Znudzenie Maiden?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Clans
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Znudzenie Maiden?

Post autor: Clans »

Mi sie Maiden nie nudzi. Po prostu odpowiednio dawkuje sobie ich muzyke :wink: :lol:
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Hejvi Mietal Bambo pisze:Nie rozumiem, jak sie komuś może tak wspaniała muzyka znudzić...
znudzić może nie, ale przejeść - tak :P tak jak ropuch zauważył słuchać w kółko jednego i tego samego się raczej nie da :) a pozatym wiadomo, że na tym forum nie ma raczej takiej osoby, która słuchała by tylko IM, żadnego innego zespołu, bo to nierealne :D więc o znudzeniu nie można raczej mówić, bo przejadł Ci się jakiś zespół - słuchasz czegoś innego, prędzej czy później chęć na słuchanie znowu wróci :D
Atos
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Atos »

Słucham Maiden od ponad 3 lat (czyli krótko - Judas Priest i Accept to słucham od 14 lat - czyli miałem koło 7 jak zaczynałem :rocx :rocx :rocx - to jest ten pedalski metal jak mniemam ), ale nic mi się nie nudzi. Fakt, że ta muzyka (Judas i Accept np.) nie wydaje się już taka magiczna jak dawniej, ale jeśli chodzi o Maiden - oni nadal się wydają magiczni i to nie dlatego, że ich krócej słucham. Po prostu Taka jest ich muzyka i Taki z nich zespół (może zwłaszcza to drugie...). Na pewno w metalu są jedną z ciekawszych (czyt. jeśli chcesz ambitniejszych ) kapel, sądzę, żę nikt tego nie podważy (pomijam tu jakieś twory grające tylko po to, żeby zrobić coś trudniejszego niż inni i z tego czerpać całą radość) i łączą niełatwą muzykę z tym czymś... maidenowym i mamy w efekcie coś wspaniałego i niepowtarzalnego.

Za dużo napisałem.... słowem, Iron Maiden jest świetne i nie sądzę, żeby mi się znudziło kiedykolwiek.

A dodam, że nie słucham ich codzień, co nie znaczy wcale, że mi się znużyli.

Z niecierpliwością już czekam na koncert!!!
:rocx :rocx :rocx
nothing... just Maiden
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

W znudzeniu muzyką chodzi właśnie o tą "magię". W tym, co robi Iron Maiden nie ma już dla mnie takiej magii, ponieważ znam ich twórczość na pamięć, nic mnie nie zaskakuje. Dlatego nie mogę słuchać ich tyle, co kiedyś, wolę poznawać inne zespoły, szukać czegoś nowego, czegoś co mnie powali, nie pozwoli oddychać, coś co pokocham tak, jak kiedyś pokochałem IM ;)
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

Yaaqb pisze: nie pozwoli oddychać
Puść w łazience Maiden i włóż cały łep pod wodę. :lol:
KMFDM
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Greddo pisze:
Yaaqb pisze: nie pozwoli oddychać
Puść w łazience Maiden i włóż cały łep pod wodę. :lol:
Będziesz mnie miał na sumieniu ;>
Awatar użytkownika
Eddie69
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Eddie69 »

Ja słucham Iron Maiden od jakiś 13 lat (od wydania "Fear Of The Dark" i jakos nigdy nie zauważyłem żeby Steve i spółka mi się nudzili. Słucham też sporo innych kapel, ale Oni na zawsze bedą moimi ulubieńcami.
Awatar użytkownika
Maciek_
-#Invader
-#Invader

Post autor: Maciek_ »

a ja sie przyznam - Maiden znudziło mi się totalnie, co prawda takich płyt SIT czy TNOTB słucham czasami (czyt. raz na 3 miechy) ale wcale nie potrzebuję tej muzyki "do życia"
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
ropuch

Post autor: ropuch »

maciekmetal pisze:co prawda takich płyt SIT czy TNOTB słucham czasami
no ja jeszcze dorzuce BNW, DOD, POM, SSOASS czy koncertowki (bo to swego rodzaju beściaki) - do tego wracam w mire regularnie, powiedzmy ze poslucham sobie razm, 2 razy na miesciac jakiegos maiden. do reszty wracam raczej sporadycznie. jakos w ogole osttanio nie mam ochoty slucha heavy metalu, raczej grzebie sie w nieco ciezszcyh klimatach. pewnie za jakis czas wroci chcec na heavy i bede sluchał klasycznych heavymetalowych dokonan w kołko :P hehe
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

Ja muszę mieć zawsze Maiden przy sobie :D. Muszę :D. Nawet jak słucham Huntera, czy dp, lub lz, to muszę mieć na odtwarzaczu miejsce na IM. Zawsze sobie puszczę...
IvonMaiden
-#Invader
-#Invader

Post autor: IvonMaiden »

znudzenie Maiden ... hmmm...
nie u mnie ono nie wystepuje no chyba ze objawia sie ono w sluchaniu solowych dokonan Bruce'a
tak czy inaczej nigdy nie moge sie zdecydowac jaki album Ironow w danej chwili zarzucic :)
to mi sie nigdy nie znudzi z tego sie nie wyrasta :D :rocx
Korzeń
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Korzeń »

Mi się Maiden nie nudzi. Mam takie okresy kiedy słucham mniej lub wcale, słucham przecież też innych kapel, ale napewno nie jest to znudzenie :)

Pozdowienia dla Ivonki
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Ivona pisze:nie u mnie ono nie wystepuje no chyba ze objawia sie ono w sluchaniu solowych dokonan Bruce'a
O to ja mam dokładnie to samo :D Chemical, Accident i Scream rządzą :D
A z Maiden najczęściej zapuszczę sobie DoD albo jakąś koncertówkę, ostatnio często słucham Best Over Hammersmith i jakiś czas temu nałogowo boota Gothenburg '05. Kurde to trochę smutne ale ostatnio w ogóle nie ciągnie mnie do Pieca, 7 sona, TOTB.... A od Brava robię sobie celową przerwę, bo kiedyś chyba za często go słuchałem.... od DoD też odpoczywałem z 2 miechy a teraz wrócił w chwale :D
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

syzygy pisze:Kurde to trochę smutne ale ostatnio w ogóle nie ciągnie mnie do Pieca, 7 sona, TOTB
znudzenie?? :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Wrathchild_88 pisze:znudzenie??
ehhh nie sądziłem, że mnie to kiedyś dotknie :wink: :? Ale jakoś zawsze wolałem DoD i Brava niż starsze płytki IM :P Plus oczywiście Brusio solo :solo
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

syzygy pisze:Ale jakoś zawsze wolałem DoD i Brava niż starsze płytki IM
ja tak na początku, czyli kilka lat temu...:P teraz raz mam ochotę na to, raz na to, jest wiele kawałków, które lubię, ale baardzo rzadko słucham, duże znudzenie nie przyszło jak na razie i mam nadzieję, że nie przyjdzie zbyt szybko ;] a pozatym muszę dawkować Maiden bo jak będą już potwierdzone informacje o koncercie i będę miał bilecik, to pewnie bede słuchał tylko tego, 24 h/dobe :D
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Wrathchild_88 pisze:ja tak na początku, czyli kilka lat temu...
u mnie jest początek, można powiedzieć- nie całe dwa latka (właściwie bardzo nie całe :P )
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

u mnie to ciekawie z maiden jest. nei słucham w ogóle, a jak przyjdzie czas wywalić kase na bilet czy jakiekolwiek nowe wydawnictwo to lece pierwszy :wink:
Awatar użytkownika
Krzysiu
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Krzysiu »

Never - NIGDY
Nie ma mowy o znudzeniu Maidenami
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies