Riverside - Second LIVE Syndrome Tour '06

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Re: Riverside - Second LIVE Syndrome Tour '06

Post autor: Wojtek »

ironBIDDAF pisze:"Jestescie 2x lepsi niż Poznań i Wrocław razem wzięte" M. Duda

Te słowa moga oddać ten koncert. Było zajebiście, pomijając fakt uciążliwego młyna, który IMO nie powinien sie zdarzyc na tym koncercie. Zagrali set chyba taki jak z Torunia, ale nie jestem siur.
Według mnie takie gadanie jest bez sensu.... przecież wiadomo że na koncert w Krakowie przyjdzie wiele osób bo był w sobote. Przyszło mnóstwo ludzi i zapewne dlatego była dobra atmosfera. Koncert w Poznaniu był w czwartek więc napewno wiele osób nie poszło ze względu na obowiązki szkolne. Koncert w Łodzi jest np. we wtorek, okropny dzień na koncert bo szkoła itp. więc nic dziwnego że na koncert przyjdzie 150-200 osób.
P.S. W środe mam klasówke z gegry i jestem pytany z fizyki i biologii i co robie? We wtorek na Riverside :rocx jeeee :P
Awatar użytkownika
ironBIDDAF
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironBIDDAF »

Artur pisze: a do Katosów serio BIDDAF nie ma już raczej biletów?? Bo jak tak to głupio strasznie... :/
Całe szczescie jednak jeszcze są. Kumpel dostał w Allu. Ale w Empiku wszystkie poszły.
Wojtek pisze:Według mnie takie gadanie jest bez sensu.... przecież wiadomo że na koncert w Krakowie przyjdzie wiele osób bo był w sobote.
Dla mnie nie ma różnicy jaki dzien tygodnia. A jak Mariusz stwierdził taki fakt, to nie wiem jaki jest powód by podważać sens jego słów. Był zajebisty koncert i super atmosfera, jaka rzadko występuje. Tyle.
Awatar użytkownika
Bizon
-#Invader
-#Invader

Post autor: Bizon »

jak jest z wnoszeniem aparatow? wiem, ze to zalezy tez od klubu, ale generalnie na riverside idzie wniesc czy pilnuja? bo bym troche pocykal sobie ;)
"everybody lies"
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

ironBIDDAF pisze:Całe szczescie jednak jeszcze są. Kumpel dostał w Allu. Ale w Empiku wszystkie poszły.
Uff, oby w Allu jeszcze mieli, bo w Mga też już nie ma...
Awatar użytkownika
ironBIDDAF
-#Trooper
-#Trooper

Bizon pisze:jak jest z wnoszeniem aparatow? wiem, ze to zalezy tez od klubu, ale generalnie na riverside idzie wniesc czy pilnuja? bo bym troche pocykal sobie ;)
Wczoraj mogłbym wnieść i kamere bo nie sprawdzali ;)

Natomiast nie wiem jak jest w innych klubach.
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Copycat »

Dzisiaj w Rzeszowie, eulogy czekamy na relację :P
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

ironBIDDAF pisze:Natomiast nie wiem jak jest w innych klubach.
W lubelskim CK raczej problemu nie bedzie. Kiedys jak na Turbo bylem to nawet jednego ochroniarza nie widzialem ;)

Wiec Copy & Swar - nagrywac ;]
Jazz is not dead, it just smells funny.
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Bo tam chyba w ogóle nie ma ochroniarzy :lol: Za każdym razem jak tam jestem to siedzi sobie jakiś miły pan (jeden) o posturze skrzata i nic sie nie odzywa. A przy wejściu to chyba nigdy nie sprawdzają.
Ale ja to nie będę nagrywać, nawet aparatu nie biorę. Zawsze taszczę ze sobą jakieś sprzęty, więc teraz chce mieć wolne ręcę :wink:

Slayer, a Ty w końcu nie jedziesz? <do kąta i wstydź się> :wink:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Copycat pisze:Slayer, a Ty w końcu nie jedziesz? <do kąta i wstydź się>
niestety. Pewna sprawa mnie wylaczyla z wszelkich aktywnosci na miesiac kwiecien. Wstydze sie.
piniol
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: piniol »

Czy można jeszcze gdzieś dostac bilet do mega ? :?
Awatar użytkownika
ironBIDDAF
-#Trooper
-#Trooper

Zapieprzaj dziś co sił w nogach do Alla.
Awatar użytkownika
Swarożyc
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Swarożyc »

Już się palę na ten koncercik. Jeszcze tylko parę godzin...

Slayer, powinieneś dostać ostrzeżenie za posta, że nie jedziesz...miejsce u mnie jeszcze jest we wozie, także jak zmienisz zdanie to dzwoń.
reaktywacja
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

ironBIDDAF pisze:Zapieprzaj dziś co sił w nogach do Alla.
Nie ma :cry: Cóż, pozostaje zjawić się w Mega w dzień koncertu i jeszcze zapytać, może nagle jakimś "cudem" znajdą się te o 5zł droższe
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Swarożyc pisze:Slayer, powinieneś dostać ostrzeżenie za posta, że nie jedziesz...
mowilem Ci, sprawa nie zalezaca ode mnie.
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Wojtek pisze: Koncert w Łodzi jest np. we wtorek, okropny dzień na koncert bo szkoła itp. więc nic dziwnego że na koncert przyjdzie 150-200 osób.
ale to koncert przecież nie jest w godzinach szkoły.
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kocian_jr »

No ja juz po koncercie. Na razie jeszcze nie moge do konca pozbierac mysli wiec powiem tylko ze bylo po prostu pieknie. Jednak Riverside na zywo to cos co naprawde warto zobaczyc i posluchac. Jako ze slucham ich od bardzo niedawna to wielu kawalkow w ogole nie znalem albo nie kojarzylem po tytulach. Z tych co najlepiej pamietam to najbardziej spodobalo mi sie Reality Dream, Voices In My Head no i nastrojowe OK. Kawalkow z drugiej plyty wczesniej praktycznie nigdy nie slyszalem i musze przyznac ze chyba SLS robi na mnie wieksze wrazenie niz jedynka. Po prostu bardziej na mnie dzialaja takie ciezsze kawalki. Tak wiec jeszcze raz powiem: naprawde warto bylo sie wybrac na ten koncert.

BTW Grudzinski ze swoim "po moim srodku..." rzadzi :) A i brzmienie jego gitki cudne (piekny ten jego Ibek)
Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Post autor: Wojtek »

Info z klubu Lizard King:
Informacje dodatkowe:
BILETÓW BRAK!

hehe czyżby koncert był wyprzedany? nieźle nieźle
Dobra spadam na koncert, postaram się coś skrobnąć jak tylko przyjdę.
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

->No ja właśnie wróciłam :lol: Ogólnie to było w pyte, tylko na początku dźwięk był nie bardzo, ale potem się poprawiło. No i publika najpierw trochę drętwawa była, ale później już nie można było narzekać, nawet na Artificial Smile się prawdziwy młyn zrobił :lol:

->Fajne z nich chłopaki, sympatyczni, i widać, że naprawdę granie sprawia im radość bo cały czas uśmiechy puszczali :wink: Jak z nimi gadałam później to takie samo wrażenie miałam.

->Wielkie im dzięki za ten waniliowy dym, bo koło mnie stał akurat jakiś śmierdziel i mnie zatykało czasem, a to był dobry środek łagodzący (stałam przy samej scenie)

->No to "na moim środku" to było świetne :wink:

-> Łapaj zrobił coś, co zawsze chciałam żeby jakiś klawiszowiec zrobił. (Ktoś zwrócił uwage?)

-> Były 3 bisy i tupańsko publiczności, więc wyszliśmy obronna ręką. No i chłopaki mówili, że im sie podobało i w ogóle strasznie zadowolone miny mieli.

-> A najśmieszniejsze to było to, że wśród publiki poznałam kilka ryjów z koncertu Dream Theater :lol: :wink:
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Oj.. coś mi sie rypło i wysłałam dwa razy to samo :lol:
Ostatnio zmieniony wt kwie 11, 2006 5:40 pm przez Copycat, łącznie zmieniany 1 raz.
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kocian_jr »

Copycat pisze:A najśmieszniejsze to było to, że wśród publiki poznałam kilka ryjów z koncertu Dream Theater
Np moj? :lol: :lol: Ale faktycznie, jak tak sluchalem rozmow to troche tam ludzi bylo na DT.

Co takiego zrobil Lapaj, bo cos nie kojarze? Chodzi Ci moze o to przesloniete R w wyniku czego zamiast Roland widac bylo Poland?

A co do naglosnienia - to racja, na samym poczatku praktycznie nie slyszalem gitary a bas Dudy niemilosiernie dudnil ( :lol: ) no ale jak juz zaczeli grac ten fragment z Shine On You Crazy Diamond to juz sie troche polepszylo. Potem to juz bylo miodnie.
ODPOWIEDZ