Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour

Post autor: Piwowarus »

Stranger pisze:Skoro np. w takim Paryzu graja 1 gig, to nie ma co marzyc ze do nas przyjada na 2.
Akurat w Paryżu mają podobno zagrać 2 koncerty :wink:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Stranger pisze:Co do 2 koncertow to nie bedzie ich dlatego ze Maideni ograniczaja teraz ich liczbe i nie bedzie drugiego tourne jak podczas brave new world. Skoro np. w takim Paryzu graja 1 gig, to nie ma co marzyc ze do nas przyjada na 2.
Sądząc po zapowiedziach europejskie tournee nie będzie takie krótkie. W ciągu października, listopada i pewnie połowy grudnia zdążą zagrać z 35 koncertów czyli tyle co na Dance of Death Tour...
Scorpien
-#Invader
-#Invader

Post autor: Scorpien »

....a moze do Polski przyjadą dopiero na wiosne 2007 :D i bedzie gig na stadionku :) eheheh tym razem np organizowałby odyssey z pełną promocją i full wypas sceną;D
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nie, na albumowej trasie w Europie będą grać tylko od października do grudnia. W 2007 inne kontynenty. Kolejna stadionowa trasa planowana jest dopiero na lato 2008.
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

WICKER MAN pisze:Kolejna stadionowa trasa planowana jest dopiero na lato 2008.
To będzie tak zwane "Golden Years" ?
WICKER MAN pisze:W ciągu października, listopada i pewnie połowy grudnia zdążą zagrać z 35 koncertów czyli tyle co na Dance of Death Tour...
O ja piernicze... faktycznie, z formy chłopaki nie wychodzą. 35 kocnertów robi wrażenie, tak około 1,5 koncerta na państwo? :P Ale z drugiej strony 4 w Szwecji, 3 w FInlandii, 2 Francja, 2 Norwegia... w Polsce pewnie tego 1,5 w góre nie zaokrąglą.
Scorpien
-#Invader
-#Invader

heh jakby z formy nie wychodzili ;) to by grali non toper Slavery Tour :P heheh no ale coż aktualnie są chyba jedynym zespołem, który gra "normalne" trasy jadac po niemalże wszystkich kontynentach i na każdym grają kilkadziesiąt koncertow....no oprócz judasów którzy przeżyli reinkarnację...mimo ze Travis dalej siedzi w Racer X.....ale coś mi sie wydaje ze z kolejna płytą judas może być ciężko...albo i wogóle nie będzie....natomiast ironi cały czas coś robią....niedługo jakieś nowe wypociny mety sie pojawią....no zobaczymy....moze i jakis nowy zespół sie pojawi ;) (tokio hotel)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

vBrand pisze:To będzie tak zwane "Golden Years" ?
Tak. Tour oparty na albumach z lat '84-'88 i z największą produkcją sceniczną w historii Maiden.
vBrand pisze:O ja piernicze... faktycznie, z formy chłopaki nie wychodzą. 35 kocnertów robi wrażenie, tak około 1,5 koncerta na państwo? :P Ale z drugiej strony 4 w Szwecji, 3 w FInlandii, 2 Francja, 2 Norwegia... w Polsce pewnie tego 1,5 w góre nie zaokrąglą.
Duża liczba koncertów w Skandynawii odbije się prawdopodobnie na mniejszej ilości gigów w krajach takich jak Niemcy czy Wielka Brytania gdzie Maideni na Dance of Death Tour dali po ok. 8 koncertów. Prawdopodobnie tym razem zagrają tam mniej gigów, ale za to w większych halach.
Scorpien
-#Invader
-#Invader

WICKER MAN pisze: Tak. Tour oparty na albumach z lat '84-'88 i z największą produkcją sceniczną w historii Maiden.
:D kto mnie zamrozi na 2lata :D szybciej mi minie ten czas ... heheh ja juz chce tam być;p
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Scorpien pisze:heh jakby z formy nie wychodzili ;) to by grali non toper Slavery Tour :P heheh no ale coż aktualnie są chyba jedynym zespołem, który gra "normalne" trasy jadac po niemalże wszystkich kontynentach i na każdym grają kilkadziesiąt koncertow....no oprócz judasów którzy przeżyli reinkarnację...mimo ze Travis dalej siedzi w Racer X.....ale coś mi sie wydaje ze z kolejna płytą judas może być ciężko...albo i wogóle nie będzie....natomiast ironi cały czas coś robią....niedługo jakieś nowe wypociny mety sie pojawią....no zobaczymy....moze i jakis nowy zespół sie pojawi ;) (tokio hotel)
Racer X to dla Travisa side project. :P
A Rob, Glenn i KK zaczynają pisać materiał na kolejny album Priest już w lutym. :P
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Tak. Tour oparty na albumach z lat '84-'88 i z największą produkcją sceniczną w historii Maiden.
....jakbym to juz kiedys slyszał ;) Deja Vu??
I czemu dopiero w 2008?? Czyzby planowany przez Roda wystep na olimpidzie w Chinach?? :P Bootleg: 2008 it was 20 years ago, nabierze nowego znaczenia :)
Scorpien
-#Invader
-#Invader

WICKER MAN pisze: Racer X to dla Travisa side project. :P
teraz moze i tak...ale nie da sie ukryć ze to gilbert z ekipą go wynaleźli i późnej judasi dostali jego tasme :)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Dobrze ,że zobaczymy przynajmiej jeszcze jeden halowy koncert, mam nadzieje ,że Mystic nie zabierze sie za organizacje, i będzie normalnie tzn. w miare normalne ceny,brak kretyńskich supportów no i :beer
Poza tym i tak każdy wie ,że stadiony to sie bardziej na pikniki nadają niż na koncerty.
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

ThunderBird pisze:Dobrze ,że zobaczymy przynajmiej jeszcze jeden halowy koncert, mam nadzieje ,że Mystic nie zabierze sie za organizacje, i będzie normalnie tzn. w miare normalne ceny,brak kretyńskich supportów no i :beer
Poza tym i tak każdy wie ,że stadiony to sie bardziej na pikniki nadają niż na koncerty.
pewnie ze pojedynczy koncert jest najlepszy, festiwale sie u nas chyba jeszcze nie sprawdzaja... hala 10 tys maniakow jest duzo lepsza niz z 30 tys sredniakami...
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... jeden koncert w zupełności wystarczy ... w 2000 były dwa i ten w ,,Spodku" w zupełności mi wystarczył ... nie ma się czym podniecać 8) ... hmmm ... chyba koncerty IRON MAIDEN stały się dla mnie w pewnym sensie wydarzeniem rutynowym ... w tym przypadku nie tyle najwazniejszy jest sam występ zespołu co spotkania ze znajomymi z całej Polski ...
Awatar użytkownika
jeżyk
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: jeżyk »

Dałbym se siana na razie ze spekulacjami. Sam się napaliłem na te koncerty, a tak na prawdę na razie sa jakies mgliste plany. Panowie z IM jeszcze nic nie sklecili na nowy album, a my tu juz o 2008 rok zahaczamy... Kiedy i ile koncertów dadzą- bede się cieszył. Nie zagrają w Polsce, pojadę do Czech.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

naprawde nie wiem skąd ,jakieś obawy ,że Ironi nie przyjadą do Polski , przecież Steve zawsze był w porządku wobec nas
Scorpien
-#Invader
-#Invader

zawsze był :D...to czas przeszły ;)
Awatar użytkownika
Natalia
-#Invader
-#Invader

Post autor: Natalia »

Scorpien pisze:heh jakby z formy nie wychodzili ;) to by grali non toper Slavery Tour :P heheh no ale coż aktualnie są chyba jedynym zespołem, który gra "normalne" trasy jadac po niemalże wszystkich kontynentach i na każdym grają kilkadziesiąt koncertow....no oprócz judasów którzy przeżyli reinkarnację...mimo ze Travis dalej siedzi w Racer X.....ale coś mi sie wydaje ze z kolejna płytą judas może być ciężko...albo i wogóle nie będzie....natomiast ironi cały czas coś robią....niedługo jakieś nowe wypociny mety sie pojawią....no zobaczymy....moze i jakis nowy zespół sie pojawi ;) (tokio hotel)
Tokio Hotel mogliby supportować Maiden :mrgreen:
Awatar użytkownika
Green Man
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Green Man »

Bez przesady, tego to ja (i pewnie większość tutaj z forum) bym nie zniósł :guns :P
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Ironów jak Ironów, ale gorzej jakby supportowali Judasów, Halford by ich troche pomolestował, takie śliczne dzieci heheh. Chociaż Nicko jak sie upije też może być niebezpieczny,heh.
ODPOWIEDZ