Nie wróże Ci zbyt długiej kariery na tym forum z takim "inteligentnym" podejściem.trishia pisze:Radujcie się, Trishia wróciła!
Dlaczego niektórzy ludzie nienawidzą Janicka ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dlaczego niektórzy ludzie nienawidzą Janicka ?
Ja lubię Jana, ale uważam że byłoby lepiej jakby trochę mniej wywijał na scenie, a jeszcze bardziej skupił się na graniu. Każdy lubi co innego, ja np uważam, że Dave i Janick razem wzięci (nie mam absolutnie nic do żadengo z nich!) nie dorównują Adrianowi. I mam do tego prawo. Wszyscy trzej gitarzyści są bardzo sprawni technicznie, mnie akurat najbardziej podoba się styl Adriana, jak dla mnie on jest the best.
Ostatnio zmieniony pn sty 23, 2006 10:52 pm przez Hallowed, łącznie zmieniany 1 raz.
równanie na Adraina to tak mniej więcej wygląda
A=DJ^2+sqrt(S)+ln(B+N)
gdzie
A-adrian
D-Dave
J-Janick
S-Steve
B-Bruce
N-Nicko
i tak jak to przewidziałeś nawet razem wzięci Dave i Janick nie są w stanie dorównać Adrianowi...
poza tym to jeden z głupszych tematów jaki tu widziałem.
A=DJ^2+sqrt(S)+ln(B+N)
gdzie
A-adrian
D-Dave
J-Janick
S-Steve
B-Bruce
N-Nicko
i tak jak to przewidziałeś nawet razem wzięci Dave i Janick nie są w stanie dorównać Adrianowi...
poza tym to jeden z głupszych tematów jaki tu widziałem.
Prwidłowo to równaie powinno wyglądac D=A=J
ale jeżeli sie uparłes to twoja sprawa, dla mnie to bardziej by pasowało D>A=J
Janicka lubie za to co wniósł do IM. Technicznie to Janick jest dobrym gitarzystą ale jego umiejętności do grania w różnych pozycjach i podczas ruchu to jest to czego brakuje troche Adrianowi. Granie i robienie różnych tricków jest naprawde trudne i wymaga długiego treningu i wprawy, wiem to bo sam gram na gitarze.
Coś słyszałem że są tacy co nie lubią Janicka ale to raczej było kiedyś.
Każdy z tych trzech ma swoje zalety i wady i kazdy ma swoje super kawałki. Musze przyznać że troche faworyzuje Dave'a ale czasem zazdroszcze że to Janick gra zawaliste motywy a nie Dave, także Janick musi być równie świetny.
Ogólnie to są i tak najlepsi gitarzyści.
ale jeżeli sie uparłes to twoja sprawa, dla mnie to bardziej by pasowało D>A=J
Janicka lubie za to co wniósł do IM. Technicznie to Janick jest dobrym gitarzystą ale jego umiejętności do grania w różnych pozycjach i podczas ruchu to jest to czego brakuje troche Adrianowi. Granie i robienie różnych tricków jest naprawde trudne i wymaga długiego treningu i wprawy, wiem to bo sam gram na gitarze.
Coś słyszałem że są tacy co nie lubią Janicka ale to raczej było kiedyś.
Każdy z tych trzech ma swoje zalety i wady i kazdy ma swoje super kawałki. Musze przyznać że troche faworyzuje Dave'a ale czasem zazdroszcze że to Janick gra zawaliste motywy a nie Dave, także Janick musi być równie świetny.
Ogólnie to są i tak najlepsi gitarzyści.
tak, ja się uparłem strasznie.......................Krzysiu pisze:Prwidłowo to równaie powinno wyglądac D=A=J
ale jeżeli sie uparłes to twoja sprawa
szczerze mówiąc też się nie spotkałam z jakimiś atakami na Janicka i uważam że jeśli takie istnieją są całkowicie nieuzasadnione,bo przecież to nie było tak,że przyszedł Janick i Adriana wykopali tylko to Adrian odszedł (zresztą dobrze wiecie )więc nie wiem czemu niektórym przeszkadza,że Dziewica ma 3 gitarzystow.A co do samego Janicka to moim zdaniem wniósł do zespolu energię,ktorej Adrian ma zdecydowanie mniej,a co do gry to gra po prostu inaczej... i tyle :rocx
Proponuje zamknac temat z powodu urodzin Janicka,ktore dzis obchodzi :beer 
Dla mnie Janick to najlepszy gitarzysta rzecz jasna z Dave'em , Janick zawsze robi najwiecej furory na scenie na ich koncertach zawsze patrze co Janick robi , jak tańcuje z gitarką to juz w ogóle miodzio , przy niektórych pisoenkach Maidenów jak gram dajmy na to Wicekr Man'a i próbuje wywiajć tak instrumentem to nie moge
Jak dla mnie ludzie którzy tak sądzą są w wielkim błędzie
:solo 
...SCREAM FOR ME ALL WORLD , SCREAM FOR ME ....
Polak potrafi.Kowal-999 pisze:Janick zawsze robi najwiecej furory na scenie na ich koncertach zawsze patrze co Janick robi , jak tańcuje z gitarką to juz w ogóle miodzio , przy niektórych pisoenkach Maidenów jak gram dajmy na to Wicekr Man'a i próbuje wywiajć tak instrumentem to nie moge Wink
aha, czyli miernikiem, a raczej skalą w jakiej oceniamy gitarzystów jest "robienie furrory na scenie" ? bo jak dla mnie np o wiele bardziej wartościowa jest twórczość i muzyka Adriana który czesto przestoi w jednym miejscu pół koncertu, ale przyklada, a nie wiruje non stop piernicząc każde soloKowal-999 pisze:Dla mnie Janick to najlepszy gitarzysta rzecz jasna z Dave'em , Janick zawsze robi najwiecej furory na scenie na ich koncertach zawsze patrze co Janick robi , jak tańcuje z gitarką to juz w ogóle miodzio , przy niektórych pisoenkach Maidenów jak gram dajmy na to Wicekr Man'a i próbuje wywiajć tak instrumentem to nie mogeJak dla mnie ludzie którzy tak sądzą są w wielkim błędzie
:solo
Bez przesady. Nie mów chociaż, że Janick źle gra, bo on też utrzymuje wysoki poziom gry, a tym że odpierdziela maniany na scenie urozmaica tylko show.hellrider pisze:a gdyby tak wyciszyć pozostałe 2 gitary, perke, bas i wokal, a zostawić samą gitare Janicka to co by było? jedno wielke szzzzz...;>
Nie gra źleM@ti pisze:Bez przesady. Nie mów chociaż, że Janick źle gra, bo on też utrzymuje wysoki poziom gry, a tym że odpierdziela maniany na scenie urozmaica tylko show.hellrider pisze:a gdyby tak wyciszyć pozostałe 2 gitary, perke, bas i wokal, a zostawić samą gitare Janicka to co by było? jedno wielke szzzzz...;>
To napierw posluchaj koncertow z NPFTDT, FOTDT i ARLTM@ti pisze:Bez przesady. Nie mów chociaż, że Janick źle gra, bo on też utrzymuje wysoki poziom gry, a tym że odpierdziela maniany na scenie urozmaica tylko show.hellrider pisze:a gdyby tak wyciszyć pozostałe 2 gitary, perke, bas i wokal, a zostawić samą gitare Janicka to co by było? jedno wielke szzzzz...;>
No wiesz, nie liczą się tylko umiejętności. Ważna jest też charyzma i sposób bycia, a Janick nie dość, że potrafi dobrze grać to jeszcze jest IMHO najbardziej.... oryginalny ze wszystkich amogos.
Być może dlatego Kowal stawia go na pierwszym miejscu. 
Ale przed ocena gry posluchaj uwaznie koncertow z tras ktore wymienilem... Na TXFT Janick zrobil juz znaczne postepy i teraz gra bardzo dobrze, ale na pocztaku to byl koszmarM@ti pisze:No wiesz, nie liczą się tylko umiejętności. Ważna jest też charyzma i sposób bycia, a Janick nie dość, że potrafi dobrze grać to jeszcze jest IMHO najbardziej.... oryginalny ze wszystkich amogos.Być może dlatego Kowal stawia go na pierwszym miejscu.
Gdyby mocno partolił gre to by mu Steve powiedział że cos jest nie tak, bo po co by mu był kolo który wszystko psuje?
Janick potrafi grac i ja to wiem i słysze bo jego gitara jest dosyć głosna na koncertach i wyraźnie słychać i jakos nigdy nie było zbyt wielkich zgrzytów, a jego solo są dosyć chaotyczne ale to jego styl. A do grania to musi się przykładać bo wariowanie na scenie to wcale nie jest łatwe a jakby się nie przykładał to by zrobił ze wszystkoego sieczke 
mister blejza trzymał 4 lata i też mu wszystko pasowało...Krzysiu pisze:Gdyby mocno partolił gre to by mu Steve powiedział że cos jest nie tak
Słuchałem koncertów z tras przez Ciebie wymienionych, i nie było za dobrze to przyznam , ale nie było też IMHO tragicznie (może to ja mam jakiś pogięty gustKroczniok pisze:Ale przed ocena gry posluchaj uwaznie koncertow z tras ktore wymienilem... Na TXFT Janick zrobil juz znaczne postepy i teraz gra bardzo dobrze, ale na pocztaku to byl koszmar
Nie bylo tragicznie, ale praktycznie zadne solo nie bylo skladne tylko same łiiii, eeee, iiiii.... Na podlkladzie mu szlo no bo nie ma nic w tym trudnego, ale czasem przez swoje wybryki poprostu przestawal gracM@ti pisze:Słuchałem koncertów z tras przez Ciebie wymienionych, i nie było za dobrze to przyznam , ale nie było też IMHO tragicznie (może to ja mam jakiś pogięty gustKroczniok pisze:Ale przed ocena gry posluchaj uwaznie koncertow z tras ktore wymienilem... Na TXFT Janick zrobil juz znaczne postepy i teraz gra bardzo dobrze, ale na pocztaku to byl koszmar) i nie można w tym przypadku mówić, że kiedy Jan grał to z głośników słychać było tylko szum.
No ten typ tak ma. Facet uwielbia być w centrum uwagi na scenie i robić show, swoimi popisami. W pewnym sensie on jest od takich wyczynów i szaleństw podczas koncertów, bo Harris dawno by już go przystopował.Kroczniok pisze:ale czasem przez swoje wybryki poprostu przestawal grac