Coma
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Coma
Ja przez to Twoje wychwalanie, Matek, wiele razy wracałem do tego albumu. I w końcu się chyba przekonałem :] Na jakiś koncercik się przejdę, jak będą w Poznaniu i może się ostatecznie zakocham
A, mojemu ojcu się bardzo Coma spodobała 
- Metalophil
- -#Moonchild

będę na koncercie w lubelskim Graffiti w tę sobotę. Ktoś się może wybiera?
Wiem, ale podobno grają średnio co miesiącjuras pisze:oj, to się spóźniłeś. grali w poznaniu w tym roku przynajmniej ze dwa razy. no ale nie byłem, płytki póki co też jeszcze nie słuchałem. moze kiedyś się skuszę...
Głos w ankiecie: Ocalenie.
Ale to raczej wybór losowy. Cała opłyta jest bardzo, bardzo dobra. Podobnie jak koncert na którym byłem. Duzo energii i niebanalne teksty. Troche mnie niepokoi że nie ma nowej płyty. Boje się że się zapętla się w PWZM grane wkółko na setkach koncertów.
Ale to raczej wybór losowy. Cała opłyta jest bardzo, bardzo dobra. Podobnie jak koncert na którym byłem. Duzo energii i niebanalne teksty. Troche mnie niepokoi że nie ma nowej płyty. Boje się że się zapętla się w PWZM grane wkółko na setkach koncertów.
Witam po długiej przerwie.Jako że bardzo rzadko wchodzę na forum, ale zdarzyło mi się ostatnio być w Stodole na koncercie Comy.Z koncertu jestem bardzo zadowolony ale z zespołu średnio.Zdecydowanie lepiej mi się ich słucha jak ogląda,szczególnie wokalistę...straszny z niego metroseksualny typ,nawet nie zawahałbym się użyć "z jakimiś gejowskimi ruchami", poza tym pierdzielił na koncercie od rzeczy zupełnie bez składu i ładu,po czym stwierdziłem, że on cos nienaturalnie jest pobudzony.Powiem po koncercie tylko to ze dobrze grają i muzyka jest spoko ale wokalista to chyba piguły łyka albo kreski wciąga przed koncertem, chyba że zachowuje się tak naturalnie co jeszcze gorzej o nim by świadczyło, zresztą niewiem co gorsze...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
założę się że nawet jej (płyty) nie przesłuchaleśDeaDe pisze:Jak dla mnie ta płyta to tragedia. Jak cały zespół zresztą.
a zespół tragedia? dobra tylko w czym sa tragiczni? umiejętności muzyczne? wątpie. genialny gitarzysta prowadzący i basista. naprawdę mało w Polsce tak uzdolnionych muzyków. drugi gitarzysta i perkusista też niczego sobie. no i wokal powalający. najlepszy wokal jaki slyszałem. a moze o wizerunek ci chodzi? ja tam na to wielkiej uwagi nie zwracam. fakt że Rogucki nie wygląda na metalowego frontmana. poza tym znając jego pasje to można zrozumieć jego zachowanie. nie imponuje mi to zbytnio ale nie zwracam uwagi. jakbym zwracał uwagę na wizerunek to bym pewnie metalu nie słuchał. bo 90% kapel ma żałosny imidż. z jednej strony kretyni z wymalowanymi ryjami, to jacyś transwestyci z tapirowanymi fryzami w obcisłych leginsach, to znowu stare dziady udające średniowiecznych bardów albo jeszcze jakieś rycerzyki... wiesz, to już wolę "teatralny show" roguca. poza tym, nikogo nie obrażając, Coma to kapela dla ludzi wrażliwych szukających w muzyce czegoś więcej niż "kopa" i poweru. ich muzyka niesie z sobą jakieś przesłanie i oprócz machania głową, skakania czy tam cierek na plecach wywołuje w człowieku też inne emocje, trochę z innej beczki. ale trzeba dać się ponieść tej muzyce.
a co do ankiety to już zapomniałem jak glosowałem
-
Iron Guardian
- -#Prowler

Zespół cieszy sie ogromna popularnością, na każdym koncercie jest ponad komplet ludzi 
jak to jest z tym teleedyskiem na oficjalnej? to jakiś żart czy ta piosenka naprawde bedzie na albumie? bo jezeli tak to się ciesze. bo przeciez ten utwor mozna było juz znaelźć od dawien dawna pod tytułem 'piosenka pisana nocą'... a dlatego cieszyłbym sie bo to moze oznaczać ze na albumie mogą znaleźć sie także inne niewydane piosenki Comy w tym największy geniusz czyli Zaprzepaszczone siły... a tego bym baaaardzo chciał.
edukacji z comy częśc pierwsza...
słowa i sny może nie jest to ich najlepszy niewydany utwór ale i tak rozwala. zaraz zapodam inne
a tu przecudne cisza i ogień
coma w troche zaskakującym stylu tolerancja
a tu to co najlepsze czyli....
zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków
no i jeszcze jakby komuś się na stronke nie chciało zaglądać to kolejny cudowny utwór nie tylko dla ciebie
jakby było zapotrzebowanie kiedyś to wrzucę więcej
słowa i sny może nie jest to ich najlepszy niewydany utwór ale i tak rozwala. zaraz zapodam inne
a tu przecudne cisza i ogień
coma w troche zaskakującym stylu tolerancja
a tu to co najlepsze czyli....
zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków
no i jeszcze jakby komuś się na stronke nie chciało zaglądać to kolejny cudowny utwór nie tylko dla ciebie
jakby było zapotrzebowanie kiedyś to wrzucę więcej
Ja w sumie też bym się pisał na ich koncercik:) Szczególnie, że od 24 albo 25 będę w Krakowie, także jakoś byśmy się zgadali i byś mnie odebrał
Ale to się jeszcze zobaczy... Tylko nie wiem po ile bilety i takie tam ;/ Masz jakieś info ?