Stary masz chyba coś z DYŃKĄ Jimi Hendrix co on takiego zrobił ?? Nie mówie ze był najgorszy czy coś ale na bank nie powinien być na 1 miejscuHejvi Mietal Bambo pisze:Jimi Hendrix
I cała reszta niepotrzebna![]()
(ewentualnie można jeszcze Floydów i Led Zepy zostawić, reszta na stos![]()
)
The Best Band Of World...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Best Band Of World...
-
Hejvi Mietal Bambo
- -#Invader

Grał sercemGuardian pisze:Stary masz chyba coś z DYŃKĄ Jimi Hendrix co on takiego zrobił ??
I nagrał najlepszy cover wszechczasów
Byłaby.Bizon pisze:gdyby nie wiekszosc z tej 'reszty' to nie byloby maidenow i muzyki rockowo metalowej wogole...
Po prostu jakieś inne zespoły by ją promowały.
Deep Purple! Bo byli wzorem dla wielu zespołów metalowych, m.in. dla Iron Madien, które oczywiście kocham 
A ja uważam, że Pink Floyd i tego się będę trzymać :-)
-
ropuch
ja nie zaglosuje bo Autor nie pomyslal o tym, aby umiescic w ankiecie Bayer Full 
Ja oddałem głos na Deep Purple... Dlatego, że :
1. Jestem blisko z tym zespołem
2. Wiadomo, że Ironi bedą mieli najwiecej głosów, więc trzeba się jakoś wylamac od reszty
3. Koncerty jak dla mnie sa świetne no i muzyka ponad czasowa i piękna, co baaardzo sobie cenie.
4. Bo byli jednymi z pierwszych "Wielkich"
I są nadal 
1. Jestem blisko z tym zespołem
2. Wiadomo, że Ironi bedą mieli najwiecej głosów, więc trzeba się jakoś wylamac od reszty
3. Koncerty jak dla mnie sa świetne no i muzyka ponad czasowa i piękna, co baaardzo sobie cenie.
4. Bo byli jednymi z pierwszych "Wielkich"
Dziewica !!! :rocx
po długich namysłach ... IM! Naprawdę śrdeni pomysł na ankietę. 
-
obserwator
- -#Long distance runner

dla mnie ac/dc, słucham....hmmm od zawsze, mam wszystkie albumy, goście z niesamowitą energią, uwielbiam ich
mtszły
-
obserwator
- -#Long distance runner

I tak jakby każdy inny to układal to byłoby inaczej 
-
obserwator
- -#Long distance runner

wątpie w to, nie raz led zeppelin wygrywało juz podobne rankingi i nie raz jeszcze wygraAbstract pisze:I tak jakby każdy inny to układal to byłoby inaczej
mtszły
Przecież widać ,że ranking to prowizorka, Ironi,Judasi i Motorhead na trzech miejscach obok siebie, ktoś to szeregował na podstawie jakichś dziwnych wyliczeń, przecież Ironi są uważani za jeden z najlepszych zespołów koncertowych, a tu oceniono ich tak nisko. Zdolności techniczne (technical abilities) Judasów i Ironów są daleko większe od Zeppelinów z prostej przyczyny grali w innych czasach, już po Eddiem Van Halenie,który wynalazł te wszystkie techniki gitarowe.
Ale i tak nawet 92 czy tam 93 miejsce to wielki honor,tyle było zespołów w historii rocka.
Ale i tak nawet 92 czy tam 93 miejsce to wielki honor,tyle było zespołów w historii rocka.
- Elevatorman
- -#Clansman

troche wkurzył mnie brak metallici ... bo to jak dla mnie 2 zespoły idą ze sobą w parze jesli chodzi oto ... zawsze była metallica i maiden... napoczatku z przodu raczej metalllica ostatnio sie odwróciło a teraz znowu sie wyrównuje....
potem ejst wiele kapel takich jak Dezerter, Behemoth , włochaty, The doors... ale meta i maiden... to to...
a Beatlesów ...poprostu nie lubie... takie zespoly jak Pink Floyd , Led Zeppelin Black Sabbath tez bardzo lubie ale to jednak nie to..
a Beatlesów ...poprostu nie lubie... takie zespoly jak Pink Floyd , Led Zeppelin Black Sabbath tez bardzo lubie ale to jednak nie to..
-
obserwator
- -#Long distance runner

mnie tam wcale nie dziwi wygrana led zeepelin, wiedziałem że jak wejde w odnośnik do tej strony na onecie to nie ujże nic innego jak led zeepelin na pierwszym miejscu
ten zespół to "klasyka", na pewno bardziej się "zasłużył" niż iron maiden i ich piosenki są bardziej rozpoznawalne niż maidenów, każdy członek tego zespołu jest bardziej znany na świecie niż którykolwiek z maidenów, ten zespół to kawał historii i moim zdaniem nie ma co się doszukiwać jakichś "dziwnych wyliczeń", ich płyty sprzedają się świetnie do tej pory, jimmy page jest uważany przez wielu za najlepszego gitarzystę itd.
mnie tam nie dziwi tak daleki miejsce maidenów wogóle
led zeppelin jest po prostu wielki
ten zespół to "klasyka", na pewno bardziej się "zasłużył" niż iron maiden i ich piosenki są bardziej rozpoznawalne niż maidenów, każdy członek tego zespołu jest bardziej znany na świecie niż którykolwiek z maidenów, ten zespół to kawał historii i moim zdaniem nie ma co się doszukiwać jakichś "dziwnych wyliczeń", ich płyty sprzedają się świetnie do tej pory, jimmy page jest uważany przez wielu za najlepszego gitarzystę itd.
mnie tam nie dziwi tak daleki miejsce maidenów wogóle
led zeppelin jest po prostu wielki
mtszły
- likipiki
- -#Lord of the flies

no zeppkom miejsce w pierwszej trójce się należy i tu nie ma co z tym dyskutować 
w sumie na pierwszym postawiłbym beatlesów. w sumie nie wiem czy to rock. ale prawda jest taka, że to oni wszystko zapoczątkowali. od nich się zaczęło. i to w sumie ich należałoby postawić na pierwszym miejscu.
w sumie na pierwszym postawiłbym beatlesów. w sumie nie wiem czy to rock. ale prawda jest taka, że to oni wszystko zapoczątkowali. od nich się zaczęło. i to w sumie ich należałoby postawić na pierwszym miejscu.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
A kto mówi ,że LZ sie bardziej nie przysłużył od Maiden ,to logiczne jest, że to bardziej wpływowy zespół. Ale jak ktoś podaje ceche:zdolności techniczne i daje tam ogromną note LZ to nie pisze prawdy, bo akurat techniką to Glenn Tipton takiego Page zjada jak chce, weźmy solo do Painkillera.
Jeśli Metallica ma 7 miejsce zdaje sie,a Maiden i Priest w 90-tce to coś tu nie gra. Tak jest więcej takich kwiatków np.Purple 58 miejsce, za nisko!!!, a np.No doubt 56 ,czy Black Eyed Peace 100, zdecydowanie za wysoko,to jakieś kpiny są.Zdolności techniczne No Doubt ocenić na 60 ,a Judas Priest na 63
Jeśli Metallica ma 7 miejsce zdaje sie,a Maiden i Priest w 90-tce to coś tu nie gra. Tak jest więcej takich kwiatków np.Purple 58 miejsce, za nisko!!!, a np.No doubt 56 ,czy Black Eyed Peace 100, zdecydowanie za wysoko,to jakieś kpiny są.Zdolności techniczne No Doubt ocenić na 60 ,a Judas Priest na 63
Ostatnio zmieniony czw cze 29, 2006 11:58 am przez Nomad, łącznie zmieniany 1 raz.
- likipiki
- -#Lord of the flies

Nomad, a posłuchaj koncertówek zeppków i posłuchaj co tam wyprawia gitara.
poza tym umiejętności techniczne nie ograniczają się jedynie do gitary. gdzież tam mcbrianowi do bonza. lata swietlne!
poza tym umiejętności techniczne nie ograniczają się jedynie do gitary. gdzież tam mcbrianowi do bonza. lata swietlne!
No Doubt(56) jest większym zespołem od Black Sabbath(70), Iron Maiden(93) ,Judas Priest(95) czy Deep Purple (58 
Page nie był wcale genialnym technikiem, to wielka kpina jest, on sam jest autorem stwierdzenia że technika nie jest ważna, tylko emocje. A taki Tipton to solem do Painkillera zabił cały rockowych świat.
Page nie był wcale genialnym technikiem, to wielka kpina jest, on sam jest autorem stwierdzenia że technika nie jest ważna, tylko emocje. A taki Tipton to solem do Painkillera zabił cały rockowych świat.
- likipiki
- -#Lord of the flies

akurat tego rankingu nie chce mi się bronić, bo takiego van halena musiałbym wywalić z pierwszej 50. a na jego miejsce wrzucić radiohead (albo i wyżej). są tu pewne kwiatki, jak własnie podałeś z no doubt, ale moim zdaniem pozycja IM świetnie uchwycona.
poza tym niezapominaj ze to ranking amerykańskii robiony według amerykańśkeigo rynku. a czy tam maideni coś znaczą?
poza tym niezapominaj ze to ranking amerykańskii robiony według amerykańśkeigo rynku. a czy tam maideni coś znaczą?