali co roku na festiwalach, a metal mind ani odyssey nie zropbi takiego koncertu