Ulubione wykonania
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
obserwator
- -#Long distance runner

Ulubione wykonania
nie wiem czy temat już był, ale chodzi o to, żebyście podali najlepiej wykonane kawałki maiden na żywo, nie koniecznie trzeba uzasadnić wybór
ja polece wdłg. tras:
*iron maiden tour-bootleg "before the exile", utwór "remember tommorow"-tylko ten utwór z tej trasy wzbudził moje szczególne zainteresowanie
*world killer tour-bootleg "big heat", utwory "phantom of the opera" i "murders in the rue morgue"-za szybkość i "wściekłość", bootleg "breaking in bruce", utwór "prowler"
*beast on the road tour-bootleg "what are we doing this for",utwory "childrean of the damned", "prisoner"-wspaniale zagrane i zaśpiewane, nigdy późneij nie brzmiały już tak dobrze
*world piece tour-bootleg "10 year old eddie's boy", utwór "wrathchild
*world slayery tour-"live after deat", utwory "revelations", "flight of icarus", "sanctuary"(to z video), "rime of the ancient mariner"-te kawałki mają potężną moc i charakterystyczne brzmienie, są wykonane jak dla mnie-doskonale, bootleg "rock in rio" utwór "2 minutes to midnight"
*somewhere on tour-bootleg "offenbach 86" utwór "strange in a strange land", bootleg "bristol 86", utwór "heaven can wait"-normalnie jak w oryginale brzmi
*7th tour of a 7th tour-bootleg "home sweet home", utwory "7th son....", "the clairvoyant", "prisoner"-w sumie całemu bootowi nie moge nic zarzucić, jest po prostu świetny(jedynie do halloweda bym się przyczepił bo na tej trasie brzmi strasznie kiepsko, bruce nie dawał rady)
*no prayer on the road-bootleg "goteborg 90", utwór "hallowed be thy name"-nigdy dotąd nie słyszałem lepszego wykonania, wogóle cały boot powinien ukazać się oficjalnie, doskonały koncert, wyróżnie jeszcze "run to the hills", moim zdaniem na tej trasie wszyskie grane kawałki w większości wypadały bardzo dobrze, bruce był tu w formie
*fear of the dark tour-"live at donnington" utwory "be quick or be daead", heaven can wait"
*a real live tour-"a real live dead one", utwór "prowler"-coś niesmowitego, żadne inne wykonanie mnie tak nie porwało jak te
*the x factour-bootleg "tokyo 96", utwór "the clairyovant"-fajnie blaze "przerobił go pod siebie"
*virtual XI tour-bootleg "osaka 98", utwór "afraid to shoot strangers"-pomimo małej pomyłki bardzo mi się podoba to wykonanie
*ed hunter tour-bootleg "scream for me madrid", utwór "powerslave", "the clansman"
*brave new world tour-bootleg "live at stockholms stadium", utwór "the number of the beast", bootleg "roskilde festival", utwór "the number of the beast"-moim zdaniem najlepsze wykonania od 1990 roku
*give me ed...tour-bootleg "waldrock 2003", utwór "bring your daughter...", bootleg "live at stockholms stadion", utwór "revelations"
*death on the road-bootleg "chile 2004", utwór "journeyman"-coś niesamowitego boje na głowe wykonanie z oficjalnej koncertówki, duży udział publiki, bruce tak jakby bardzo się przyłożył do tego utworu, ale za to na "death on the road" znajduje się wspaniale wykonany "can i play with madness" i jego też wyróżniam
*early days tour-bootleg "ullevi 2005", utwór "where eagles dare"
that's all, ale się rozpisałem, ale na każdej trasie znalazłem coś wartościowego co szczególnie mnie zaciekawiło
ja polece wdłg. tras:
*iron maiden tour-bootleg "before the exile", utwór "remember tommorow"-tylko ten utwór z tej trasy wzbudził moje szczególne zainteresowanie
*world killer tour-bootleg "big heat", utwory "phantom of the opera" i "murders in the rue morgue"-za szybkość i "wściekłość", bootleg "breaking in bruce", utwór "prowler"
*beast on the road tour-bootleg "what are we doing this for",utwory "childrean of the damned", "prisoner"-wspaniale zagrane i zaśpiewane, nigdy późneij nie brzmiały już tak dobrze
*world piece tour-bootleg "10 year old eddie's boy", utwór "wrathchild
*world slayery tour-"live after deat", utwory "revelations", "flight of icarus", "sanctuary"(to z video), "rime of the ancient mariner"-te kawałki mają potężną moc i charakterystyczne brzmienie, są wykonane jak dla mnie-doskonale, bootleg "rock in rio" utwór "2 minutes to midnight"
*somewhere on tour-bootleg "offenbach 86" utwór "strange in a strange land", bootleg "bristol 86", utwór "heaven can wait"-normalnie jak w oryginale brzmi
*7th tour of a 7th tour-bootleg "home sweet home", utwory "7th son....", "the clairvoyant", "prisoner"-w sumie całemu bootowi nie moge nic zarzucić, jest po prostu świetny(jedynie do halloweda bym się przyczepił bo na tej trasie brzmi strasznie kiepsko, bruce nie dawał rady)
*no prayer on the road-bootleg "goteborg 90", utwór "hallowed be thy name"-nigdy dotąd nie słyszałem lepszego wykonania, wogóle cały boot powinien ukazać się oficjalnie, doskonały koncert, wyróżnie jeszcze "run to the hills", moim zdaniem na tej trasie wszyskie grane kawałki w większości wypadały bardzo dobrze, bruce był tu w formie
*fear of the dark tour-"live at donnington" utwory "be quick or be daead", heaven can wait"
*a real live tour-"a real live dead one", utwór "prowler"-coś niesmowitego, żadne inne wykonanie mnie tak nie porwało jak te
*the x factour-bootleg "tokyo 96", utwór "the clairyovant"-fajnie blaze "przerobił go pod siebie"
*virtual XI tour-bootleg "osaka 98", utwór "afraid to shoot strangers"-pomimo małej pomyłki bardzo mi się podoba to wykonanie
*ed hunter tour-bootleg "scream for me madrid", utwór "powerslave", "the clansman"
*brave new world tour-bootleg "live at stockholms stadium", utwór "the number of the beast", bootleg "roskilde festival", utwór "the number of the beast"-moim zdaniem najlepsze wykonania od 1990 roku
*give me ed...tour-bootleg "waldrock 2003", utwór "bring your daughter...", bootleg "live at stockholms stadion", utwór "revelations"
*death on the road-bootleg "chile 2004", utwór "journeyman"-coś niesamowitego boje na głowe wykonanie z oficjalnej koncertówki, duży udział publiki, bruce tak jakby bardzo się przyłożył do tego utworu, ale za to na "death on the road" znajduje się wspaniale wykonany "can i play with madness" i jego też wyróżniam
*early days tour-bootleg "ullevi 2005", utwór "where eagles dare"
that's all, ale się rozpisałem, ale na każdej trasie znalazłem coś wartościowego co szczególnie mnie zaciekawiło
mtszły
Re: Ulubione wykonania
Wszytsko fajnie, ale cieżko czyta się Twój post. Temat bym zmienił na najlepsze wykonania live danej piosenki (ułożyłbym też albumowo).
-
obserwator
- -#Long distance runner

masz racje, jak coś pisać tak jak mówi bart :beerBartSmith pisze:Wszytsko fajnie, ale cieżko czyta się Twój post. Temat bym zmienił na najlepsze wykonania live danej piosenki (ułożyłbym też albumowo).
mtszły
-
obserwator
- -#Long distance runner

no, nie trzeba trasami pisać, jak tak sobie napisałem, można nawet wymienić jeden kawałek, który szczególnie wam się spodobał wykonany na żywo
mtszły
moje ulubione wykonania live...
Futureal z singla Wicker Man
Wasted Years z Best Of BSides
The Trooper, Wicker Man, Ghost Of Navigator, Brave New World, Sign Of The Cross, Dream Of Mirrors, Clansman z Rock In rio
Aces High, 2m2m, Flight Of Icaru, Rime, Hallowed Be Thy Name z Life After Death
Wrathchild, The Evil That Man Do z Donington 92
Lord Of the Flies z Death On the Road
Phantom z Ullevi (choć ten z LAD też super)
Fear, Prowler z A Real Live/Dead One
Zgadzam się! Właśnie sobie dziś słuchałem, ale zbiegMatek pisze:Futureal z singla Wicker Man
pamiętam jak pierwszy raz to usłyszałem to byla śmierć w 5 sekund! ba, nawet w sekunde. :rocx
No wykonanie przednie. Podobnie jak z Man On The Edge czy Killers :solo
Mi na razie 2 przychodzą do głowy
-'Killers' z 'Beast Over Hammersmith' - aż ciary przechodzą po plecach, jak słyszę ten wokal młodego Bruce'a
-'Remember Tomorrow' z Rock Am Ring 2005 - fenomenalne wykonanie, pełno emocji..
-'Killers' z 'Beast Over Hammersmith' - aż ciary przechodzą po plecach, jak słyszę ten wokal młodego Bruce'a
-'Remember Tomorrow' z Rock Am Ring 2005 - fenomenalne wykonanie, pełno emocji..
Ja się raczej nie wypowiem w tym temacie bo musiałbym napisać posta na pół strony i nadal by było mało
Poprostu za dużo fajnych wersji jest. I te z lat 80-tych są super i też te z 90-tych oraz powyżej 2000 :rocx . Na dodatek więcej musiałbym opisać bootlegów video niż audio.
Ulubione live...
Ghost Of The Navigator, Brave New World, Blood Brothers, The Mercenary, Dream Of Mirrors, Sign Of The Cross, Clansman, Wrathchild, Fear Of The Dark, Iron Maiden, Sanctuary
Rock In Rio 
Prowler, Revelations, Where Eagles Dare
Ullevi'05
no i jeszcze Best Of Hammersmith prawie całe, ale nie tak jak Rock In Rio rzecz jasna

Ghost Of The Navigator, Brave New World, Blood Brothers, The Mercenary, Dream Of Mirrors, Sign Of The Cross, Clansman, Wrathchild, Fear Of The Dark, Iron Maiden, Sanctuary
Prowler, Revelations, Where Eagles Dare
no i jeszcze Best Of Hammersmith prawie całe, ale nie tak jak Rock In Rio rzecz jasna
podesłałby mi ktoś na maila?Matek pisze: Futureal z singla Wicker Man
Miałbym tą sama prośbesyzygy pisze:Ulubione live...
Ghost Of The Navigator, Brave New World, Blood Brothers, The Mercenary, Dream Of Mirrors, Sign Of The Cross, Clansman, Wrathchild, Fear Of The Dark, Iron Maiden, SanctuaryRock In Rio
Prowler, Revelations, Where Eagles DareUllevi'05
podesłałby mi ktoś na maila?Matek pisze: Futureal z singla Wicker Man
-2 minutes to Midnight z Live After Death
-Clansman z Rock in Rio
-Children of the Damned z Beast over Hammersmith
-Seventh Son of a Seventh Son z Maiden England
-Clansman z Rock in Rio
-Children of the Damned z Beast over Hammersmith
-Seventh Son of a Seventh Son z Maiden England
- Iron Marcin
- -#Invader

Man on the edge, Powerslave, Killers, Futureal, Wasted Years, Aces High z Ed Hunter Tour 1999
Poza tym bardzo mi sie podoba wykonanie Afraid to shoot strangers z Blaze·m na trasie z X Factour, bo na tej drugiej chyba nie grali!!
Poza tym bardzo mi sie podoba wykonanie Afraid to shoot strangers z Blaze·m na trasie z X Factour, bo na tej drugiej chyba nie grali!!
Transylvania z Raising Hell! Pozostawię bez komentarza... Solówka Daveya wymiata, chociaż, jak stwierdził Borys (pozdrawiam :beer :beer :beer ) to po prostu ta sama solówka Daveya, tyle, że inaczej zmontowana. Ale robi wrażenie. Żeby nie być zlinczowanym, powiem, że Janick, też zagrał świetne solo.
Wszystko z RiR
Lord of Flies i Can I play with Madness z DoTR Powerslave z EdHunter
jeśli chodzi o te wykonania z bootlegów to szczególne wpadł mi w pamięć ten koncert z Belgradu z Somwhere on tour, który tu puszczaliście w Sanktuarium bootlegmania Radiost., Co do innych wykonań to:
RTTH z Beast over Hammersmith
2 minutes z LAD
Fear of the Dark z RiR
Sanctuary z Dortmundu '83 i z RiR
Paschendale z DOTR
reszty nie sposób wymienić, zbyt wiele tego
RTTH z Beast over Hammersmith
2 minutes z LAD
Fear of the Dark z RiR
Sanctuary z Dortmundu '83 i z RiR
Paschendale z DOTR
reszty nie sposób wymienić, zbyt wiele tego
- born_to_kill
- -#Prodigal son

Mi szczególnie podoba się wykonanie Sign Of The Cross, Dream Of Mirrors i The Clansman z RiR, Sanctuary z Dortmund'83 oraz The Evil That Men Do z Donington'92.
Up the Irons !!
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Lord Of The Flies z DOTR DVD jest genialny :rocx Bije wersję studyjną na głowe!