Odejście Blaze'a Bayleya

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

executioner
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Odejście Blaze'a Bayleya

Post autor: executioner »

To jak to wreszcie jest z tym Blazem bo w niektórych biografiach pisze że odszedł sam w innych że zachorował i postanowili go pożegnać zaś jeszcze w innych że go Harris wykopał. To jak to wreszcie jest bo mnie ta sprawa bardzo intryguje (poine fakt że wszystkie biografie maidenów wzajemnie się wykluczają w niektórych momentach)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Re: Odejście Blaze'a Bayleya

Post autor: Matek »

nikt Ci tu nic nie powie nowego, czego niemogłbyś przeczytać w biografiach/wywiadach
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

jednak ktoś tam kiedyś wspomniał, że Blaza wywalili za ćpanie :P Nie wiem czy to prawda, ja tylko powtarzam.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Blaza wywalili za to ze dawal tylka na koncertach, a ze Bruce zgodzil sie wrocic do zespolu to chlopaki nie zastanawiajac sie pozegnali Blaza
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

syzygy pisze:jednak ktoś tam kiedyś wspomniał, że Blaza wywalili za ćpanie
Chyba Steve'a nie obchodzi co kto robił prywatnie, ale jak spisywałsię na koncertach.
Ponoć Blaze po prostu nie wyrabiał, na dwóch trasach był dosyć chory, nie mogli z nim współpracować.
sekcjazwlok pisze:a ze Bruce zgodzil sie wrocic do zespolu to chlopaki nie zastanawiajac sie pozegnali Blaza
Nie jestem pewna czy te dwa fakty (odejście Blaze PRZEZ TO, że Bruce zgodził się wrócić) można wiązać. Chyba najpierw było jedno, potem okazalo się drugie.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

EvE pisze:Nie jestem pewna czy te dwa fakty (odejście Blaze PRZEZ TO, że Bruce zgodził się wrócić) można wiązać. Chyba najpierw było jedno, potem okazalo się drugie.
tak przynajmniej wynika z oficjalnej biografii :P
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

tak przynajmniej wynika z oficjalnej biografii
tak wynika, a czy tak było? :P
iEvE
Administratorka
Administratorka

Tak jak napisałam? Czyli ze najpierw pożegnano Blaze'a, potem okazało się, że możliwosć powrotu BRuce'a jest realna? Ja mam taki mętlik w głowie, że RTTH średnio pamiętam, chcałabym poczytać, ale nie ma kiedy:/
executioner
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Wiadomo że najpiewr odszedł blaze a potem dickinson powrócił. Qrde a może wickerman wie coś więcej od smitha :)
k_r_z_y_s_i_e_k
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: k_r_z_y_s_i_e_k »

Ja proponuje zadzwonic do Harrisa i sie spytac ;)
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 290
iEvE
Administratorka
Administratorka

k_r_z_y_s_i_e_k pisze:Ja proponuje zadzwonic do Harrisa i sie spytac
Zadzwonię dziś, bo i tak miałam do Niego sprawę :]
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

EvE pisze:Zadzwonię dziś, bo i tak miałam do Niego sprawę :]
A Ironka nie będzie zazdrosna? :lol:
iEvE
Administratorka
Administratorka

kapitulowała 8)

Pytanie czy kto inny nie będzie zazdrosny :lol:
k_r_z_y_s_i_e_k
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: k_r_z_y_s_i_e_k »

EvE pisze:Zadzwonię dziś, bo i tak miałam do Niego sprawę
pozdrow go ode mnie ;)
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 290
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

executioner pisze:To jak to wreszcie jest z tym Blazem bo w niektórych biografiach pisze że odszedł sam w innych że zachorował i postanowili go pożegnać zaś jeszcze w innych że go Harris wykopał. To jak to wreszcie jest bo mnie ta sprawa bardzo intryguje (poine fakt że wszystkie biografie maidenów wzajemnie się wykluczają w niektórych momentach)
Kiedy nie bylo jeszcze biografii Run To The Hills - to oficjalnie - kazdy muzyk Maiden odszedl sam z powodu roznic muzycznych :lol:
Jak to bylo z Blaze'm? - zostal wyrzucony to pewne. Dlaczego? To juz mniej wiadome. Bayley nie dawal rady na dlugich trasach, walil gaz. Poza tym nie lubil go Nicko, nie przepadal za nim Dave
executioner
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Możliwe bo pisało że muzycy byli z niego niezadowoleni. Ale jedno jest pewne jakkolwiek on odszedł (lub raczej w jaki sposób został wywalony) zrobili to bardzo delikatnie inna sprawa z Di'anno który podpadł na całego.
Awatar użytkownika
Żukis
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Żukis »

na scenie ten gościu to porażka
Deleted User 1499

Blaze odszedl bo jak juz wyzej pisalem nie dawal rady na koncertach, przez jego obecnosc w zespole słuch o maiden slabnal.Blaze byl przyzwyczajony do koncertów tylko po Wielkiej Brytanii, a tu nagle został rzucony na wielką wode.Przeciez Maiden grało trasy roczne i blaze zaczął chorowac,na koncertach nie mogł juz spiewac tak jak w studio.
A bruce wrocił tylko dzieki Rod`owi bo to on męczył steve`a aby Bruce wrocil do kapeli jednak ten przez pewien czas nie chcial tego, zreszta twierdzil ze były Frontman nie byłby zainteresowany.Jednak okazalo sie inaczej, tydzien po tym jak Blaze odeszedl , Zespol zaczal rozmawiac z Bruce`em i pozniej oficjalnie potwierdzono tę decyzje
Nicko nawet wspominal ze jezeli Bruce nie wrocilby do zespolu to mozliwe ze zawiesili by dzialalnosc, Steve twierdzil odwrotnie.Jednak jak by bylo tego sie juz nie dowiemy
Awatar użytkownika
Iron Marcin
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Marcin »

Nicko nawet wspominal ze jezeli Bruce nie wrocilby do zespolu to mozliwe ze zawiesili by dzialalnosc
Ja tam mysle ze Nicka to za bardzo nie mozna sluchac, ja np slyszałem jak Nicko powiedzial, ze na trasie eddie rips up maja zagrac alexander the great, albo prodigal son. On prawie zawsze robi sobie jaja. :D A tak wogole to pierwsze slysze zeby ktos z maiden nie lubil Blaze'a.
Deleted User 1499

Ja nie powiedzialem ze ktos z maiden nie lubił Blaze bo tak wcale nie bylo.
Oczywiscie co do wypowiedzi Nicko ze mogliby zawiesic zespol , Steve stanowczo zaprzeczyl i twierdzil ze gdyby Bruce nie wrocil to grali by dalej, mozliwe ze nie z Blazem
ODPOWIEDZ