Międzynarodowy Festiwal Perkusyjny w Opolu.
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Re: Międzynarodowy Festiwal Perkusyjny w Opolu.
Łał, Alan White i Bill Bruford... Ale ze względu na to, że również w paźdizerniku wystepuję u nas Fish, nie zamierzam się wybierać.
On to swoją drogą, ale , że z Tonym MacAlpinem gra to dosłowanie jak zobaczyłem to info to az nie chciałem uwierzyćCopycat pisze:Virgila to też bym chętnie zobaczyła
hehe, moze Mason strzeli jakis popisowy numer - zagra 4/4 bez gubienia rytmu 
mnie szczegolnie Earthworks ucieszyl, mam naidzje ze we wW ocku beda:)
mnie szczegolnie Earthworks ucieszyl, mam naidzje ze we wW ocku beda:)
Czy ja o czymś nie wiem? Przecież oni nie przyjeżdzają do Polski..Fear pisze:: Zamierzałem zobaczyć Tonyego dopiero na koncercie Planet X, a tu nagle taki bonus![]()
Chyba śnisz. FC moooże ruszy od października ale nawet jeśli to będzie to lokalny klubik bez żadnego dorobku i doświadczenia. Takim Portnoy się nie zainteresuje więc jaka to różnica czy jako członkowie FC czy nie?Może już jako członkowie FC
Ja byłem swego czasu na Planet X. Na XIII festiwalu. Ogólnie spoko koncercik był i w tym roku chętnie bym się również wybrał, bo Portnoy i Donati z MacAlpinem zachęcają.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Poza tym McAlpine nie jest juz czlonkiem Planet X od niemal dwoch lat... obecnie to juz sam nie wiem kto tam gra na gitce (chyba Holdsworth w koncu). Wczesniej byl Helmerich, teraz przy nagrywaniu nowej plyty (ktorej data wydania ciagle sie opoznia) bralo udzial paru innych gitarzystow w tym wlasnie Holdsworth.Copycat pisze:Czy ja o czymś nie wiem? Przecież oni nie przyjeżdzają do Polski..
Co do festiwalu - mam wielka nadzieje, ze uda mi sie zaliczyc wystepy Portnoy'a i Donatiego z jego ekipą. Jesli bede mial nadmiar szczescia to i z checia zobacze wystep Brufforda.
Teraz nie przyjeżdżają co nie oznacza, że w przyszłości nie zawitają do nas.Copycat pisze:Czy ja o czymś nie wiem? Przecież oni nie przyjeżdzają do Polski..
Ważne, żeby ten FC ruszył od paździenrika. Dobrze by było...Copycat pisze:Chyba śnisz. FC moooże ruszy od października ale nawet jeśli to będzie to lokalny klubik bez żadnego dorobku i doświadczenia. Takim Portnoy się nie zainteresuje więc jaka to różnica czy jako członkowie FC czy nie?
Nie zapominaj o Billym Sheehanie :]mimski pisze:Portnoy i Donati z MacAlpinem zachęcają.
Oto cały rozkład festiwalu : http://www.ragtime.com.pl/festiwal/plan.php
Niestety Portka nie będzie.
Niestety Portka nie będzie.
- real_alien
- -#Long distance runner

Co u licha...?Gazeta Wyborcza - Katowice pisze:
Mistrzowie perkusji na Śląsku
Marcin Babko
2006-09-10, ostatnia aktualizacja 2006-09-11 10:30
Fani wciąż wspominają, jak przed rokiem w Piekarach Śląskich zagrał Ian Paice, legendarny perkusista Deep Purple. Już wiadomo, że w tym roku słynni bębniarze znów przyjadą na Śląsk.
W październiku 2005 r. do Piekar Śląskich na koncert towarzyszący 14. Międzynarodowemu Festiwalowi Perkusyjnemu przyjechali dwaj legendarni perkusiści: Ian Paice z Deep Purple i Carl Palmer z tria Emerson, Lake & Palmer. Już wtedy Piotr Zalewski, dyrektor Piekarskiego Ośrodka Kultury "Andaluzja", zapowiadał, że takie wydarzenia będą się powtarzać.
Wiemy już, że 15. Międzynarodowy Festiwal Perkusyjny, organizowany w Opolu i Wrocławiu, znów planuje kilka imprez towarzyszących w naszym regionie. W tym roku na festiwalu zagrają znakomici perkusiści, m.in.: Bill Bruford, Bill Ward, Billy Cobham, Nicko McBrian, Chester Thompson, Dave Samuels, Omar Hakim, Virgil Donati i grająca na marimbie Nancy Zeltsman.
16 października w Filharmonii Śląskiej w Katowicach ma zagrać Bill Bruford. Wystąpi z brytyjską grupą Earthworks, ale fani cenią go przede wszystkim za lata gry w tak legendarnych zespołach, jak King Crimson, Yes i Genesis. Również w Yes od lat gra Alan White, który w swojej historii ma też m.in. występy z Johnem Lennonem i jego Plastic Ono Band. White wystąpi 12 października w piekarskim OK "Andaluzja". Szykują się tam jeszcze dwa inne wydarzenia: 2 października zagra Virgil Donati (Planet X), a 9 października rewelacyjny duet: znany ze Spyro Gyra perkusista Dave Samuels oraz legendarny jazzman Billy Cobham, który poszczycić się może m.in. wspólną grą z Milesem Davisem.
Tradycyjnie już, oprócz koncertów, podczas festiwalu publiczność będzie miała szansę wziąć udział w warsztatach perkusyjnych prowadzonych przez gwiazdy. Szczegółowe informacje na temat festiwalu na stronie internetowej www.miedzynarodowyfestiwalperkusyjny.pl.
-
Deleted User 357
Mało możliwe,bo wtedy Nicko będzie grał na trasie z Maiden 
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Akurat gazeta wyborcza w kwestaich muzycznych jest mało opiniotwórcza... Nie wiem jak oni to zrobili, że Alan White zmienił im się w Bill Warda...
Jakaś bzdura.real_alien pisze:Co u licha...?