Testament
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Testament
Ale grają jakiś przekrojowy materiał chociaż?
A wiec tak:
Legacy - 3 utwory
New Order - 5 utworow
Practice - 1 utw.
Souls - 2 utw.
Ritual - 2 utw.
w sumie jest przekrojowo, bo sa to prawie same hity i klasyki, prawie bo nie ma nic, a nic z wspanialych Low i Gathering. Nie wiem czy to zamierzony zabieg... ale Gathering'owe killery chetnie bym uslyszal na livie. Bo przeciez mamy rownie ciekawe LIve At Fillmore, na ktorym poczatkowy material jest. Ogolnie koncert jest wysmienity, ale az prosi sie o dodatkowy dysk z klasykami z Low i Gathering.
Legacy - 3 utwory
New Order - 5 utworow
Practice - 1 utw.
Souls - 2 utw.
Ritual - 2 utw.
w sumie jest przekrojowo, bo sa to prawie same hity i klasyki, prawie bo nie ma nic, a nic z wspanialych Low i Gathering. Nie wiem czy to zamierzony zabieg... ale Gathering'owe killery chetnie bym uslyszal na livie. Bo przeciez mamy rownie ciekawe LIve At Fillmore, na ktorym poczatkowy material jest. Ogolnie koncert jest wysmienity, ale az prosi sie o dodatkowy dysk z klasykami z Low i Gathering.
Jazz is not dead, it just smells funny.
I co ciekawe Testament tam gra na 2 perkusistów na zmianę, Tempesta i Clemente
jednym słowem warto zobaczyć to widowisko , ale fakt szkoda że nie zagrali kawałków z Low i Gathering, po 1 kawałku chociaż mogliby dożucić do setu np. Trail of tears z Low i DNR z Gathering.
To by wystarczyło dla mnie przynajmniej. 
- ironBIDDAF
- -#Trooper

Na sekcji z wywiadami jest czad bo Eric występuje z ŻYWCEM w łapie :-)
Taki miły ukłon w stronę Polaków.ironBIDDAF pisze:Na sekcji z wywiadami jest czad bo Eric występuje z ŻYWCEM w łapie :-)
To dvd jest świetne
Nawet mojemu tacie się podobało ;] Same takie utwory, które juz były kiedyś grane. Choć zamiast niektórych utworeów mogli wcisną zupełnie inne, ale i tak jest dobrze 
Ja to w sumie dopiero tutaj docenilem te dwa utwory z Ritual
a motyw z Żywcem... hah. zapowiedz koncertu w Polsce ;]
a motyw z Żywcem... hah. zapowiedz koncertu w Polsce ;]
DVD bardzo fajne, tylko jak na mój koncert mógłby byc troszke dłuższy oraz mogli zapodac więcej materiału dodatkowego. No ale i tak jest świetne. Poza tym ja lubie gdy DVD jest wypchane do granic możliwości różnymi bzdetami, więc to tylko moje osobiste zdanie. Co do samej kapeli to Testament jest jedną z nielicznych " starych " grup które nie dało ciałą i nagrywa jesli nie lepsze to na pewno nie gorsze płyty w porównaniu do sych klasycznych krązków. Posłuchajcie The Gathering. Płyta niszczy w każdej sekundzie.
- ironBIDDAF
- -#Trooper

Zdanie szanuję, ale z doświadczenia wiem, że wypchanie płyty dodatkami odbija się negatytwnie na jakości całęgo materiału. Co innego gdy wydawnictwo jest 2xDVD. Jednak w zwykłych sytuacjach zazwyczaj dodatki są umieszczane kosztem jakości koncertu.Aphasia pisze: Poza tym ja lubie gdy DVD jest wypchane do granic możliwości różnymi bzdetami, więc to tylko moje osobiste zdanie.
Bidd to jak będzie, nagrasz mi to dvd?
Bo moje się wali na samym końcu i z 10 min. koncertu są same klatki i tylko jakieś pierdzenia zamiast muzyki 
- ironBIDDAF
- -#Trooper

a to Tyyyyyyyy chciałeśFear pisze:Bidd to jak będzie, nagrasz mi to dvd?Bo moje się wali na samym końcu i z 10 min. koncertu są same klatki i tylko jakieś pierdzenia zamiast muzyki
Juz dodaje do zamówienia
Bładslayer pisze:Practice - 1 utw.
Tak jak powiedział BIDD - nie do końca, aczkolwiek jeśli chodzi o pierwszy okres, ten klasyczny jak najbardziej, bo z najlepszego "The New Order" jest aż 5 kawałków, a mogłoby być nawet 6 , bo kurde "Eerie Inhabitants" mi tam brakuje.... ale ogólnie Testament ze Skolnickiem jest dobrze zaprezentowany.... aha, no jeszcze "Alone In The Dark" powinien tam być...Pink pisze:Czy DVD Live in LOndon jest w jakiś sposób reprezentacyjne dla całokształtu twórczości Testamentu?? BO znam tylko The Gathering i New World Order, a mam możliwosć bliższego zapoznania sie z live in...
A kto by nie chciałslayer pisze:ale Gathering'owe killery chetnie bym uslyszal na livie
Taaa, bo ten drugi nie wyrabiał, bo od czasu opuszczenia kapeli nigdzie nie grałM@ti pisze:I co ciekawe Testament tam gra na 2 perkusistów na zmianę, Tempesta i Clemente
Bluźnisz, oj bluźniszslayer pisze:Ja to w sumie dopiero tutaj docenilem te dwa utwory z Ritual
I bardzo dobrze, bo z tych 2 drummerów o wiele badziej wolę Johnego Tempestę. Już na Live in London widać dokładnie kto lepiej sobie daje radę, przynajmniej w moim odczuciu.Artur pisze:I tym samym nie zdziwie się jeśli nowa płyta będzie z Tempestą, serio...
Owszem
Gdzieś natrafiłem na dobre określenie "Clemente to raczej rzemieślnik niż wirtuoz"
a Tempesta grał na "Low" i wszystko jasne
tam partie perkusji są gęściejsze jakby, i dobrze....
Bo to prawda.Artur pisze:Gdzieś natrafiłem na dobre określenie "Clemente to raczej rzemieślnik niż wirtuoz"
Poprostu świetnie gra, ma IMO lepszą technikę i potrafi ładnie zamieszać na swoich bębenkach, Clemente to też oczywiście dobry perkusista ale gra jakoś tak bez polotu, nie kombinuje itp. Tak mi to się widzi.Artur pisze:a Tempesta grał na "Low" i wszystko jasne Laughing tam partie perkusji są gęściejsze jakby, i dobrze....
nie... po prostu brzmienie jakos czy cos... no niemoge ;]Artur pisze:zakładam z gruntu że się nie zgodzisz
na LiL, te utwory sie obronily. Bo na R. material jest ok... ale zwyczajnie jako LP to malo tego slucham. ale podobalo mi sie jak powiedziales
Artur pisze:z
najlepszego "The New Order" jest aż 5 kawałków, a mogłoby być nawet 6 , bo kurde "Eerie Inhabitants" mi tam brakuje....
faktycznie, pomerdalo mi sie to ... chyba do Legacy przypisalem...tfu. ta pamiec.Artur pisze:"Sins Of Omission"
- ironBIDDAF
- -#Trooper

Ale czego oczekiwać od gościa ktory 13 lat nie grał.... jakby grał to by sie nauczył innych utworów bez problemu i Tempesta nie byłby potrzebny na tym gigu.M@ti pisze:I bardzo dobrze, bo z tych 2 drummerów o wiele badziej wolę Johnego Tempestę. Już na Live in London widać dokładnie kto lepiej sobie daje radę, przynajmniej w moim odczuciu.
No to w sumie też fakt.;]ironBIDDAF pisze:Ale czego oczekiwać od gościa ktory 13 lat nie grał
Ale chociaż jakieś urozmaicenie było. 2 perkusistów na 1 gigu.ironBIDDAF pisze:akby grał to by sie nauczył innych utworów bez problemu i Tempesta nie byłby potrzebny na tym gigu.
Ostatnio zmieniony czw maja 04, 2006 8:21 pm przez M@ti, łącznie zmieniany 2 razy.
- ironBIDDAF
- -#Trooper

Jasne, najfajnie jakby zaprosili wszystkich perkmenów, ktorzy z nimi grali. To byłby wypassssss^666
A właśnie nie, bo z "The Legacy" były, jak dobrze napisałeś, 3 utwory:slayer pisze:chyba do Legacy przypisalem...tfu. ta pamiec.
W ogóle już wiem na bank praktycznie, że całe "The Legacy" jest całe meisterstuck :rocx
A w "The Ritual" radzę się wsłuchać, bo jest serio świetna... od niej zaczynałem, więc jakiś sentyment też jest
W ogóle album jest niewątpliwie jakimś nawiązaniem do "Czarnego", bo Testament, tak jak Metallica, nagrał płytę lżejszą, wolniejszą, bliższą heavy metalu, ale również świetną... nie jest to może najlepszy album Testamentu, ale go uwielbiam.... co do brzmienia - z pierwszych 5-ciu płyt ma na pewno najbardziej dopracowane, a że nie tak ciężkie to inna sprawa
A jeszcze co do tej analogii "TR" i "M" - porównajcie jeszcze "Countdown To Extinction" Megadethu - ta sama tendencja, prościej, lżej, ale również (IMO) świetnie....
W sumie to sam dawno nie słuchałem "The Ritual" ale na bank niedługo do tego wrócę....