Koniec IRON MAIDEN?!

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Koniec IRON MAIDEN?!

Post autor: paniron »

Abstract pisze:Fajnie by bło jakby po zakończeniu kariery grali jeszcze takie mini trasy od czasu do czasu
Po co mysleć o tym co bedzie za 7-8 lat, skoro jeszcze nie zakończyli działalności i zanim te 7-8 latek minie to możliwie, że jeszcze do nas kilka razy przyjadą 8)

Poza tym do tego czasu może już nie będziesz sie nimi tak zachwycał :wink:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

ja napewno będę :P
Awatar użytkownika
Mad Max
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mad Max »

Jak skończą to skończą. Na razie grają i z tego trzeba się cieszyć. Oby grali jak najdłużej ;)
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

oby... i napewno będą grali tak długo jak tylko mogą :)
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

problem w tym, że oni już nie mogą :lol: ;)
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Ee tam nie mogą,Deep Purple może, Motorhead może,nawet Rolling Stones moze,to i Ironi.
Problem w tym ,że w cięzkim rocku w klasycznym wydaniu, nie ma za dużo ciekawych zespołów,i te 'stare dziadki" :wink: czują sie za to odpowiedzialni,nie chcą pustki zostawić po sobie. Gdy odejdą te wszystkie dinozaury rocka ,to muzyka myśle wiele straci, choc fakt ,że to co teraz robią,już nie ma tego klimatu i świerzości co kiedyś,ale nie znaczy ,że jest słabe.
Inna rzecz ,że Ironi są troszke młodszą kapelą niż Deep Purple,Rolling Stones,AC/DC.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Ale czemu według Ciebie ,likipik, Ironi JUŻ nie mogą?
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

z góry mówię, że nie chcę wchodzić w żadne dyskusje :p

dlaczego się skończyli?
słyszałem DOD. bylem we Wrocku (nienajlepszym. tak to oceniam z perspektywy czasu). no i byłem w chorzowie. (dramat, imo).
nie wierzę już w ten zespół. wiem, że z takimi sadami powinienem się wstrzymać do nowej płyty, no ale już mam takie uczucie.
oczywiście, jak chcą to niech sobie jeszcze działają. ale, jak dla mnie, metalowy zespół z klasą skończył się gdzieś na przełomie 2000/2001. koniec kropka. żadnych argumentów nie przyjmuję :lol: ;)
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

ok to jest Twoje zdanie :)
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

pewno że moje ;)
mój post, moje zdanie ;)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Moje zdanie też jest takie,ale nie az tak radykalne,to znaczy Maiden już jest innym zespołem co kiedyś,ale ma jeszcze coś do powiedzenia.
Wiele osób autentycznie lubi coraz to nowe koncertówki, DVD i ten nowy wizerunek zespołu ,boje sie tylko ,że dojdzie do jakichś absurdów np.trasy wspominkowej z płyt z lat 90, czy wydania na nowo płyt z Di Anno,Blazem z Brucem na wokalu, to juz by było straszne. Boje się ,że Smallwood dla zarobienia dobrej kasy ,zrobiłby każdą głupote,chociaż przecież i tak zespół traci ,bo gra mało koncertów w USA, gdzie ten nowy wizerunek zespołu sie nie podoba.
Faktycznie pewne zło zaczeło sie od 2002r. od wydania Rock in Rio na DVD, gdzie widać ogromną medialność , taką reżyserkę ,wszystko dopracowane aż do przesady.Choć trzeba przyznać, oglada sie to znakomicie.
Nie wiem dlaczego Maiden nie chce poprostu przywalić krótkimi,szybkimi utworami i pokazać ,że znowu swoją energią potrafi obudzić umarłego, boje się że na nowej płycie przesadzą ze wszystkim ...
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

No to jest też niewykluczone. Nie grali nigdy tak długich i progrsywnych utwrów więc nie wiadomo jak to wszystko wyjdzie.
--Mlody--
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: --Mlody-- »

Moim zdaniem nowy Album wszystkich fanow pozytywnie zaskoczy...a co do zdrowia muzykow to po ostatniej trasie widac ze sie bardzo dobrze trzymaja jak na swoj wiek :)
How long on this longest day...
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Oj to napewno naprawdę byli ostatnio w dobrej formie ,lepszej niż na poprzedniej trasie :)
Upiż
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Upiż »

Jak dla mnie to na dzień dzisiejszy Ironi skończyli się jedynie pod tym wzdlęgem że stracili umiejetność komponowania naprawdę szybkich rockowych kawałków.I to już od X-Factor. Nowe speedy nie mają już takiego ognia jak Aceh High, Be Quick czy Trooper :(
Awatar użytkownika
Iron Marcin
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Marcin »

Nie wiem dlaczego Maiden nie chce poprostu przywalić krótkimi,szybkimi utworami i pokazać ,że znowu swoją energią potrafi obudzić umarłego
Oj ja bym tego bardzo nie chcial, jedyne czego mi brakuje na albumie No prayer...... to wlasnie dlugich numerow!!!! Gdyby przestali komponowac dlugie numery to nie bylby juz Maiden, fakt ze takich numerow jak Aces High to juz dawno nie nagrali, ale to jest zwiazane z tym, ze zmienili styl. Gdyby grali tak jak kiedys to kazdy by sie czepial, ze zawsze graja tak samo!!!

Wracajac do tematu, to moim zdaniem jest to zwykly chwyt marketingowy. Beda grali tak dlugo jak Purple i Stonesi. Harris nie raz juz podkreslal, ze muzyka to cale jego zycie!!!
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Upiż pisze: Nowe speedy nie mają już takiego ognia jak Aceh High, Be Quick czy Trooper
Jak dla mnie to nowe speedy (np. Futureal, The Wicker Man czy Rainmaiker) na pewno nie są gorsze od tych, które wymieniłeś. Co więcej niektóre nawet bardziej mi się podobają :wink:
Iron Marcin pisze:Wracajac do tematu, to moim zdaniem jest to zwykly chwyt marketingowy. Beda grali tak dlugo jak Purple i Stonesi. Harris nie raz juz podkreslal, ze muzyka to cale jego zycie!!!
Obyś miał rację :beer Obyśmy dostali jeszcze dużo dobrej muzyki od Maiden!
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Oj tak. Obyś miał rację :)
A poza tym to nie zgodzę się ,że stracili umiejętność komponowania szybkich , dobrych, rockowych kawałków po X Factorze. Wg mnie Rainmaker jest naprawdę bardzo dobry
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

Jak dla mnie to na dzień dzisiejszy Ironi skończyli się jedynie pod tym wzdlęgem że stracili umiejetność komponowania naprawdę szybkich rockowych kawałków.I to już od X-Factor. Nowe speedy nie mają już takiego ognia jak Aceh High, Be Quick czy Trooper
A np. Futureal ?
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Też sie zgodze,że stracili umięjętnośc pisania takich krótkich zabójców.
Brakuje tego ognia, Wicker Man czy Rainmaker to świetne utwory,ale to juz nie to. Wg.mnie ostatnim ich takim utworem był Tailgunner, wiem że dla większości to przeciętny utwór, ale właśnie słuchając go czuje tą Ironową siłe. Może jeszcze Be Quick or Be Dead, ale Tailgunner bardziej.
Wogóle o klase utworów można sie spierać ,ale ilośc tych krótkich utworów na ostatnich płytach jest zastanawiająca, tzn dlaczego ich tak mało.
ODPOWIEDZ