Aria

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

najlepszy album:

Megalomania
5
8%
Whom are you with?
3
5%
Hero of Asphalt
14
22%
Play with fire
16
25%
Blood for Blood
6
9%
Night is shorter than day
7
11%
Failure
1
2%
Generator of Evil
1
2%
Chimera
2
3%
Christening By Fire
10
15%

Liczba głosów: 65

Awatar użytkownika
Granulion
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Aria

Post autor: Granulion »

Kreszczenie
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

No pora wrócić do tego tematu. Kreszczenie Ognem zaznaczyłem, super album super kapeli. Chyba czas zakupy drobne zrobić, szczególnie to DVD sprawić. Z tego co słyszałem to niesamowite jest. :rocx
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

oj jest :D
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

No i jest. Właśnie zakupiłem sobie Kreszczenije Ogniem. Cholernie dobra płyta. Niewiem czemu płyty Arii są nie do zdobycia na terenie Polski, jedynie przez internet. Ja jednak kupiłem w salonie muzycznym w Białymstoku i aż się ździwiłem że tam było. :shock:
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

M@ti pisze:No i jest. Właśnie zakupiłem sobie Kreszczenije Ogniem. Cholernie dobra płyta. Niewiem czemu płyty Arii są nie do zdobycia na terenie Polski, jedynie przez internet. Ja jednak kupiłem w salonie muzycznym w Białymstoku i aż się ździwiłem że tam było. :shock:
no bo wiadomo - Białystok, a poza tym jest to ten sam sklep co sprzedaje przez internet na podawanej przeze mnie stronie. a płyt nie ma w dystrybucji, bo generalnie nie ma popytu na rosyjskie zespoły ani w Polsce ani na zachodzie Europy - szczególnie na te śpiewające po rosyjsku - tak jak nie ma popytu na np. TSA np. we Francji. A co do płyt - to zdecydowanie najlepsze są "Geroy Asfalta" i "Igra s Ogniem". Super jest też videobootleg z koncertu z orkiestrą symfoniczną, który nie chwaląc się posiadam :D - zjadają Metallicę bez popity! :rocx
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Metalophil pisze:Super jest też videobootleg z koncertu z orkiestrą symfoniczną,
Chodzi Ci zapewne o "Misje" tak? Słyszałem że świetna jest, narazie planuje kupić "Igra S Ognem". A tak wogóle Metalophil byłeś kiedyś na koncercie Arii?? Podobno niezłe show dają na każdym koncercie. :rocx
priest_4ever
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: priest_4ever »

Bardzo lubie. Moje ulubione plyty to oczywiscie Igraj s Ogniom i Gieroj Asfalta. Niezle sa tez Krov za Krov, Z kiem Ty czy Megalomania, ale moim zdaniem to juz nie to co te 2 klasyki. Sposrod plyt z Berkutem znam tylko Kreszczenie Ogniom, dobra plytka, choc nieco odstaje od najlpeszych krazkow popelnionych z Kipelovem.

A na tej stronce mozna sciagnac masę dobrego materialu live Arii, glownie video. Na dole mozna zmieniac podstrony.

http://mastersland.com/?_a1=7&_o1=2
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

priest_4ever pisze:Sposrod plyt z Berkutem znam tylko Kreszczenie Ogniom
O ile się nie mylę to z Berkutem nagrano narazie tylko "Kreszczenie Ognem" :? .Chodzi o studyjne albumy.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

M@ti pisze:
Metalophil pisze:Super jest też videobootleg z koncertu z orkiestrą symfoniczną,
Chodzi Ci zapewne o "Misje" tak? Słyszałem że świetna jest, narazie planuje kupić "Igra S Ognem". A tak wogóle Metalophil byłeś kiedyś na koncercie Arii?? Podobno niezłe show dają na każdym koncercie. :rocx
nie - Misja to tylko taka EP-ka-wyciągajka kasy, na której znajdują się bodajże 4 utwory z orkiestrą. ja mam DVD z nagranym z TV koncertem z ok.20 utworami - to co było swego czasu na masterslandzie
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

O widzisz, a ja miałem sobie już Misje kupować. Ale widzę że nie warto kase wydawać.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Warto na Play with fire :rocx
I do tematu po czesci, Kipelov-Rivers Of Time :]
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

No jak tak dalej będzie to wszystkie na raz płytki Arii wykupię. Już ze sprzedawcą zeszłem z 25 do 20 zł za płytkę hehe. Ma się ten dar nie? :D
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Metalophil pisze:Super jest też videobootleg z koncertu z orkiestrą symfoniczną, który nie chwaląc się posiadam Very Happy - zjadają Metallicę bez popity! YEAH!
A możesz podać mi tytół tego koncertu. I czy da się go skądś ściągnąć. Bym chętnie zobaczył. Patrzyłem na masterlandzie ale u mnie z ruskim cienko i nic tam nie mogę wyczytać :lol: .
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

slayer pisze:Warto na Play with fire :rocx
mowisz Slayer ze dobry ten nowy Kipelov? :wink: , ja jeszczemoge polecic Epidemia - 'Elfiyskaya Rukopis' z 2004 'The first Russian metal
fantasy opera' :wink:

ja juz jakis czas sie zabieram do zakupu Chimery i Chrzest Ogniem, ta pierwsza była moim poczatkiem z Aria i jest chyba moim ulubionym albumem, z checia tez bym posłuchał najnowszej koncertowki;] ma ktos? i jak? :wink:
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

M@ti pisze:
Metalophil pisze:Super jest też videobootleg z koncertu z orkiestrą symfoniczną, który nie chwaląc się posiadam Very Happy - zjadają Metallicę bez popity! YEAH!
A możesz podać mi tytół tego koncertu. I czy da się go skądś ściągnąć. Bym chętnie zobaczył. Patrzyłem na masterlandzie ale u mnie z ruskim cienko i nic tam nie mogę wyczytać :lol: .
ftp://81.177.7.77/video/Aria/Aria_-_Kla ... a_Aria.avi

HIR JU AR :beer
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Bonzo pisze:
slayer pisze:Warto na Play with fire :rocx
mowisz Slayer ze dobry ten nowy Kipelov? :wink: , ja jeszczemoge polecic Epidemia - 'Elfiyskaya Rukopis' z 2004 'The first Russian metal
fantasy opera' :wink:

ja juz jakis czas sie zabieram do zakupu Chimery i Chrzest Ogniem, ta pierwsza była moim poczatkiem z Aria i jest chyba moim ulubionym albumem, z checia tez bym posłuchał najnowszej koncertowki;] ma ktos? i jak? :wink:
najlepsze DVD jakie w życiu widziałem - ironkos może potwierdzić :rocx
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Metalophil pisze:
M@ti pisze:
ftp://81.177.7.77/video/Aria/Aria_-_Kla ... a_Aria.avi

HIR JU AR :beer
O kurde, Metalophil, jesteś gość :shock: Dzięki wielkie, ciągnę ostro. :lol:
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Ano koncert świetny :) A wykonanie Sztila wgniata w ziemię :D
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker