3.08-5.08 Wacken Open Air 2006

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 3.08-5.08 Wacken Open Air 2006

Post autor: slayer »

nie znam nawet. wiec mnie nie probuj mnie nawet przekonywac co lepsze. Emperor za dlugo jest moja miloscia by ja ot tak porzucic. ;)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

a ja nawet nie wiem co to emperor :mrgreen:
Awatar użytkownika
she-wolf
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: she-wolf »

Pink pisze: chyba wiekszy rarytas
no nie bardzo. Emperor to k\m/lt jest. ot co.

Matek --> nawet się nie przyznawaj bo nasza [moja i slayera] piekielna armia Cię dopadnie.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Matek pisze:a ja nawet nie wiem co to emperor
posluchaj sobie Anthems To The Welkin At Dusk , naprawde. to nie jest "tylkojakistamsymfonicznyblackmetal" . warto, polecam jak bedziesz mial okazje :]
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Nie przepadam za black metalem, nawet w wykonaniu "kultowych" zespołów, więc nie będę się zmuszał :lol:
Chyba, że w tym czasie nic ciekawego nie będzie grało, to jednym uchem posłucham :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Scorpions - całkiem "przyjemny" koncert. Bardzo długi set, goście specjalni (Hermann Rarabell, Uli Jon Roth, Michael Schrenker). Ogólnie nie jestem wielkim fanem tej kapeli i takiego grania, ale podobało mi się. Moim "michałkiem" tego występu był utwór "Holiday", który strasznie lubię :)

Nevermore - no cóż... niestety spory niedosyt pozostał. Po świetnym występie na Metalamanii w Spodku, spodziewałem się czegoś podobnego. Niestety, nie było tak dobrze - zwalony set. Nevermore zagrało wszystkie najwolniejsze swoje utwory. A co ciekawe nie zagrali świetnego "The Heart Collector". Ostatni "Born" tylko poprawił ogólne wrażenie... a mogło być tak pięknie ;) Później spotykamy większośc kapeli w namiocie prasowym i fotki z nami zrobili sobie ( ;) :lol: ) m. in. Warrel Dane i Jeff Loomis :)

Soilwork - mała scena i małe problemy z nagłośnieniem. Ogólnie wszystko było za głośno i urywało... hmm.. cokolwiek ;) Nie dało rady wytrzymać przy barierce. Woleliśmy oszczędzić nasze uszy na kolejne koncerty. Słuchaliśmy koncertu z dalszej odległości i "czytaliśmy" ;) niemieckiego Metal Hammera :lol:

Children of Bodom - "wypasiona scena", a na niej samochody i jakieś beczki. Jak je zobaczyłem, to od razu powiedziałem do Krzyśka, że będą z nich ognie... i tak było. Rewelacyjne światła i ... jak dla mnie, to było troszkę za cicho. Nieznacznie brakowało mocy w tej muzyce. Stare kawałki świetnie, a im nowsze, tym słabiej. Ogólnie na plus...

Primal Fear - pierwszy koncert który mnie pozamiatał. Ogień z ognia ;) :lol: Początek o... 2 w nocy, na małej scenie. A koncert pierwsza klasa. Oczywiście zainstalowaliśmy się w komplecie przy barierce :) z polską flagą. Dwa razy dostaliśmy solidne pozdrowienia ze sceny od Matta i Ralfa :) Nawet Ania pstryknęła fotkę, jak Ralf patrzy na nas :D A sam koncert, od pierwszego do ostatniego dźwięku kapitalny. "Metal is Forever" i pozamiatane :D

Metal Church - to mój 3 kontakt z tą kapelą i 2 raz w pełnym słońcu. Nie mają coś oni szczęścia do grania na festiwalach ;) Ale nie zmienia to faktu, że występ sam w sobie znakomity. Zagrali podobnie jak w Czechach na MoR, ale mi bardziej się podobało. Po koncercie spotykamy całą kapelę w ogródku piwnym i są fotki :)

Arch Enemy - samotnie atakuję do barierki i po kilku utworach, znajduję się w jedynym słusznym miejscu ;) :D Koncert rewelacyjny! Znakomity set i sound. Jak dla mnie to palce lizać :) "We Will Rise", "Nemesis", "My Apocalypse"... no co tu dużo mówić, co utwór to killer. Jeden z lepszych występów na WOA. No i na deser zdjęcia z Angelą :D

Fear Factory - zagrali 5 minut po Arch Enemy, na sąsiedniej scenie. Logistyczny majstersztyk ( :lol: ) i podczas tego koncertu również melduję się przy barierce. Lekko nie było, ale dało radę :D Pierwszy raz widziałem FF na koncercie. Generalnie zachwytu nie było, ale nie było też źle. Ogólnie na plus. Najlepsze momenty, to utwory "Replica", "Obsolete" i "Edgecrusher".

Gamma Ray - no tutaj to już nasza popisowa akcja z barierką :lol: no ale jak 4 zgrane osoby kombinują, to wiadomo, że wszyscy sobie poradzą :) Generalnie świetny występ, znakomity set i wiele radości na scenie. Kilka klasyków Gammy i brawurowo odegrany "I Want Out". Bardzo dobry koncert, jeden z lepszych na WOA. Przed koncertem miała miejsce prezentacja nowego DVD zespołu (2 utwory) i konferencja prasowa. Po niej bezproblemowo robimy sobie fotki z całą kapelą :)

Whitesnake - zupełnie nie moja bajka i trochę się nudziłem :D Na MoR przynajmniej miałem co robić (bo rozbijaliśmy namioty ;))... a bardziej serio, to nie było jakoś tragicznie źle. Spokojnie mozna popatrzeć i posłuchać... chociaż szału nie było :)

Motorhead - pierwszy raz widziałem ten zespół na scenie i szczerze mówiąc nic specjalnego. Lemmy jakby nieobecny, coś tam pod nosem mruczał między utworami. Utowry generalnie zlewają się w jedno bzyczenie ;) Oczywiście nie zabrakło kultowego "Ace of Spades". Mnie bardzo ucieszył kawałek "Killed by Death" :) Niezłe też "We Are Motorhead", "Overkill". Ogólnie koncert bez historii.

fragmentami:

Hellfueled - scena w namiocie. Wytrzymałem ze 3 utwory... beznadziejny dźwięk, wszystko zlewało się w jedną ścianę dzwięku. Ogólnie porażka na całej lini...

Finntroll - heh grali w trzeci dzień, od 0:45. Zmęczenie już było takie, że miałem odpuścić sobie ten koncert. Wróciliśmy na pole namiotowe, coś zjedliśmy itp. No i zdecydowałem się jednak na chwilę pójść pod scenę. Dodatkowo Czarek bardzo chciał zobaczyć ten zespół. Byliśmy 5-6 utworów i akurat trafiliśmy na mój ulubiony "Trollhammaren" :) Dużo ogni na scenie i fajne granie... szkoda, że zabrakło sił na więcej...

Emperor - 3-4 kawałki... i jeden wielki zieeeew... zupełnie nie moja bajka. Nic ciekawego nie znalazłem w tej muzyce.

Celtic Frost - podobnie jak wyżej... no chyba nawet było gorzej niż na występie Emperor.

W ogródku piwnym przy "biurze prasowym" ponadto spotykami: Sabina Classen z Holy Moses, Gus Chambers z Grip Inc., Marcel Schirmer z Desruction. Zamieniamy kilka słów i robimy sobie fotki. Chambers chwilkę się z nami przekomarza i nie chce żeby mu przeszkadzać... oczywiście po chwili z uśmiechem i radością pozuje do fotek. Na drugi dzień mijamy się z nim w ogródku piwnym i Gus wita nas: "Poland! How Are You?" :D Strasznie sympatyczny facet :) Natomiast "Schmier" zaprosił nas na koncert do... Warszawy :)
www.MetalSide.pl
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

soulfly tam zakończył trasę po europie. wypaśna była i wogóle, a max ludziom rzucił swoje mocno zniszczone butki.

Obrazek
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

gumbyy pisze:Po koncercie spotykamy całą kapelę w ogródku piwnym i są fotki Smile
pppoooookkkkkaaaaażżżżżzz Obrazek
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

EvE pisze:
gumbyy pisze:Po koncercie spotykamy całą kapelę w ogródku piwnym i są fotki Smile
pppoooookkkkkaaaaażżżżżzz Obrazek
Po HunterFest wrzucę na 100% :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

Wiadomo już że na przyszłorocznym wacken zagrają m.in:
BLIND GUARDIAN, SAXON, STRATOVARIUS, GRAVE DIGGER, THERION, SAMAEL
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

gumbyy pisze:Emperor - 3-4 kawałki... i jeden wielki zieeeew... zupełnie nie moja bajka. Nic ciekawego nie znalazłem w tej muzyce.
faktycznie ten prajmal fir musial wymeczyc Cie okropnie. phi. :wink:
CoroneR
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: CoroneR »

Pink pisze:Wiadomo już że na przyszłorocznym wacken zagrają m.in:
BLIND GUARDIAN, SAXON, STRATOVARIUS, GRAVE DIGGER, THERION, SAMAEL
i Immortal
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

slayer pisze:faktycznie ten prajmal fir musial wymeczyc Cie okropnie. phi. :wink:
Bardzo dobry występ PF :) Zagrali co prawda o 2 w nocy, ale był ogień na scenie :) Jak dla mnie, to jeden z lepszych koncertów na WOA :)
www.MetalSide.pl
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

a pamiętasz setlisty :>?
Znaczy GR, PF i M.Ch mnie najbardziej interesują :]. Metal Church zagrał The Dark ?
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Pink pisze:BLIND GUARDIAN, SAXON, STRATOVARIUS, GRAVE DIGGER, THERION, SAMAEL
Nieźle,ale Saxon i GD będą w Polandzie,a na BG będę w tym roku :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Kilka fotek z Wacken:

1. Sabina Classen

Obrazek

2. Gus Chambers

Obrazek

3. Warrel Dane

Obrazek