Joe Siegler pisze:A few times over the last few months, I've seen reports that Ronnie Dio is rejoining Black Sabbath, or is working with Tony Iommi again, or they're doing a new project, etc, etc, etc.. This report has cropped up again at Blabbermouth today. It's definitely NOT new news, as this has come up before. However, I wanted to address it anyway.
NOTE: What follows is all personal speculation and some rumour - I don't have formal news on this as it has not been announced yet.
There's nothing new in that story that hasn't been said before. The last time it came up, Dio's camp issued a statement saying that Ronnie was not rejoining Black Sabbath, just that he would probably work with him again (or something like that, I can't find the exact words right now). "Black Sabbath: The Dio Years" could essentially be "Black Box 2" for the Dio Years. From what I can gather, it will be remastered versions of the three Dio studio Sabbath albums, plus the Live Evil album.
The story talks about recording new songs. The last time this came up, I had read where it might be new songs, or dustoffs of leftovers from the Dehumanizer sessions. Whatever they are, it's likely stuff we haven't heard before, so that will be a nice inclusion. There are some oddities floating around that might be interesting to include, although some of them (and I'd say definitely not the last one) might not be. They are:
The version of 'The Mob Rules' that appeared on the Heavy Metal movie soundtrack
The "Wayne's World" version of Time Machine (as well as the album version)
The alternate version of "Letters From Earth" that appeared on the TV Crimes CD Single
The Live Evil concert video Ronnie mentions on the Live Evil album
The demo version of Dehumanizer with Tony Martin on vocals ( this exists according to Garry Sharpe-Young's book on that era of Sabbath)
That's it for the oddities from the Dio era that I can think of. Hopefully these things can be included, but I would understand why the Martin think would not.![]()
Anyway, I've put in a request for information from Iommi's camp, if I get a response on this issue, I'll have a followup.
DIO
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Re: DIO
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Ja nie martwie sie..oficjalnymi wiadomosciami z obozu SABBATH...to ze oficjalnie nie pisze sie o powrocie DIO...jest normalna procedura!Dickinson i Halford tez mieli nie wrocic..i co?!Sharon O. ostatnio bez wyraznego powodu zatakowala R.J.Dio,jestem pewien ze to nie jest przypadek!
ja wierze ze Ronnie wroci!i pojade na ich koncert!
hehe
ja wierze ze Ronnie wroci!i pojade na ich koncert!
hehe
-
obserwator
- -#Long distance runner

- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Ale po co miałby wracać? Ma własną kapele z którą odniósł sukces, to na co mu by było jakby trzeci raz dołączył do zespołu Iommiego?
-
obserwator
- -#Long distance runner

na przykład żeby nagrać jakąś kolejną bardzo dobrą płytę z sabsami i dać trochę dobrych koncertów(najlepiej jeszcze jakby o polske zachaczyło) i miło by było dorwać jakiegoś nowego boota z sabsami z dio na mikrofonie
mam nadzieje że coś wyjdzie, jak nie to tragedia się nie stanie
pozdrawiam
mam nadzieje że coś wyjdzie, jak nie to tragedia się nie stanie
pozdrawiam
mtszły
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Kolejną bardzo dobrą płytę to może nagrac ze swoim zespołem, i tutaj po raz kolejny nie pokłóci się z nikim o miksowanie koncertówki, ani o to z kim grają koncerty... Poza tym przecież Dio nie unika grania utworów Sabbath na swych koncertach...
-
obserwator
- -#Long distance runner

w każdym bądź razie i tak i tAk chciałbym żeby zagrał jeszcze w sabbathJMM pisze:Kolejną bardzo dobrą płytę to może nagrac ze swoim zespołem, i tutaj po raz kolejny nie pokłóci się z nikim o miksowanie koncertówki, ani o to z kim grają koncerty... Poza tym przecież Dio nie unika grania utworów Sabbath na swych koncertach...
mtszły
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

to nie jest dziwne!Green Man pisze:Też bym chciał, jednak nie nastawiam się na to że trasa będzie. To trochę dziwne że w ubiegłym roku Sabbsi koncertowali z Ozzym, a tu nagle mieliby wyruszyć w trasę z Dio.
To jest "BIZNES"!!!!!!!!hehehehe
Sabbath z Dio byl tak samo popularny jak Sabbath z Ozzym...
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Trasa Black Sabbath z Dio... Tak samo jak miała być płyta i trasa Genesis z Gabrielem i Collinsem, i co? Jako tak niezbyt mi się chcę wierzyć w tego typu plotki...
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Jak na ich oficjalnej pisało, że :
Tak pisze, i nic się nie zmienia. Ponadto mangement Collinsa oficjalnie zaprzeczył plotkš... I mamy. Tak samo jak managment Dio zaprzeczył plotkš o jego powrocie do sabbath... I tak obie sprawy się kończš...www.genesis-music.com pisze:Statement from the members of Genesis
1st December 2005
In the light of current speculation about their activities, the members of the Genesis have issued the following statement through Tony Smith Personal Management:
"There are no decisions by Genesis to perform anywhere whatsoever at this time. This situation will not alter in the next twelve months."
BACK TO THE TOP
oj wątpnie żeby z martinem coś nagrali. wokalista fajny ale te albumy z nim słuchalne w góra 30%
a tak a propos martina (a co, offtop mały
) to on kiedyś nagrał coś z Dario Molo. jak to się nazywało. posłuchałbym sobie chętnie. kiedyś się na to napaliłem ale nie miałem dostępu a teraz sie jakoś tak mi przypomniało 
a tak a propos martina (a co, offtop mały
-
Deleted User 622
Z Dario Mollo nagrał 2 fajne albumy. Cage i Cage IIMatek pisze:oj wątpnie żeby z martinem coś nagrali. wokalista fajny ale te albumy z nim słuchalne w góra 30%![]()
a tak a propos martina (a co, offtop mały) to on kiedyś nagrał coś z Dario Molo. jak to się nazywało. posłuchałbym sobie chętnie. kiedyś się na to napaliłem ale nie miałem dostępu a teraz sie jakoś tak mi przypomniało
Wynikiem współpracy z Mollo był też świetny album nagrany z panem Giuntini. Poznali się przez Mollo czy jakoś tak.
A co do samego Mollo to nagrał też 2 bardzo przyjemne płyty z Glennem Hughesem - szukajcie obu części projektu Voodoo Hill. Bardzo fajna muza, wirtuozerii w tym sporo.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Strasznie nie podobało mi się The Cage II. Dla mnie Martin się marnował w takim projekcie. Nie to co na takim "Scream"
Zresztą sam wokalista wyraźnie mówił, że nie ma najmniejszego zamiaru po raz trzeci dołączać do Sabbath... Niech no tylko zahaczy o Polske w tym swoim tourne z zespołem...
Nie mów tak, bo jeszcze popadniesz w niełaskę u JMMaMatek pisze:oj wątpnie żeby z martinem coś nagrali. wokalista fajny ale te albumy z nim słuchalne w góra 30%
A jaki jest w tej chwilioficjalny status Black Sabbath?? Ozzman jest niby nadal w składzie??
a tam... przecież na wokal jego nie narzekamArtur pisze:Nie mów tak, bo jeszcze popadniesz w niełaskę u JMMaMatek pisze:oj wątpnie żeby z martinem coś nagrali. wokalista fajny ale te albumy z nim słuchalne w góra 30%![]()
![]()
-
Deleted User 622
W moją niełaskę raczej też. Martina w Sabbath uwielbiam wprost ;]Artur pisze:Matek napisał:
oj wątpnie żeby z martinem coś nagrali. wokalista fajny ale te albumy z nim słuchalne w góra 30%
Nie mów tak, bo jeszcze popadniesz w niełaskę u JMMa Laughing Wink
Bo Cage II jest troche zbyt przebojowe. Postawili (lub Mollo postawił) na hiciory. Taki "Love, Live and Everything" mogłaby równie dobrze śpiewać BritneyJMM pisze:Strasznie nie podobało mi się The Cage II. Dla mnie Martin się marnował w takim projekcie. Nie to co na takim "Scream" Wink