Nevermore
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nevermore
A jakie macie oryginały NM ?
Ja mam narazie " This Godless Endeavor" ale zamówiłem już
"Politics..." i " Dead Heart..."
A tak wogóle to drogie ich płyty doscyć co nie? Trzeba sie sporo naszukać żeby jaką okazje wyłapać.
Ja mam narazie " This Godless Endeavor" ale zamówiłem już
"Politics..." i " Dead Heart..."
A tak wogóle to drogie ich płyty doscyć co nie? Trzeba sie sporo naszukać żeby jaką okazje wyłapać.
Ja mam wszystkie studyjne, bez "In Memory", a "Enemies Of Reality" mam w pierwszej wersji.
No właśnie ostatnio spadły do ok. 30zł co w porównaniu do wcześniejszych cen jest bardzo dobrą ceną. A gdzie zamawiałeś?? na www.gigant.pl albo www.vivid.pl ?? Bo jeśli tak, to taniej niż tam nie dostaniesz.paniron pisze:A tak wogóle to drogie ich płyty doscyć co nie? Trzeba sie sporo naszukać żeby jaką okazje wyłapać.
Empik 29.99 czyli tak jak mówisz ale tylko wybrane pozycje
Warto kupić. Sam chyba zamówię.
Nevermore to świetny zespół. "Enemies of Reality" - od ostatniego casu męczę.
Najbardziej cenię ten band za niepowtarzalny klimat....bardzo dobry wokal i gitarę, która cudownie chodzi.
Nevermore to świetny zespół. "Enemies of Reality" - od ostatniego casu męczę.
Najbardziej cenię ten band za niepowtarzalny klimat....bardzo dobry wokal i gitarę, która cudownie chodzi.
Właśnie ten wokal IMO daje najwięcej w muzyce i klimacie NM. Taki psychodeliczny jest.Celtic pisze:bardzo dobry wokal i gitarę, która cudownie chodzi.
Dowiedziałem sie dziś, że zespół jest bardzo zadowolony z niedawnej
wizyty w Polsce i że chcieliby u nas jeszcze zagrać. Ale najważniejsze
jest to planują wydać DVD, które zobaczymy może już na jesieni. Do tego czasu
Nevermore będzie Koncertowało po Ameryce, a potem muzycy chcą nagrać kolejny krążek.
Podobno już mają dema kilku utworów, które stylistycznie zbliżone są do tego, co
usłyczeliśmy na This Godless Endeavor.
wizyty w Polsce i że chcieliby u nas jeszcze zagrać. Ale najważniejsze
jest to planują wydać DVD, które zobaczymy może już na jesieni. Do tego czasu
Nevermore będzie Koncertowało po Ameryce, a potem muzycy chcą nagrać kolejny krążek.
Podobno już mają dema kilku utworów, które stylistycznie zbliżone są do tego, co
No lepiej chyba być nie może
Koncert w Polsce DVD, nowa płytka.... 
- Wakterstein
- -#Trooper

A Vacteruś zamówił DNB. Nie mogę doczekać się DVD
.
Ile dałeś ? i gdzie zamawiałeś?
EDIT: A wiedział kto, że Loomis ma dziadka z Norwegii chyba i babuszkę z Polski ???
EDIT: A wiedział kto, że Loomis ma dziadka z Norwegii chyba i babuszkę z Polski ???
Jazz is not dead, it just smells funny.
Mam jeszcze pytanko do osób, które słyszały obie wersje Enemies Of Reality. Chodzi mi o to czy rzeczywiście jest zanczne różnica w brzmieniu i czy te wydawnictwa różnią sie jeszcze czymś innym.
http://www.nevermore.tv/
Tutaj masz niektóre kawałki do ściągnięcia, ja mam tylko tę wersję z czystym bzrmieniem, róznica spora.
Tutaj masz niektóre kawałki do ściągnięcia, ja mam tylko tę wersję z czystym bzrmieniem, róznica spora.
Płyta, DVD, być może koncert...pięknie się zapowiada.
Jeśli o wydanie chodzi, to wiem tylko że w re-mixie nieco okładka zmieniona jest. 
Różnica jest i to spora. W re-mixie masz fajne, krystaliczne brzmienie, a na pierwszej wersji takie "brudne" że tak powiem.paniron pisze:Chodzi mi o to czy rzeczywiście jest zanczne różnica w brzmieniu i czy te wydawnictwa różnią sie jeszcze czymś innym.
No rzeczywiście okładka minimalnie jest inna. OK to już przynajmniej wiem której wersji szukać.
Aha a z tym koncertem u nas to sie tak nie napalajcie, bo ja to wyczytałem to w jakiejść gazetce. I ten wywiad sugerował że wyjdzie DVD i potem nowa płyta, bo teraz są w trasie. A o tym, że chcieliby u nas zagrać było tylko wspomniane. Chodzi mi o to, że jeżeli przyjadą to nie prędzej jak w2 007 z promocją nowej płyty,albo nawet i później
Aha a z tym koncertem u nas to sie tak nie napalajcie, bo ja to wyczytałem to w jakiejść gazetce. I ten wywiad sugerował że wyjdzie DVD i potem nowa płyta, bo teraz są w trasie. A o tym, że chcieliby u nas zagrać było tylko wspomniane. Chodzi mi o to, że jeżeli przyjadą to nie prędzej jak w2 007 z promocją nowej płyty,albo nawet i później
To, że polskie korzenia to wiem. A jakby tego było mało, to matka Steve'a Smytha pochodzi z Polski.paniron pisze:A wiedział kto, że Loomis ma dziadka z Norwegii chyba i babuszkę z Polski ???
Czytałeś Pure Metal??paniron pisze:Dowiedziałem sie dziś, że zespół jest bardzo zadowolony z niedawnej
wizyty w Polsce i że chcieliby u nas jeszcze zagrać
To jest to :rocx Byleby się obyło bez jakichś plagiatów, ale jeśli chodzi o Nevermore to raczej spokojny jestem. No a koncert w Polsce bankowo musi być. Może jak Mystic będzie robił następny festiwalpaniron pisze:Podobno już mają dema kilku utworów, które stylistycznie zbliżone są do tego, co
A'propos tych koncertów w Stanach - grają bez Smytha, u którego wykryli poważne schorzenie nerek.....
Aha - ponoć bardzo zbliżoną stylistycznie do Nevermore muzykę gra zespół Communic, radzę obczaić, sam to zrobię.
Oj tak jest różnica. Remix zdecydowanie bardziej klarowny, pierwsza wersja taka syfiasta, brudna, ale ja jej brzmienie uwielbiam. Dlatego remixa nigdy nie kupię, według mnie to był jednak trochę niepotrzebny krok... no ale nic. Natomiast okładka na korzyść remixapaniron pisze:Mam jeszcze pytanko do osób, które słyszały obie wersje Enemies Of Reality. Chodzi mi o to czy rzeczywiście jest zanczne różnica w brzmieniu i czy te wydawnictwa różnią sie jeszcze czymś innym.
No, czyli Pure Metal bankowo. W żadnej innej gazecie o nich tyle nie piszą i z taką częstotliwością... Zresztą, co do Pure Metal to moje zdanie jest i może być tylko jedno - ta gazeta powstała m.in. po to, by promować Nevermore, bo w redakcji jest kilku gości, którzy ich wielbią jak nie wiem co...paniron pisze:bo ja to wyczytałem to w jakiejść gazetce
- Wakterstein
- -#Trooper

W empkiku od czasu do czasu zmieniają ceny (raz 50, raz 30), a czasem wystawiają coś czego nie mają. Ja zawsze jak pojawi się coś za 3 dychy zamawiam. DH nie było, to zamówiłem DNB. Jedyne co mi się do tej pory udało to POE. Czycham jeszcze na Nevermore, które znowu tam podrożało.
Stary, a masz w pobliżu gdzieś Media Markt?? Jeśli tak to obczaj tam..
no albo po prostu zamów sobie na www.gigant.pl albo www.vivd.pl tam wszystkie ich płyty są za 30 zł. Nie czekaj aż EMPiK Ci łaskawie obniży ;]
no albo po prostu zamów sobie na www.gigant.pl albo www.vivd.pl tam wszystkie ich płyty są za 30 zł. Nie czekaj aż EMPiK Ci łaskawie obniży ;]
Właśnie zgrałem sobie przykładowe mp3 z oficjalnej strony i przyznam że jestem pod miłym wrażeniem. Wcześniej zero styczności z tym zespołem teraz chce więcej i chyba jutro polece do MM zakupić pare płyt hehe.
Pytankto czym się różni wydanie z Metal Midn Production od tego EMI?
Ale o co chodzi, o co chodzi??Mirdaroh pisze:Pytankto czym się różni wydanie z Metal Midn Production od tego EMI?
EDIT: chodzi o te płytki w ofercie tych sklepów internetowych?? Bo jeśli tak, to pojęcia nie mam czym się różnią.
Szybki jesteśMirdaroh pisze:chyba jutro polece do MM zakupić pare płyt hehe.