IRON MAIDEN vs JUDAS PRIEST
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: IRON MAIDEN vs JUDAS PRIEST
Oba to gnioty...dlaczego ? Jaka ankieta - taka odpowiedz
-
Deleted User 1309
Iron Priest
/ tez jestem przeciwko modzie na tego typu ankiety /
/ tez jestem przeciwko modzie na tego typu ankiety /
hehe, o ile wiem to pod taką ksywą Nomad był kiedyś zarejestrowanyMareq555 pisze:Iron Priest
Nie znam Juasza w wystarczającym stopniu by oceniać. Tak więc opcja znam tylko IM.
KMFDM
-
executioner
- -#Wrathchild

A do jakiej kapeli miałem irona porównać może do metaliki czy do ramsteina?? Dajcie spokój judasi to godna kapela do porównywania z ironami. Poprostu chce porównac wyniki na obu forach i wychodzi na to że...... nieważne.
Tak i'm kansas i co z tego jeśli czekacie na prowokacje czy inną rzecz tego typu to się nigdy nie doczekacie
A o bana dla mnie możecie się tylko pomodlić
bo nikt nie będzie miał podstaw do blokowania mnie.
Tak i'm kansas i co z tego jeśli czekacie na prowokacje czy inną rzecz tego typu to się nigdy nie doczekacie
bingoexecutioner pisze:Tak i'm kansas
heh...ta ankieta..równie dobrze można porównywać zupę pomidorową z ryżem i zupe pomidorową z makaronem...
[quote="JMM"]Nie trawie Judas Priest. Dla mnie to jest typowa kapela metalowa, o tym całym metalowym image'u (już nie nazwe tego wiesniactwem
), tematyce utworów i całą resztą.[/quote]
a co słuchałeś?? Bo jeśli Painkiller to zrozumie, posłuchaj Stained Class i Sad Wings of Destiny.
W temacie wole Ironów,ale zaznaczyłem że obie świetne. Ale trzeba przyznać ,że Judasi też są niesamowitym zespołem, muzycznie są równi z Ironami,tyle że Ironi to jeszcze atmosfera i ogromny sentyment.
Trzeba Judasom oddać że właśnie oni są zespołem ambitnym i róznorodnym, grali blues, rock,hard-rock ala sabbaci,US Hard-Rock, troszke thrash no i oczywiście heavy, cięzko te zespoły porównać.
Z genialnych płyt jakie te zespoły wydały to Ironi: Number of the Beast,Piece of Mind,Powerslave,Somewhere in Time ,Seventh Son of a Seventh Son i Brave New World a Judasi : Sad Wings of Destiny, Stained Class, British Steel i Defenders of the Faith. Więc 6 do 4.
A Turbo jest świetną płytą,o wiele lepszą niż np. Fear of the Dark.
a co słuchałeś?? Bo jeśli Painkiller to zrozumie, posłuchaj Stained Class i Sad Wings of Destiny.
W temacie wole Ironów,ale zaznaczyłem że obie świetne. Ale trzeba przyznać ,że Judasi też są niesamowitym zespołem, muzycznie są równi z Ironami,tyle że Ironi to jeszcze atmosfera i ogromny sentyment.
Trzeba Judasom oddać że właśnie oni są zespołem ambitnym i róznorodnym, grali blues, rock,hard-rock ala sabbaci,US Hard-Rock, troszke thrash no i oczywiście heavy, cięzko te zespoły porównać.
Z genialnych płyt jakie te zespoły wydały to Ironi: Number of the Beast,Piece of Mind,Powerslave,Somewhere in Time ,Seventh Son of a Seventh Son i Brave New World a Judasi : Sad Wings of Destiny, Stained Class, British Steel i Defenders of the Faith. Więc 6 do 4.
A Turbo jest świetną płytą,o wiele lepszą niż np. Fear of the Dark.
w sumie nie wiem co tutaj napisac
gitarzyści zdecydowanie lepsi są w Judasach, basisty raczej lepszego od harrisa nie ma...perkusja...hmmm poprostu inni...wokaliści....kurde chyba remis.....mimo sporych róznic mysle ze można te zespoły ustawic na równi...aczkolwiek forum fanów IM
wiec IM moze wygrac;p
Nomad , teraz Ty trochę przeginasz. Już nie rób z tego Painkillera najgorszego śmiecia. Wiem ,że nie lubisz od pewnego czasu tej plyty , ale przypomnij sobie chociażby o utworze tytułowym , kawałku , który wymieniałeś jeszcze pół roku temu jako najlepszy numer Judas Priest.ThunderBird pisze:a co słuchałeś?? Bo jeśli Painkiller to zrozumie\JMM pisze:Nie trawie Judas Priest. Dla mnie to jest typowa kapela metalowa, o tym całym metalowym image'u (już nie nazwe tego wiesniactwem), tematyce utworów i całą resztą.
INFO DLA MODERATORÓW
BACZNIE PRZYGLĄDAJCIE SIE WASZEMU NOWEMU USEROWI EXECUTONEROWI
Ale przez tą płyte ten zespół jest uważany za prymitywny,nieciekawy,sztampowy,i takie tam głupoty,i przywłaszczony tylko przez fanó Heavy-Metalu(co akurat jest prawdą), większośc zaczyna od niego i potem ludzie gadają ,że to zespół grający na jedno kopyto.Dlatego Stained Class czy Sin After Sin to są płyty ,które radze przesłuchać ludziom.
A ,że utwór tytułowy z Painkillera jest genialny ,to ja temu nie zaprzeczam.
Tak naprawde to zarówno Ironi czy Judasi to jedne z niewiele Metalowych zespołów ,które z tej muzyki zrobiły sztuke,dlatego przy nich warto zostać, bo większośc szybko sie znudzi i za pare/parenaście lat nie będziemy o nich pamiętać.
A ,że utwór tytułowy z Painkillera jest genialny ,to ja temu nie zaprzeczam.
Tak naprawde to zarówno Ironi czy Judasi to jedne z niewiele Metalowych zespołów ,które z tej muzyki zrobiły sztuke,dlatego przy nich warto zostać, bo większośc szybko sie znudzi i za pare/parenaście lat nie będziemy o nich pamiętać.
bredzisz... przez tą płytę to neiktórzy w ogóle zwrócili uwagę na JP. bo to jest ich najlepsza płyta. możesz sobie pisać że to nei jest styl Judasów itp, ale to jest NAJLEPSZA ich płyta i tyle. muzycznie najlepsza. i to jest chyba ostatnia ich płyta o której można powiedzieć "prymitywna"ThunderBird pisze:Ale przez tą płyte ten zespół jest uważany za prymitywny
-
Deleted User 1309
No poprostu prze.....rypane . Mozliwe ze sa osoby ktore wyrabiaja sobie takie zdanie po przesluchaniu tej plyty , ale zapewniam Cie ze z drugiej strony jest o wiele wiele wiele wiecej osob ktore uwielbiaja Priest wlasnie za Painkillera . A jezeli nie lubisz go dlatego , ze(według Ciebie) powoduje u osob ktore go wysluchaly powstawanie negatywnych opinii na temat JP bez zapoznania sie ze starszymi płytami to jestes smieszny.[/b]Ale przez tą płyte ten zespół jest uważany za prymitywny,nieciekawy,sztampowy,i takie tam głupoty,i przywłaszczony tylko przez fanó Heavy-Metalu
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Thunderbird => nie jest żadnym znawcom Judas Priest, i w całości nie wysłuchałem żadnej ich płyty, i opinie wysnuwam na podstawie wielu utworów z różnych lat ich długiej kariery. Może gdybym przesluchał dokłądnie albumy które wymieniasz jako ich największe osiągnięcia to bym zmienił zdanie, ale wątpie gdyż naprawde orietnuje się w tematyce ich twórczości, i ich cały image mnie odstrasza.
-
executioner
- -#Wrathchild

A przyglądajcie się ale to będzie stratą czasu.Bartdeath pisze: INFO DLA MODERATORÓW
BACZNIE PRZYGLĄDAJCIE SIE WASZEMU NOWEMU USEROWI EXECUTIONEROWI
A pomijając już tego offtopa to założyłem tan temat żeby sprawdzić w jakim stopniu przegrają judasi bo na ich forum był taki sam temat i judasz wygrał 50 coś do 25% bo reszta głosów to inne opcje. Wiadomo że to forum maidena i wiadomo jaka kapela wygra ale nie spodziewałem się że przewaga będzie aż tak miażdżąca. Widze tutaj wielu fanatyków IM- świetnie tak trzymać :rocx :solo
Nie zauważyłeś tylko jednej różnicy , na DOFT wszyscy znają obydwie kapele na wylot i uwielbiają , natomiast na Sanktuarium niewielu userów zna twórczość Judas Priest częściowo a co dopiero mówić o calości dyskografii.
Zresztą przykład z brzegu -Executioner lub kansas lub jeszcze kilka twarzy ....też nie znasz calej dyskografii JP.
Zresztą przykład z brzegu -Executioner lub kansas lub jeszcze kilka twarzy ....też nie znasz calej dyskografii JP.
ale nie trzeba znać całej dyskografii żeby ocenić kapelę! żeby wyrobić sobie opinię o Mandarynie też wszystkiego słuchałeś??Bartdeath pisze:Nie zauważyłeś tylko jednej różnicy , na DOFT wszyscy znają obydwie kapele na wylot i uwielbiają , natomiast na Sanktuarium niewielu userów zna twórczość Judas Priest częściowo a co dopiero mówić o calości dyskografii.
Aby ocenić Mandaryne wystarczyło posluchać jej interpretacji pewnego kawałka chodzącego po necie.
Skoro np. Executioner ^kansas , zna całą tworczość IM a JP tylko w niewielkim stopniu (na DOFT przyznał sie ,że zna przede wszystkim Jugulatora i Angel Of Retibution ) , to w takim momencie trudno być obiektywnym recenzentem.To tak jakbym oceniał Iron Maiden znając tylko Virtual i krzyczał , że to bylejakie granie.
Skoro np. Executioner ^kansas , zna całą tworczość IM a JP tylko w niewielkim stopniu (na DOFT przyznał sie ,że zna przede wszystkim Jugulatora i Angel Of Retibution ) , to w takim momencie trudno być obiektywnym recenzentem.To tak jakbym oceniał Iron Maiden znając tylko Virtual i krzyczał , że to bylejakie granie.
A dam, że są równie dobre, co się tam będę...
Ostatnio zaliczam Wielki Powrót do IM (R), a JP nie z nam z całej dyskografii. W sumie nie wiem jak sie ma pierwsyz człon zdania do drugiego
, ale jednej i drugiej grupy fajno mi się słucha. Z JP momentami denerwuje mnie wokal Halforda (ale tylko w skrajnych przypadkach, jak początek All guns blazing), z IM nieco częściej perkusja, a właściwie jej częsty brak
.
No, tyle mojego wywodu, choć na forum tematycznym zwycięzca jest oczywisty.
No, tyle mojego wywodu, choć na forum tematycznym zwycięzca jest oczywisty.
@Zygfryd , zakopujemy topór wojenny????
Jeżeli jesteś na TAK , to zacznijmy od naszych podpisów.
Co sądzisz??
Jeżeli jesteś na TAK , to zacznijmy od naszych podpisów.
Co sądzisz??
Heh, prawda jest taka, że Zygfryd zacytował znacznie większy lol.
KMFDM