Testament

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

ropuch

Re: Testament

Post autor: ropuch »

slyszalem wiekszosc plyt TestamenT, ale jakos nie moge sie przekonac, ciagle nie polknalem Testamentowego bakcyla ;)
<-GOTHMOG_666->
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: <-GOTHMOG_666-> »

Testament znam raczej pobieżnie, ale mam ogromny szacunek dla tej kapeli chociażby za płytę "The Gathering", która miażdży przy każdym przesłuchaniu :rocx Zresztą jak tu nie lubić kapeli z Di Giorgio na basie? :twisted:
ropuch

<-GOTHMOG_666-> pisze:Zresztą jak tu nie lubić kapeli z Di Giorgio na basie? Twisted Evil
Ja tam wole popisy Di Giorgio na plytach DEATH ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Więc tak: widzimy się z chłopakami na Metalmanii 2006, może wreszcie wydadzą nowy album, zeszli nam się w oryginalnym składzie, słowem - sporo się dzieje w obozie TestAment...
Sprezentowano mi niedawno "The New Order" i po 2-óch przesłuchaniach mogę stwierdzić że rewelacyjny to materiał, póki co najbardziej zapadły mi w pamięć: "Eerie Inhabitants", "The New Order", "Trial By Fire", "Disciples Of The Watch", "The Preacher", cover Aerosmith "Nobody's Fault" i "Musical Death", więc 70% płyty :D :D Co , zważywszy na powalającą liczbę 2-óch przesłuchań, chyba bardzo dobrze świadczy o płycie. Sam zespół chyba również uważa ten materiał ze rewelacyjny, skoro na ostatniej płycie, koncertowej "Live In London" z 14 kompozycji aż 5 jest z tego albumu. A brzmią wszystkie rewelacyjne, nawet słuchając pobieżnie w Media Markt nie trzeba być geniuszem żeby to stwierdzić 8) Teraz tylko uzbierać 45zł i kupić, byleby przed koncertem.
A'propos nowego-starego składu - teraz pojawia się taka mała refleksja: czy potrzebnym było żeby się rozchodzili?? Z jednej strony nie, skoro słuchając "LiL" trudno nie zauważyć że TestAment bardzo zbliżył się do energii charakterystycznej dla siebie z lat 1987-1992(skor się gra same utwory z tego okresu :lol: :lol: :lol: ) i wszystko brzmi extra spójnie, a z drugiej tak, bo inaczej mogliby popaść w rutynę(co zarzucano im przy okazji "Practice What You Preach" i "Souls Of Black")i w dodatku być może światła dziennego nie ujrzałyby takie albumy jak "Low" i "The Gathering", tym bardziej, że Alex Skolnick pytany o np. "The Gathering" stwierdza, że trochę brakuje mu melodii i solówek na tej płycie(jednocześnie chwaląc brzmienie, które w latach jego gry nie było idealne), więc pewnie takie albumy z nim w składzie nie powstałyby.
Jakieś Wasze życzenia odnośnie setlisty??(tak slayer, do Ciebie mówię :D :twisted: :P :lol: )
Awatar użytkownika
Wiśnia
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Wiśnia »

Jakiś czas temu miałem okazję usłyszeć ich 2 albumy, a mianowicie LOW i The Gathering. No i powiem tylko, że do tej pory moimi ulubionymi zespołami trashowymi był Kreator i Pantera, teraz na pierwszym miejscu jest Testament! Fenomenalny zespół!
ropuch

Wiśnia pisze:do tej pory moimi ulubionymi zespołami trashowymi był Kreator i Pantera, teraz na pierwszym miejscu jest Testament! Fenomenalny zespół!
ja tam wole kreatora :) do T jakos nie moge sie przekonac :/
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Wiśnia pisze:trashowymi
za to banany miały lecieć :P ;)
ropuch

S1MON pisze:
Wiśnia pisze:trashowymi
za to banany miały lecieć :P ;)
sajmon trzepnac Cie w palke? ;) nie czepiaj sie!
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Artur pisze:, że Alex Skolnick pytany o np. "The Gathering" stwierdza, że trochę brakuje mu melodii i solówek na tej płycie(jednocześnie chwaląc brzmienie, które w latach jego gry nie było idealne),
To niech mi teraz nagraja The Gathering ze Skolnickiem i soloweczkami :D bede w 100% szczesliwy :]

Artur pisze:Jakieś Wasze życzenia odnośnie setlisty??(tak slayer, do Ciebie mówię :D :twisted: :P :lol: )
hmm... zyczenia.. juz Ci mowie. :

The Preacher (to lub DNR mogloby byc openerem :))
D.N.R.
Alone in the Dark
Electric Crown
The New Order
Souls of Black
Into the Pit
Eerie Inhabitants
True Believer
Trial by Fire
Low
Practice What You Preach
Hail Mary
3 Days In Darkness
Trail of Tears
The Legacy (hmmm to by mogli rabnac akustycznie :D)
Legions of The Dead
Jazz is not dead, it just smells funny.
ropuch

slayer pisze:The Preacher (to lub DNR mogloby byc openerem Smile)
D.N.R.
Alone in the Dark
Electric Crown
The New Order
Souls of Black
Into the Pit
Eerie Inhabitants
True Believer
Trial by Fire
Low
Practice What You Preach
Hail Mary
3 Days In Darkness
Trail of Tears
The Legacy (hmmm to by mogli rabnac akustycznie Very Happy)
Legions of The Dead
przelicz na minuty bo mi sie nie chce. ile w ogole ma czasu gwiazda wieczoru na koncert ? :)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

ojjj to nie taki dokladny set ;)
Wypisalem te,ktore uslyszec bym chcial.

Ale setu mysle,ze mozemy sie spodziewac takiego jaki jest na Live In London. (Fak, brak kompozycji z TG, szkoda,szkoda :cry: )
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

ropuch pisze: ile w ogole ma czasu gwiazda wieczoru na koncert ?
no z godzinkę i kawałek .
Artur
-#Nomad
-#Nomad

slayer pisze:Ale setu mysle,ze mozemy sie spodziewac takiego jaki jest na Live In London. (Fak, brak kompozycji z TG, szkoda,szkoda )
No i właśnie Stary, bo ja myślę, że tak jak na "Live In London" set będzie się składał z utworów jedynie z pierwszych 5-ciu płyt...
Mi taki set jak na tej koncertówce pasuje, z tym, że chciałbym też usłyszeć np. "Alone In The Dark", "First Strike Is Deadly" albo "Curse Of The Legions Of Death" z "The Legacy", z "The New Order" mogliby wziąść "Eerie Inhabitants" i zastąpić nim "Into The Pit"(ale jak ten będą grali to też super), z "Practice What You Preach" chyba wybrałbym to co sami wybrali, czyli tytułowy i zajebisty "Sins Of Omission", z "Souls Of Black" znam tylko to co grają(tytułowy i "The Legacy") i bardzo chętnie ich posłucham, oraz "Deadline" i/albo "Return To Serenity" z "The Ritual". Zakładam, że jednak będą grali właśnie tylko kawałki z tych płyt... Więc setlista może być tka(kolejność przypadkowa):
:arrow: Over The Wall
:arrow: Alone In The Dark
:arrow: First Strike Is Deadly
:arrow: Eerie Inhabitants
:arrow: The New Order
:arrow: Trial By Fire
:arrow: Disciples Of The Watch
:arrow: The Preacher
:arrow: Practice What You Preach
:arrow: Sins Of Omission
:arrow: Souls Of Black
:arrow: The Legacy
:arrow: Electric Crown
:arrow: Deadline
:arrow: Return To Serenity
15 utworów , więc być może zmieściliby się w czasie, bo sądzę że dostaną tak ok. 1h15min, w każdym bądź razie coś koło tego miały w zeszłym roku zamykające Metalmanię 2005 Kredki....Gdybym miał tam dodać jakieś kawałki z "Low" albo "The Gathering" to chyba bym umieścił ze 25 utworów :lol: :lol:
Aha - ponoć za perkusją usiądzie John Tempesta(grał tylko na "Low"), bo Louie Clemente ma problemy kondycyjne, jako że nigdzie po odejściu z TestAmenT się nie udzielał....Trochę szkoda....Ale to nic pewnego.
ropuch

Artur pisze:miały w zeszłym roku zamykające Metalmanię 2005 Kredki....
oj na Kredkach to byłem tak wypruty ze sie moglem na krzeselkach usiedziec...ale Testament przedstawia sie bardziej smakowicie i mam nadzieje ze zagraja cos z The Gathering,
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Ja to tylko słyszałem The New Order, Gathering, Legacy i Demonic a tego ostatniego nie mogę słuchać. Okropnie mi się nie podoba,chyba przez ten growl. Nie pasuje wcale, ale ogólnie kapela świetna. Muszę się bardziej zapoznać z ich twórczością. :twisted:
ropuch

M@ti pisze:Okropnie mi się nie podoba,chyba przez ten growl.
bo Billy nie powinien robic czegos czego nie umie :P
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

ropuch pisze:bo Billy nie powinien robic czegos czego nie umie
No chyba tak. Strasznie mu to wychodziło, a zresztą to nie pasuje do Testamentu.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

ropuch pisze:bo Billy nie powinien robic czegos czego nie umie
No i sie nie bierze, bo growl ma zajebisty, nie wiem jak na "Demonic", ale na "The Gathering" growluje prawie cały czas i zajebiście mu to wychodzi, na "Low" też w kilku utworach growluje i nigdy nie powiedziałbym, że mu to źle wychodzi.
No chyba tak. Strasznie mu to wychodziło, a zresztą to nie pasuje do Testamentu.
No mi sie wydaje , że pasuje i wiele osób się zgodzi ze mną, bo późniejszy okres twórczości TestAmenTu ma bardzo wielu zwolenników, zwłaszcza dzięki prawie już kultowemu "The Gathering".
I teraz przejde do najgorszej sprawy - pewnie słyszeliście co ta dziubowska menda narobiła????? Po prostu myślałem, że się załamię..... Jak można być takim kretynem żeby źle odczytać treść umowy?!?!?! Nie chcę niesłusznie osądzać, ale jakoś stokroć większe zaufanie mam do przedstawicieli agencji koncertowej zajmującej się gigami TestAmenT(Maximus Entertainment) i jej oświadczenia w tej sprawie aniżeli do Metal Mindu, który jaką jest firmą, chyba każdy wie...
Aczkolwiek jeszcze mam jakieś płonne(??) nadzieje, że jakoś dojdą do porozumienia i TestAmenT jednak zagra...Z tego co wiem, to na czeskiej albo węgierskiej Metalmanii TestAmenT również jest anonsowany. Oby tak się stało, bo miałem nadzieję, że ostatnie 3 zespoły idealnie mi pasują(a nawet 4) a tu taka kapa... :evil: :evil: :oops:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Jak Testa nie bedzie to nie przyjezdzam :|

btw. Chuck to genialny wokalista, growlem czy nie growlem swietnie :!:
Zarowno na Demonic, jak i tymbardziej na Gathering :]
Artur
-#Nomad
-#Nomad

slayer pisze:Jak Testa nie bedzie to nie przyjezdzam
No ja bym sobie Nevermore i Moonspell nie odpuścił, ale bez TestAmenT to nie byłoby to samo... Więc muszą przyjechać!!! :twisted:
ODPOWIEDZ