UWAGA! Złodzieje na Allegro!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: UWAGA! Złodzieje na Allegro!
Ja niedługo napewno wystawie pare rzeczy na allegro i nie będą to piraty
Być może nawet będzie tego kilkanaście krążków jak tylko dostane w swoje ręce Eddies Head 
... tak jak napisałem wcześniej ... wiem co kupuję, natomiast w przypadku płyt, singli IRON MAIDEN korzystam z wiedzy źródłowej choćby rewelacyjnej IRON MAIDEN COMPANION ... ponadto uwierz mi że jeżeli zdobywam info i mam wątpliwości zawsze ostrzegam przed ewentualnym NEGATYWEM ... sprawa jest prosta, chcesz mnie załadować w "ptaka" dostaniesz NEGATYWA to naprawdę działa.zygfryd pisze:Ew. nie wiesz, że się naciąłeśjesper pisze:... hmmm ... ja na Allegro kupiłem już ok.190 płyt a sam sprzedałem ok 140 tytułów i właściwie tylko w dwóch przypadkach naciąłem się na piraty ....
... wiem że się naciąłem tylko w tych dwóch przypadkach ... sprawa jest prosta ja interesuję się muzyka metalową od 1990 roku i jeżeli coś kupuję z tzw. "drugiej ręki" to zawsze mam wszelkie informacje na temat danego wydawnictwa ... a te dwa niefortunne przypadki wiązały się z początkami mojej "przygody" z Allegro i brakiem doświadczenia ... no cóż cżłowiek uczy się na błędach ...
jedno jest pewne jeżeli nie masz pewności co do danej płyty skontaktuj się ze sprzedającym aby mieć 100% pewność że to nie pirat etc. ...Że tak zapytam - a jak rozpoznajesz, że ktos psrzedaje piraty, a kto nie? Kto normalny się przyzna?
Właśnie
. Do tego jeszcze używam również jak jesper wszelkiej pomocy aby się nie naciąć jak IRON MAIDEN COMPANION i stron kolekcjonerkisch jeśli nie mam tej książki pod ręką.
BTW na Allegro naprawde można niekiedy dostać bardzo tanio coś rzadkiego
BTW na Allegro naprawde można niekiedy dostać bardzo tanio coś rzadkiego
Wiecie co, w naszej stolicy na stadionie X lecia jak zobaczyłem The Number Of The Beast i spojrzalem na moja kupiona ze sklepu to powiem wam ze niewidzialem zadej roznicy - nawet na tym piracie była naklejka reedycji z 98. Najlepsze jest to ze mialy identyczne numery i w tym przypadku IM COMPANION nic nie pomoze 
To jeszcze zależy. Można poznać także po tym czy płyta jest równo wytłoczona, jakość bookletu.ironed pisze:Wiecie co, w naszej stolicy na stadionie X lecia jak zobaczyłem The Number Of The Beast i spojrzalem na moja kupiona ze sklepu to powiem wam ze niewidzialem zadej roznicy - nawet na tym piracie była naklejka reedycji z 98. Najlepsze jest to ze mialy identyczne numery i w tym przypadku IM COMPANION nic nie pomoze
A jak położyleś płyty z reedycji na pułke to tworzyły idealnie eddiego? Bo żeby one tworzyły Eddiego idealnie to tzreba mieć cały komplet z Eddies Head.
Wiem ze po zlozeniu plyt wychodzi eddie z pierwszej plyty - ale widzialem na wlasne oczy ze byla identyczna, najgorsze jest to ze kosztowala 10 zł, a na allegro pewnie juz wielu cwaniakow takie cos opycha
Nawet originalne nie muszą odtworzyć Edka bo większość ma troch poprzesuwane boki okładek. Pewność mieć żeby na 100% wyszedł to trezba kupić Eddies Head ale to drogie jest strasznie i już tylko na aukcjach czasami dostępne.ironed pisze:Wiem ze po zlozeniu plyt wychodzi eddie z pierwszej plyty - ale widzialem na wlasne oczy ze byla identyczna, najgorsze jest to ze kosztowala 10 zł, a na allegro pewnie juz wielu cwaniakow takie cos opycha
-
Filik10
- -#Clairvoyant

A ja tam kupiłem na Allegro 7 kaset Iron Maiden z serii single "First 10 Years". Wiem, że piraty, ale nie uśmiecha mi się wydać kilkaset złotych za orginały. I kupiłem jeszcze "No prayer ..." za 20 zł, gość dał tylko JPG, a płyta to orginał, lub super podróba, bez żadnych zmian w stosunku do orginału. Tylko wyglądała po zakupie na taką z ok. 10 razy używaną. I szukam na Allegro jeszcze innych okazji
.
- Metalophil
- -#Moonchild

tylko jaki jest sens kupować na allegro płyty po 20 zł? dojdzie ci do tego koszt przesyłki z 6-7 zł + koszt przelewu - 2,5zł co już w sumie daje prawie 30 zł, a w MM za 32,99 masz orginał pewny w 100%
Non na allegro lepiej kupować jakieś rzadkie rzeczy 
Albo Dance of Death nówka w folii za 18.99 z odbiorem osobistym 
-
Filik10
- -#Clairvoyant

No tak, ale jak w 20zł wliczyłem koszty przesyłki, bo to wyniosło 14,99 + 5,5 = 20,49zł, żeby było dokładnie
. A w moim Media płyty są po 35,99zł i to nie zawsze
.
- dostoevsky
- -#Assassin

Jak głupie? Normalne koreańskie wydanie. Tam była taka okładka.Grzedi pisze:http://allegro.pl/item102855388_iron_ma ... s_5_1.html ale głupie =PP
JA z zasady nie mam calych albumów na kompie ani jakiś piratów ,bo jest to dla mnie OKRADANIE SWOJEGO ULUBIONEGO ZESPOŁU! Nie jest dla mnie uzasadnieniem to ,że ktoś nie ma kasy. Niech odłoży i kupi oryginał.
Pozdrawiam :beer
Ja mam swoje zdanie na temat kupowania płyt, DvD i podobnych rzeczy, kupowuje tylko w sklepach, jest drożej ale jednak zawsze to nówka i pewne że orginał. A dla ulubionego artysty ma znaczenie gdzie kupujesz płyty, przecież za to że daje nam tyle radości z tego co tworzy to niech coś z tego ma.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Oby w tym kraju było więcej takich ludzi jak TyAbstract pisze:JA z zasady nie mam calych albumów na kompie ani jakiś piratów ,bo jest to dla mnie OKRADANIE SWOJEGO ULUBIONEGO ZESPOŁU! Nie jest dla mnie uzasadnieniem to ,że ktoś nie ma kasy. Niech odłoży i kupi oryginał.
I takich ludzi jak ja(zelazna kolekcja)