Seventh son vs fear of the dark
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
executioner
- -#Wrathchild

Seventh son vs fear of the dark
Oba albumy często są uważane za najlepsze ale jak dla mnie zdecydowanie zwycięża fear of the dark. A uzasadnie to później bo jestem zmęczony
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 6:03 pm przez executioner, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Seventh son vs fear of the dark
ja nie głosuję. bo nie lubię porównywania albumów...
jedyne co mogę napisać to to, że Fear był moim pierwszym albumem Maiden (słuchałem go na okrągło przez dłuuugi dłuuugi czas), 7th Sona natomiast poznałem o wiele później, w miarę upływu czasu zacząłem go coraz bardziej cenić i lubić
ale nie głosuję, bo do Feara mam wielki sentyment, lubię do niego wracać, dlatego też ciężko mi powiedzieć, który album jest lepszy
więcej takich ankiet...Iron Maiden vs Killers albo Brave New World vs Somewhere In Time

więcej takich ankiet...Iron Maiden vs Killers albo Brave New World vs Somewhere In Time
A ja zagłosuje za Seventh Sonem. Jakoś nigdy specjalnie nie przepadałem za Fear of the Dark
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
executioner - dopiero bo był konkurs na ten temat. Może by w dziale ankiety zrobić wszystkie 2 - elementowe kombinacje dyskografii Ironów? 
to samo chciałem napisasćvBrand pisze:executioner - dopiero bo był konkurs na ten temat. Może by w dziale ankiety zrobić wszystkie 2 - elementowe kombinacje dyskografii Ironów?
bez sensu temat
wiadomo, że ssoass będzie miał 99,9999%
-
executioner
- -#Wrathchild

Znalazł sie. A o twoich ankietach i zasadach(tym bardziej) to już nie wspomne. A to że za wolno ruszasz paluchami to twoja sprawa. A pozatym skąd miałem wiedzieć jakie ankiety były wcześniej skoro jestem tutaj od paru dni.Vlad Tepes pisze:Weźcie to wywalcie. Następny nadpobudliwy ruchowo w akcji.
Facet. Jak Ci paluchy szybciej się ruszają niż głowa myśli to se poruszaj tym czy tamtym a nie zaśmiecaj działu.
Ehh chyba powróce na DOTF bo tutaj jest trochę dziwnie.
Edit: Mój głos na FOTF dlatego że na Soass nie ma żadnego porównywalnego utworu do fear of... (może the evil...) i album zawiera dużo więcej mocy niż Soass
Ostatnio zmieniony wt gru 20, 2005 1:13 pm przez executioner, łącznie zmieniany 1 raz.
tia...executioner pisze:album zawiera dużo więcej mocy niż Soass
-
executioner
- -#Wrathchild

No chociażby be quick or be dead.
Że jest szybki to nie znaczy, że mocny. Poza tym w tytułowym jest więcej mocy niż w całym FOTD.
Jak chcesz robić za drugiego Rycerza to musze Cię zmartwić, my wyznajmemy tylko jednego, a ta fucha jest już zajęta.executioner pisze: bo tutaj jest trochę dziwnie.
KMFDM
Nie chcemy Ciebie u nas. Jeden ban wystarczy....executioner pisze: Ehh chyba powróce na DOTF bo tutaj jest trochę dziwnie.
-
Bloody Sabbath
- -#Invader

wracaj kotku bo tesknieexecutioner pisze: Ehh chyba powróce na DOTF bo tutaj jest trochę dziwnie.
SSoaSS to jednen z najlepszych albumow IM a FotD jeden z gorszych, wlasciwie nie ma co porownywac. 7 syn jest bardzo rowny, ciezko znalezc jakies wybijajace sie kawalki, wszystkie trzymaja bardzo wysoki poziom, a na Fear obok utworow genialnych, sa tez przecietniaki, zeby nie powiedziec wypelniacze. Zreszta ten temat byl walkowany wiele razy
-
Hejvi Mietal Bambo
- -#Invader

Ja głosuję na 7th Son'a, bo to mój ulubiony album Maidenów 
Synuś, jest przecież jednym z najlepszych Maiden a Fear się wlecze w ogonie...
-
executioner
- -#Wrathchild

O nie znowu onBloody Sabbath pisze:wracaj kotku bo tesknieexecutioner pisze: Ehh chyba powróce na DOTF bo tutaj jest trochę dziwnie.![]()
Apropo ankiety: słowo ANKIETA jest określeniem badania opini publicznej i może być najbardziej durna ale jest po to żeby autor zbdał dla własnych celów co ludzie myślą!!!!! I wiecie co jak następnym razem nie gadajcie nic na moich ankietach tylko głosujcie a wasze komentarze czy głupie czy nie olewam
a po co Ci to??executioner pisze:ale jest po to żeby autor zbdał dla własnych celów co ludzie myślą!!!!!
głos jednak na SSOASS, mimo że do Feara mam wieelki sentyment (sentyment nie wystarczy
przykro mi. chyba Cię rozczaruję, ale nie możesz nam tego zabronić :rocxexecutioner pisze:I wiecie co jak następnym razem nie gadajcie nic na moich ankietach tylko głosujcie a wasze komentarze czy głupie czy nie olewam
- Elevatorman
- -#Clansman

Seveneth Son za tytulowy The Clairvoyant no i The Evil That Men Do... zwłaszcza za ostatni..a fear of ther dark (utwór jest słaby:D jesli porównasz go z RiR 
- Elevatorman
- -#Clansman

chodzi mi o to ze studyjny jest slaby w porównaniu do koncertowego
bo fear of the dark koncertowe to wiadomo a z plyty sluchalem moze kilka razy
bo mi sien ie podoba:D
Obie płyty należą do moich ulubionych i zawsze wymieniam je w grupie 5ciu faworytów, ale skoro mam osądzić to wybiorę "Seventh Son...". Sam tak do końca nie wiem za co, może za to, że jest takim dość trudnym w odbiorze materiałem i zawsze można na nim odkryć coś nowego. Ogólnie sądzę, że to bardzo wymagająca płyta. "Fear Of The Dark" zachwycił mnie praktycznie od razu i to w całości, nie ma tam nawet jednego utworu, którego bym nie lubił. Ale głos na "Seventh Son..."