Koncerty Comy

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Koncerty Comy

Post autor: Wojtek »

KATOWICE - 26 stycznia (czw.) "Mega Club" - 18 zł.
KIELCE - 9 lutego (czw.) "Pod Krechą" - 15/20 zł
ELBLĄG - 14 lutego (wt.) "Dom Kultury Światowid"
GDAŃSK - 15 lutego (śr.) "Parlament" 20/25 zł
SZCZECIN - 16 lutego (czw.) "Dom Kultury Słowianin"
GORZÓW WIELKOPOLSKI - 17 lutego (pt.)
WARSZAWA - 23 lutego (czw.) "Stodoła"
BIELSKO BIAŁA - 24 lutego (pt.) "Rudeboy"
POZNAŃ - 26 lutego (nd.) "Zeppelin Hall" 20/25 zł
SIEMIANOWICE ŚLĄSKIE - 18 marca (sobota) "Siemianowickie Centrum Kultury" 18zł
KOSZALIN - 22 marca (śr.) "Kreślarnia"
LUBLIN - 25 marca (sobota) "Graffiti"

Więcej wiadomości na www.coma.art.pl

A centrum wciąż czeka :( No to jak? ktoś wybiera się na koncert Comy? Ja serdecznie polecam, byłem już na około 10 Comcertach i mogę śmiało powiedzieć że Coma to najlepszy polski zespół koncertowy.
Zauważyłem na forum wiele pochlebnych opinii na temat zespołu. Napewno wielu z was było już na Comcercie. Opiszcie swoje wrażenia :)
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Koncerty Comy

Post autor: Pink »

Będe w Stodole:)
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

A ja w Poznaniu 8) :P
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: eulogy »

Podejrzewam, że w tym roku zgarają masę koncertów. Sytuacja zapewne rozkręci się po wydaniu nowego albumu w kwietniu. Cóż czekam na Rzeszów :roll:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

nie ma wrocławia :cry: a wrażenia opisze jak będe miał trochę wiecej czasu :wink: narazie powiem tyle: nikt w polsce nie potrafi nawet zbliżyć się na koncercie do połowy tego poziomu jaki prezentuje Coma :twisted:
k_r_z_y_s_i_e_k
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: k_r_z_y_s_i_e_k »

ja mialem byc na ich koncercie na tyskim festiwalu ale coz... nie dojechali ;)
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 290
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

No dobra, pora sie przekonać na własnej skórze jak wypada Coma na koncertach. O ile nic nie wypadnie z pewnoscią sie pojawię.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

w sumie miałem się rozpisać ale chyba nic z tego nie będzie bo zwyczajnie brak słów ;) Comę poprostu trzeba zobaczyć. ten zespół to fenomen. nie tylko potrafi IDEALNIE odegrać wszystko co jest na albumie, bez strat jakości (Maiden się chowają :wink: ) to w dodatku nabiera to jeszcze większej mocy. po koncercie jak powiedziałem kumplowi że nie pamiętam żebym oprócz Ironów gdzieś sie tak wybawił to strasznie się zdziwił mówiąc że przecież Coma nie gra takiej mocnej, szybkiej (już nie pamiętam jak on to określił ale chodziło o to że ich muzyka z pozoru nie wydaje się najlepszą do koncertowego szaleństwa) muzy. ja przed koncertem też tak myślałem (ale mimo to już wtedy uważałem ich za najlepszy polski zespół rockowy w historii, bijący na głowe nawet mojego kochanego Kata). tym większe było moje zdziwienie gdy wyszli w końcu na scene. i zagrali krótkie intro składające się z paru prostych riffów i niezbyt skomplikowanej solówki. do tego doszła genialna praca sekcji rytmicznej. zabiło mnie to. stałem jak wryty (w przenośni to ;) ). czegoś takeigo w życiu nie słyszałem. a jak pojawił się wokalista (Piotr Rogucki, zapamiętajcie to nazwisko bo to najlepszy wokalista w tej części świata) i zaczął delikatnie śppiewać pierwsze zwrotki utworu "Nie tylko dla ciebie" to emocje wezbrały tak że czułem się jakbym odleciał. w głowie mi się nei mieściło że można grać muzykę w raczej wolnym tempie z taką MOCĄ. bo Coma to przede wszystkim MOC. jedno z haseł towarzyszących ich twórczości (tak jak Up The Irons wiadomej kapeli) to "małe sprawy zyskują moc". i to jest esencja ich muzyki. niech się chowają inne pały i temu podobne... takiej energii jak Coma na kncertach nie potrafi nikt przekazać. w dodatku cały ten ich wizerunek. zero gwiazdorstwa. zwyczajne chłopaki z akademika, którzy po koncercie zostają w klubie żeby anpić się piwa z fanami ich Muzyki. a to że są to wirtuozi w swoich fachach to inna sprawa. jedyną jak narazie przeszkodą żeby Coma była najlepszym zespołem na świecie (w mniemaniu Polaków oczywiście) jest to że wydali tylko 1 płytę. a jak wiadomo niczego nie można słuchać w nieskończoność. ale jeśli uda im się podtrzymać taki poziom to niewątpliwie wskoczom u mnie na najwyższy stopień podium strącając tym samym niewzruszonych do tej pory Ironów. właśnie co do albumu. jest tam tylko mała częśc twórczości Comy. po zapoznaniu się z resztą mój podziw wzrósł jeszcze bardziej. oni sią naprawdę fenomenalni. dla przykładu weźmy utwór "zaprzepaszczone siły..." 15 minut muzyki. i to w obiegu jest tylko wersja live. żeby utwór takiej długości nie był nudny i mógłby być grany na koncertach to trzeba wiele. bo takie kawałki zazwyczaj są nastawione na klimat. jak do tej pory żadnej z kapel lubujących się w takich utworach nidgy do końca sie nie udało oddać tego co było na albumie podczas koncertu. niektórzy się zbliżali do tego (np Rime na LAD) ale zawsze było to "już nie to samo". taka moja opinia. ale to co prezentuje Coma w swoich ponad 10-minutowych kawałkach jest nie do opisania. NIKT nie potrafi tego tak zrobić! wszyscy stoją i słuchają jakby to były ostatnie słowa jakie usłyszą w życiu.
dobra kończe bo miałem się nei rozpisywać a tu trochę tego wyszło. aha, to jest opinai człowieka który Comy za dobrze nie zna. usłyszałem ich w listopadzie, byłem an jednym koncercie.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

coz...nie uda mi sie chyba teraz do katowic zajrzec, wiec bede probowal za 2 miechy do siemcow ;)
iron84
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: iron84 »

Wojtek pisze:mogę śmiało powiedzieć że Coma to najlepszy polski zespół koncertowy.
Jak sie chodzi na "koncerty" tylko jednego zespolu to potem sie zyje w blogiej nieswiadomosci...
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

S1MON pisze:coz...nie uda mi sie chyba teraz do katowic zajrzec, wiec bede probowal za 2 miechy do siemcow
To zapraszam, ja tam będę raczej na bank :D Miały być też Ptaky, ale nic z tego...
Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Post autor: Wojtek »

iron84 pisze:
Wojtek pisze:mogę śmiało powiedzieć że Coma to najlepszy polski zespół koncertowy.
Jak sie chodzi na "koncerty" tylko jednego zespolu to potem sie zyje w blogiej nieswiadomosci...
Byłem na wielu koncertach polskich wykonawców i z tego co widziałem i słyszałem Coma daje najlepsze koncerty. Wymień nazwę polskiej kapeli która gra lepsze koncerty i robi większe show niż Coma.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

behemoth, frontside... ;)
tom_azs
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: tom_azs »

Wojtek pisze:KATOWICE - 26 stycznia (czw.) "Mega Club" - 18 zł.
KIELCE - 9 lutego (czw.) "Pod Krechą" - 15/20 zł
ELBLĄG - 14 lutego (wt.) "Dom Kultury Światowid"
GDAŃSK - 15 lutego (śr.) "Parlament" 20/25 zł
SZCZECIN - 16 lutego (czw.) "Dom Kultury Słowianin"
GORZÓW WIELKOPOLSKI - 17 lutego (pt.)
WARSZAWA - 23 lutego (czw.) "Stodoła"
BIELSKO BIAŁA - 24 lutego (pt.) "Rudeboy"
POZNAŃ - 26 lutego (nd.) "Zeppelin Hall" 20/25 zł
SIEMIANOWICE ŚLĄSKIE - 18 marca (sobota) "Siemianowickie Centrum Kultury" 18zł
KOSZALIN - 22 marca (śr.) "Kreślarnia"
LUBLIN - 25 marca (sobota) "Graffiti"

Więcej wiadomości na www.coma.art.pl

A centrum wciąż czeka :( No to jak? ktoś wybiera się na koncert Comy? Ja serdecznie polecam, byłem już na około 10 Comcertach i mogę śmiało powiedzieć że Coma to najlepszy polski zespół koncertowy.
Zauważyłem na forum wiele pochlebnych opinii na temat zespołu. Napewno wielu z was było już na Comcercie. Opiszcie swoje wrażenia :)

A w Łodzi nei zagrają
bo bym sie pojawił :)
UP THE IRONS!! :solo
Matek
-#Nomad
-#Nomad

S1MON pisze:behemoth, frontside... ;)
zwłaszcza frontside z wokalistą klasy B
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

Matek pisze:nikt w polsce nie potrafi nawet zbliżyć się na koncercie do połowy tego poziomu jaki prezentuje Coma
Nie umniejszając nic Comie to sądzę że Kombajn do zbierania kur po wioskach prezentuje podobny poziom.
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Matek pisze:zwłaszcza frontside z wokalistą klasy B
ta? . ciekawe
Korzeń
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Korzeń »

Matek pisze:w dodatku cały ten ich wizerunek. zero gwiazdorstwa. zwyczajne chłopaki z akademika
Nie mieszkasz w Łodzi, mało wiesz o chłopakach. Po wydaniu płyty zaczęli się wozić jak mało kto. To że zostają na piwo po koncercie wynika bardziej z tego że nie są aż tak rozchwytywani by się go nie móc w spokoju napić. Niegwiazdorską postawę, prezentują Łódzcy Normalsi. Oni są w porządku. A Coma... Niechciałbyś wiedzieć jak się idiotycznie zachowali w jednym ze sklepów muzycznych na Piotrkowskiej.
jajco
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jajco »

JUż bodajże 3 razy się przymierzałem do wyjścia na ich koncert moja kobieta mnie ciągnęła ale zawsze nam coś wypadało. Z tego co wiem krakowski Skangur też jest niczego sobie w zeszłym roku kopał dupę na rajdzie Politechniki. Co do Roguckiego to jakby ktoś nie wiedział gra on w krakowskim PWST (tetr :P) ostatnio byłem ze szkoła na Wieczorze Trzech Króli Shakespear'a i kogo zobaczyłem - Piotrusia:P sztuka bardzo fajna zwłaszcza pierwsza część bo w drugiej w sumiebabki odgrywaja to samo ale widać że gorzej im to idzie :) może wtym roku się uda wbić na Comcert
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Wojtek pisze:Comcertach
ich fanią nazywają tak koncerty bo starają w jakikolwiek sposób upodobnić ich do korna . ..a coma to moim zdaniem do korna nie sięga i strasznie niesłuchalna jest ..

cudnie .. .tralalala
ODPOWIEDZ