Wywiad: Lauren Harris

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Wywiad: Lauren Harris

Post autor: slayer »

http://metalheart.pl/show_interview.php?id=170

Obrazek

Nazwisko Harris zapewne od razu zelektryzuje fanów Iron Maiden... I słusznie! Lauren Harris to córa Steve'a Harrisa, która właśnie rozpoczęła karierę solową. Co prawda jej utwory z Maidenami wspólnego zbyt wiele nie mają, ale tak czy inaczej wydaje mi się, że rozmwoa z nią może okazać sie interesująca dla większości metal fanów... A skoro nadażyła się okazja, żeby zadać Harrisównie kilka pytań, to czemu nie, prawda? Tak więc specjalnie dla Metalheart.pl - Lauren Harris!

-----------------

MH: Cześć Lauren, co słychać? Właśnie wysłuchałem twoich dwóch nowych utworów... Zanim zadam następne pytania, powiedz mi proszę, jak określiłabys styl muzyczny w jakim się poruszasz?

Lauren: Wszystko dobrze, dzięki! Chyba określiłabym swój styl jako rock ann roll... Jestem wielką fanką "starej szkoły" (klasyczny rock z lat 70-tych), no i wielu nowszych rzeczy.

MH: No dobra. Po wysłuchaniu tych utworów momentalnie pomyślałem o lekkich amerykańskich komediach w stylu American Pie - twoje utwory jak dla mnie brzmiałyby tam idealnie. Myślisz, że nadałyby się na ścieżkę dźwiękową?

Lauren: Oczywiście byłoby super, jeśli któryś z tych utworów miałby się znaleźć w filmie albo telewizji. Ale nie było takiego zamysłu. Te utwory po prostu wyszły ze mnie i współautorów.

MH: Szkoliłaś swój głos? Czy to co słyszymy to po prostu ty, no i... rodzina?

Lauren: Sama zaczęłam śpiewać, a później zaczęłam brać lekcje, no i mam nauczyciela.

MH: Od ilu lat właściwie śpiewasz? Miałaś kiedyś zespół w garażu albo coś takiego?

Lauren: Śpiewam od ósmego roku życia, najpierw w szkolnym chórze, potem jako solistka w chórze, potem w musicalach. Potem zaczęłam brać lekcje śpiewu. W ostatnich latach śpiewałam w pubach i domach kultury w okolicach Londynu... Kiedy zaczęliśmy próby przed pierwszym albumem, to był mój pierwszy raz kiedy stanęłam przed prawdziwym żywym zespołem. teraz jestem już od tego uzależniona!!!

MH: Piszesz sobei sama utwory, teksty? Skąd bierzesz inspiracje?

Lauren: Jestem współautorem niektórych utworów, i zawsze zmieniam istniejące teksty, żeby lepiej pasowały do mojego śpiewana. Nei chciałabym śpiewać tekstu z którym się nie utożsamiam.

MH: Powiedz mi coś bliżej o swoim zespole... Gdzie ich znalazłaś?

Lauren: No... Moja agencja menadżerska (Monstro Visionary Entertainment) jest ze Stanów... Ma dwóch partnerów, to Steve Altman i Tom Mc Williams, Tom jest znanym producentem i kompozytorem, który zresztą pisał ze mną album i jest producentem. Jest też świetnym perkusistą, grał z wieloma zespołami. Obecnie jest więc perkusistą i prowadzi zespół... Richie Faulkner (były gitarzysta Deedsów) jest z Londynu, a basista Miguel Gonzales (Brian Howe) jest z Miami.

MH: Skończyłaś serię koncertów na Florydzie... Jak poszło?

Lauren: Koncertu na Florydzie byly super! Świetna publiczność! Zresztą tutaj w Anglii, te same reakcje, wsparcie fanów...!

MH: Dlaczego właściwie twoja kariera przebiega pod szyldem Lauren Harris, nie pod nazwą zespołu?

Lauren: Tak jest od czasu zanim to wszystko się zaczęło, od kiedy zaczęłam śpiewać i pracować z ludźmi z Monstro. Materiał był skończony zanim poznałam swój zespół an żywo. Jestem artystką solową...

MH: Czas pogadać o rodzinie. Nazwisko Harris bez wątpienia przyciąga bardziej uwagę, niż reklamy w prasie i telewizji... I bez wątpienia fani Iron Maiden będą śledzić twoją karierę. Myślałaś generalnie kiedyś o zrobieny mocnego hard rockowego lub heavy metalowego albumu?

Lauren: Mam kochającego ojca, bardzo opiekuńczego i zawsze mnei wspierającego, który oczywiście jest także jednym z gości z Iron Maiden. Zdaję sobie sprawę, że to bardzo pomaga i otwiera dla mnie drzwi. Iron Maiden mają najbardziej lojalnych fanów na świecie! Jeśliby przez moje powiązania z nimi, ich fani także polubiliby moją muzykę, byłoby świetnie! Jak narazie są bardzo pozytywnie nastawieni! Muzyak wychodzi z mojego serca, kocham także heavy metal i jestem pewna, że zrobimy jakieś cięższe utwory!

MH: A myślisz, że wypaliłby pomysł zrobienia tournee Iron Maiden, z twoim zespołem w roli supportu?

Lauren: Nie ma takich planów... Oczywiście to możliwe, ale chciałby tego tylko wtedy, kiedy fani by mnie tam chcieli.

MH: Z tego co wiem, twój tata czasem gra z tobą... Tak się zastanawiam, gracie jakieś utwory Maidenów?

Lauren: Nie... Ale mój tata nagrał i gra w utworze "Steal You Fire", i pokazał sięz nami na scenie kilka razy.

MH: Jak to jest, być kochaną przez fanów zespołu twojego ojca? Przecież bez wątpienia będziesz miała między nimi specjalne miejsce...! Tak się zastanawiam, ilu fanów Iron Maiden już cię poprosiło o rękę? Haha...

Lauren: No masz rację, tak... Kilku z nich poprosiło mnie o rękę, głównie przez moją stronę internetową - www.myspace.com/laurenharrisuk. To świetny, największy chyba komplement.

MH: Dobra, starczy już o twoim tacie. Czego możemy się spodziewać po twoim albumie?

Lauren: W większości rockowych numerów, no i jest też ballada "Hurry Up".

MH: No dobra, to chyab wszystko o co chciałem spytać. Dzięki za wywiad, zostawiam ci ostatnie słowo!

Lauren: Dzięki dla wszystkich za wsparcie i uczucia jakie okazali do tej pory!!! Będziemy w tym roku grać w Niemczech na festiwaly Am Ring, naa Download Festival w Anglii i paru innych. Mam nadzieję, że się tak spotkamy!
milej lektury ;)
Jazz is not dead, it just smells funny.
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Wywiad: Lauren Harris

Post autor: SebastianArcheo »

ona wygląda jak "CZARNA DODA"!hehehe!nie?!
jakies podobienstwo jest...nie wiem jak z intelektem,ale chętnie bym ją poznał,ze się tak wyraże -dogłebnie...
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

SebastianArcheo pisze:ona wygląda jak "CZARNA DODA"!hehehe!nie?!
jakies podobienstwo jest...nie wiem jak z intelektem,ale chętnie bym ją poznał,ze się tak wyraże -dogłebnie...
Zboczeniec i podrywacz :mrgreen: :laugh . Urodę ma po tatusiu 8)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

BartSmith pisze:
akurat,, wogóle jest niepodobnie, Steve w tym wieku, prezentuje sie na scenie, jak pomnik grecki, a ona wygląda ...no nie za dobrze, jak znam życie to nie gra zbyt dobrej muzyki
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

nie jest tak źle znowu. takie tam babskie pitolenie ale tragedii nie ma :lol:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Będziemy w tym roku grać w Niemczech na festiwaly Am Ring, naa Download Festival w Anglii i paru innych. Mam nadzieję, że się tak spotkamy!
No nieźle, tatuś wkręcił ją na Rock Am Ring i Download w Donington Park. Ciekawe jak zostanie przyjęta...
Awatar użytkownika
Mad Max
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mad Max »

Jak dla mnie to może ręcziki dla Iron Maiden podawać...
Awatar użytkownika
danko
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: danko »

BartSmith pisze:
jak na angielke to az za ładna
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

danko pisze:
BartSmith pisze:
jak na angielke to az za ładna
To po listonoszu Latynosie :)
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

Yaaqb pisze:To po listonoszu Latynosie
Pewnie ten listonosz czesto odwiedzal Pania Harris...przeciez meza tak malo miała w domu...heheheh
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

slayer pisze:Oczywiście to możliwe, ale chciałby tego tylko wtedy, kiedy fani by mnie tam chcieli.
8)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Ancient Mariner
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ancient Mariner »

Myślę, że taką Lauren Harris by fani przyjęli:
http://www.fhmus.com/girls_girls_of_fhm ... ofp_slot=4

:wink:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

hihi, na bank :D
Awatar użytkownika
Mad Max
-#Wrathchild
-#Wrathchild

To już co innego ;d
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Tradycyjnie już temat zeszedł na dupsko Lauren, niżli na jej muzykę/wywiad z nią :lol:
Awatar użytkownika
Mad Max
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Jak to w życiu. Jeśli nie gra nic ciekawego to przynajmniej można pooglądać jej tyłek. Bo jej muzyka mnie np. nie odpowiada...
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

Wlasnie dzwonil do mnie kumpel z Anglii, jest wlasnie na koncercie Lauren Harris i gada ze Stevem, ktory jest wsrod publicznosci. Jest okolo 70 osob.
Jutro bede mial foty
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

oooo przednio też bym se chętnie ze Stevem pogadał :lol:
Matek
-#Nomad
-#Nomad