Grali daaaaaawno temu,a Ewa mówi o zeszłorocznym koncercie na Masters Of Rock,na którym też byłemA grali już u nas? To kurcze musiałem przegapić...
Hammerfall
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 357
Re: Hammerfall
Heh, no to szkoda, ja na Masters of Rock nie byłem. Poczekam, może znów do Polski przyjadą ;D
nie spodziewaj się lepiejMad Max pisze:Poczekam, może znów do Polski przyjadą ;D
Dlaczego? A nóż widelec 
...łyżkaMad Max pisze:A nóż widelec
...tasak.Artur pisze:...łyżka
W polsce nie ma popytu zbyt wielkiego na taką muzykęMad Max pisze:Dlaczego? A nóż widelec
Chyba że jako jakiś support. Ale jako gwiazda to małe szanse.
Dokładnie tak ;] H. od początku mi sie spodobał, i w zasadzie wolę go nież HeloweenVlad Tepes pisze:Uważam, że jest to jeden z niewielu zespołów z tzw. drugiej fali heavy metalu, który zasługuje na uwagę i ma coś do powiedzenia. Oni w zasadzie zapoczątkowali próbę odrestaurowania wpływów tego gatunku. W przeciwieństwie do wielu lukrowanych bzdetów, powermetalowych popłuczyn mają całkiem zgrabne kompozycje.
A wg mnie [ bynajmniej jak oglądałem jakiś tam koncert na kompie ] na gigach nie zabardzo tryskają energiąŻelazny pisze:Ale na żywo szwedzi się obronili,fajny energiczny koncert dali.
A w życiuEvE pisze:Bo to Arturze jest ich najlepsza płyta obok Glory To The Brave. Jako jedyne dwie godne większej uwagi.Artur pisze:kawałki z "Renegade" mi się bardzo podobały
Też bym chciał, aby przyjechali ;] Na MoR w tamtym roku też mnie nie byłoMad Max pisze:Poczekam, może znów do Polski przyjadą ;D
Ew. na jakimś festiwalu moga zagrać ;] Zawsze to cośEvE pisze:W polsce nie ma popytu zbyt wielkiego na taką muzykę Wink
Chyba że jako jakiś support. Ale jako gwiazda to małe szanse.
spóźnione bo spóźnione ,ale jest...o VS zakładałem temat,więc wszystko tam opisaliśmy z Tyrantem i Metalem,co do Kamelot i Falconer to za dużo,nie moge ci powiedzieć, ale moge ci nieco powiedzieć o Manilla Road...mało słyszałem ,ale to co słyszałem mi sie podobało,napewno jest to zespół ciekawy,ze względu na nietypowy wokal ,bardzo ale to bardzo surowe brzmienie(wręcz garażowe) i dośc cięzkie(oczywiscie w obrębie heavy-metalu) brzmienie utworów,nie ma to za wiele wspólnego z Helloween czy Hammerfall...Artur pisze:[Virgin Steele, Manilla Road, Kamelot czy Falconer?? Jeśli tak to proszę o przybliżenie mi ich twórczości pokrótce...
A co Hammerfall to słyszałem bardzo mało i raczej sie nie pale do tego by więcej posłuchać, te zespoły heavy ,których kariera przypada na lata '90 ,jakoś mi sie nie bardzo podobają,za lekkie i za szybkie, poza tym wole zespoły z Wlk.Brytanii i USA, niż z Niemiec i Skandynawii.
o widze ze Nomad zaczal kontynuowac watek, wiec tez sie wypowiem. mlotek nagral nowy numer tu macie cynk http://www.powermetal.pl/index.php?do=news&a_id=1448 nie spodziewalem sie nicczego innego jak jednej wielkiej chały i sie nie zawiodlem
wylaczylem gawalek po 1 min, straszna wies, jak to ma byc zaprezentowane na MŚ w LA to juz wole jakas piosenkarke z gat pop przynajmniej moze byloby na co popatrzec:)
powiem tak: ja tam power metal nawet lubie....ale tylko okazyjnie..za to hammerfall to taki zepsol jaki lubie, bardzo lubie;) Hearts on fire to moj ulubiny kawalek od kilku lat(ulubony hammera a nie ogulnie) slucham ich czesto a nowa plytwa(chapter V) jest niezla, ale crimson thunder jest stokroc lepszaa;) ogulnei fajny zepsol!
już nie mam tu najwięcej postów

kiedys (jakies 5,4 lata temu) jak poznalem ten zespol to mocno mna wstrzasnał, takie granie mi sie cholernie podobalo, no ale ludzie ilez mozna, na dluzsza mete idzie sie wykonczyc przy tym, teraz podoba mi sie tylko kilka kawałków chociaz Glory to the Brave daje rade 
Heh, to już nie dla mnie zespół
Kiedyś nawet miałem w planach zakup ich płyt(o zgrozo
), ale mi przeszło. Posłuchać mogę, ale to raczej tylko okazjonalnie. Wolę Edguy'a z tych młodych heavymetalowych zespołów. Edguya' , którego i tak prawie wcale nie słucham 
Kiedyś nawet miałem w planach zakup ich płyt(o zgrozo
Z tych wszystkich power metalowych kapel IMO najlepsza jest Gamma Ray. 
No no, M@ti......M@ti pisze:power metalowych
Tzn. chodziło mi o ten europejski power, jeśli o to Ci chodzi.Artur pisze:No no, M@ti......
No, jest gitara :solo :rocx
a ja ich strasznie szanuje za to co robią (zabawy w rycerzy itd) chociaż niezawsze im to dobrze wychodzi
czasami fascynacja helloween jest za bardzo słyszalna w kawałkach hammerfall ale ogolnie nie jest źle. Renegade i Legacy Of Kings wg mnie najlepsze płyty 
IMO Renegade jest najgorsza plyta Cansa, spiewa tam jakby mu co nieco ucieli