Riverside - Second LIVE Syndrome Tour '06

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
ironBIDDAF
-#Trooper
-#Trooper

Re: Riverside - Second LIVE Syndrome Tour '06

Post autor: ironBIDDAF »

Pono Richard Barbieri z Porcupine na gigu w Krakowie tez to zrobil, ale ja nie zauwazylem ;)
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

Copy, Kocian, zapodajcie jakieś foty :P
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kocian_jr »

No niestety na mnie nie mozesz liczyc - nie mialem przy sobie cyfrowy a moja koma sie nie da zdjec robic... ale zawsze mozesz wejsc na forum Riverside, moze tam ktos wrzuci zdjecia w temacie o lubelskim gigu... sam bym chcial je miec.
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Copycat »

kocian_jr pisze:
Np moj? :lol: :lol: Ale faktycznie, jak tak sluchalem rozmow to troche tam ludzi bylo na DT.
Może i Twój, cholera wie :lol: No i sporo koszulek DT też było.
Co takiego zrobil Lapaj, bo cos nie kojarze? Chodzi Ci moze o to przesloniete R w wyniku czego zamiast Roland widac bylo Poland?
Taaaaaaaaaaakkk!!!!!!! Przecież to takie oczywiste, a na tyle koncertów jakie widziałam on pierwszy tak zrobił. Wielki szacum ode mnie za to ma :wink:
bas Dudy niemilosiernie dudnil ( :lol: )
No dokładnie :lol:
Potem to juz bylo miodnie.
O tak tak ...

Co do fotek to koło mnie jakoś chłopak z fanklubu cały czas pstrykał, więc na pewno będą.
Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Post autor: Wojtek »

No już po koncercie
Hmmm Minusy:
- klub klub i jeszcze raz klub, wszystkie bilety zostały wyprzedane, duży tłok, klub malutki, siedzenia ustawione tak że zamiast sceny widać ściane :/ więc ludzie którzy siedzieli oglądali koncert na telebimie lol. Duda na początku koncertu powiedział że nie spodziewał się takiej frekwencji i gdyby wiedział ile ludzi przyjdzie to koncert byłby zorganizowany w innym klubie
- bas Dudy rzeczywiście strasznie dudnił na początku
- po 4 piosence Duda zszedł ze sceny na 10 minut bo się źle poczuł. Później mówił że łyknął lekarstwo i czuje się tak jakby zaraz miał zędleć, ale koncert i zagrają nawet jak miałby wykitować na scenie
- ogólnie atmosfera i ludzie (nastolatki + mnóstwo 40latków + paru dresów + 80 latek w samym środku tłumu to nie wróży dobrej atmosfery) publika była jakaś niemrawa, jedynym akcentem łączącym zespół i publike były oklaski i klaśnięcia w jednej piosence
- bisy - tylko jeden utwór, prawdopodobnie ze względu na stan Dudy. Scena była ustawiona tak że zespół aby zejść ze sceny musiał przejść przez publike więc nie mógł nawet zejść ze sceny ehh. Koncert wydawał się naprawdę bardzo krótki
Plusy:
- ogólnie zespół i jego forma
- w życiu nie stałem tak blisko wokalisty (jakieś 30 cm :D) miłe uczucie

Ogólnie dość duże rozczarowanie koncertem :( szczególnie ze względu na kiepski klub do takich koncertów i dość krótki set.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Jednak idę :rocx
Załatwiło się bilety w Mega i szafa gra :D
Awatar użytkownika
ironBIDDAF
-#Trooper
-#Trooper

też za 30 minut wychodze pobujać sie w Mega 8)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

ironBIDDAF pisze:też za 30 minut wychodze pobujać sie w Mega
Ee ja to trochę później jadę :wink: O której to się zaczyna?? Bo bilety w kasie odbieram... A przed to bym sobie do Petry na kebaba polazł :lol:
Awatar użytkownika
ironBIDDAF
-#Trooper
-#Trooper

O 20, a o 20:30 zaczynają grać.

Petra?!?!? Jaki to Kebab u Petry? niemozliwe ze nie znam ?!?!
Artur
-#Nomad
-#Nomad

ironBIDDAF pisze:Petra?!?!? Jaki to Kebab u Petry? niemozliwe ze nie znam ?!?!
Na 3 maja, naprzeciwko PIKa :wink: Dobre, jak na mój gust :wink: I bardzo często tam jakichś turkopodobnych widuję :lol:
Awatar użytkownika
ironBIDDAF
-#Trooper
-#Trooper

Ziioooommmm, no to jest teraz najlepszy kebab w mieście :)

Wychodze na koncert !!!!
Artur
-#Nomad
-#Nomad

ironBIDDAF pisze:Ziioooommmm, no to jest teraz najlepszy kebab w mieście
Czyli znasz to, ale nie z nazwy tak?? :wink:
No ja się też powoli będę zbierał :rocx
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

oj w pietrze super dobry. uwielbiam. świeże to wszystko tam, nie lezy 3 dni na żoładku. mięso normalne - wołowina i kurczak a nie 'tajemnicza mieszanka'. lubie bardzo lubie. innych nie jadam.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

miki pisze:oj w pietrze super dobry. uwielbiam. świeże to wszystko tam, nie lezy 3 dni na żoładku. mięso normalne - wołowina i kurczak a nie 'tajemnicza mieszanka'. lubie bardzo lubie. innych nie jadam.
Owszem, mi też bardzo "leżą" te kebaby :rocx Ale dziś po koncercie skoczyłem z Tatą na plac Andrzeja i tam jadłem i również był zajebisty :lol:
A co do koncertu - bardzo fajnie było, nie znam zbyt dobrze ich twórczości, tzn. nie słucham zbyt często, ale naprawdę fajnie :rocx Pięknie wyszło "Loose Heart", taki ukłon w stronę naszej moderatorki :wink: Zaczęli cytatem z "Shine On You Crazy Diamond" Pink Floydów oczywiście... Publika spokojna, dość kulturalna, obyło się bez jakichś popychanek, mimo że Mega był zapakowany... Zobaczymy jak to za tydzień będzie na Hunterze.
Co do zespołu - Duda cały koncert pięknie śpiewał, w ogóle świetny ma głos, gitarzysta Piotrek jest świetny, jego gra nieodparcie kojarzyła mi się z Gilmourem - taki niepoprawny melodyk :wink: Ale pięknie gra... Klawiszowiec Michał piękne tła maluje, no i perkman też niczego sobie :rocx Słowem - bardzo miło spędziłem czas, mimo że przecież ta muzyka do zbyt łatwych nie należy... Będą wielcy, oj będą :rocx
Awatar użytkownika
ironBIDDAF
-#Trooper
-#Trooper

O cholera!!! To było coś!!! Wiecej jutro napisze, bo dzis nie jestesm w stanie, a za pare godzine pobudka ;(

ps. Tez byłem tam na kebabie po koncecie, ale wczesniej jeszcze w MEga z piwkami siedzialem ;)
Awatar użytkownika
she-wolf
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: she-wolf »

ironBIDDAF pisze:To było coś
lepsze niż w krakowie :?:
Artur pisze:"Loose Heart", taki ukłon w stronę naszej moderatorki
:) a nie mówiłam, że cudo to jest? mój ulubiony kawałek RS w ogóle. delikatny początek, dopał na koniec [swoją drogą, to się nie spodziewałam, że wokalista umie tak przyczadzić :mrgreen: ], fajne txt i klimat - mastowski jest :)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Kea pisze:mój ulubiony kawałek RS w ogóle
Również :wink:
ironBIDDAF pisze:ps. Tez byłem tam na kebabie po koncecie
Dokładnie tam tak?? No to nieźle :rocx Dobrze, że to wszystko czynne o tych godzinach jest :wink:
Awatar użytkownika
Bizon
-#Invader
-#Invader

Post autor: Bizon »

koncert w lodzi swietny!! klub sie absolutnie nie nadaje na takie imprezy, ale jako ze stalem wlasciwie pol metra od sceny, to mialem w dupie co sie dzieje z tylu... no i nareszcie nie musialem sie uzerac z mlynem na koncercie i moglem spokojnie posluchac muzyki.. no poza trzeba debilami pod sama scena, ktorym sie chyba wydawalo sadzac po ich wygladzie, ze tbedzie impra hiphopowa... ale na szczescie po 3-4 kawalkach przestali sie bujac na wszystkie strony przede mna i poszli gdzies indziej... zespol zagal swietnie... mariusz tez, mimo ze faktycznie wygladal kiepskawo... wstep z shine - swietny pomysl hehe...no i moj ulubiony ich kawalek - out of myself jako drugi chyba zagrany... szkoda ze koncert byl o jeden czy dwa kawalki krotszy przez niedyspozycje mariusza... zabraklo OK i czegos chyba jeszcze.. ale i tak bylo swietnie...tylko nigdy wiecej koncertow w lizardzie! robilem troche fotek.. ale zwyklym aparatem, wiec troche jeszcze poczekaja na wywolanie, bo pewnie pocykam jeszcze na dzemie za tydzien a i wczesniej na cree go mialem, wiec jak napstrykam caly film, to cos wrzuce do netu... jakby ktos pamietal goscia pod sama scena w czerwonej kraciastej koszuli i t-shircie gunsow, to bylem ja we wlasnej skromnej osobie heh...

najlepszy text przed bisem: "dobra i tak nie mamy jak wyjsc" :lol: czy jakos tak
"everybody lies"
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Artur pisze:Dokładnie tam tak?? No to nieźle Dobrze, że to wszystko czynne o tych godzinach jest
na placu andrzeja? w 'nazarze'?
Artur
-#Nomad
-#Nomad

miki pisze:na placu andrzeja? w 'nazarze'?
Aha :D Ja tam szczerze powiedziawszy pierwszy raz jadłem, ale mój starszy jak je na mieście kebaba to tylko tam i dlatego tam właśnie wylądowaliśmy... I dobry w sumie był - w "Petrze" mają kuraka i wołowinę, a tam cielęce chyba... A Tobie tam odpowiada??
ODPOWIEDZ