Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Ogólnie bardzo fajnie, te ciężkie gitary super brzmią. 
chlopie, pilnuj sie, nie reklamuj sie bo tutaj tez sa pederascifreeforce pisze:Po prostu się za mocno podnieciłemniestety w moim przypadku to częste jest bardzo
-
Filik10
- -#Clairvoyant

I dlatego pare stron temu sie zastanawiałem czemu tak nie zrobili.Matek pisze:a teraz pomyślcie jakże inne były by nastroje gdyby to właśnei DW poszedl na 1 singla...
no ale teaz wyszedlby Benek i juz by wam tak wesolo nie byloFilik10 pisze:I dlatego pare stron temu sie zastanawiałem czemu tak nie zrobili.Matek pisze:a teraz pomyślcie jakże inne były by nastroje gdyby to właśnei DW poszedl na 1 singla...
cz,mu? mnei sie benek tez podoba..ale nie na singiel ...singiel=opener=młucnie
:rocx
już nie mam tu najwięcej postów

Ktos juz pisal w temacie o Benku, wydaje mi sie ze tez by ludzie jazgotali i przynudzali, a to ze za krotki itp; no i dobra lekcja jest bo Benjamin jest gorszy od Different World i dla tego wydaje mi sie sa takie dobre komentarze na temat DM. Z 2 jednak strony singiel, a na nim opener, to jest singiel :rocxMatek pisze:a teraz pomyślcie jakże inne były by nastroje gdyby to właśnei DW poszedl na 1 singla...
-
Filik10
- -#Clairvoyant

dobrze napisane, tylko troche nieczytelnieSzajba pisze:cz,mu? mnei sie benek tez podoba..ale nie na singiel ...singiel=opener=młucnie:rocx
Ja znowu musze pomarudzic troche. Sredni ten kawalek. Do Futureal czy Wicker Mana sie nie umywa, taki na poziomie Wildest Dreams. Jakos mnie nie porwal, ale nie jest zly. Tyle z mojej strony.
pare stron temu....Filik10 pisze:I dlatego pare stron temu sie zastanawiałem czemu tak nie zrobili.
dobra ide se wlozyc lecha do lodowki i zaraz go do wanny biore z tej okazji 
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

benek tez jest super tylko jest trochę mniej komercyjny

-
Filik10
- -#Clairvoyant

wiem, ale ładnie się posty nabijaMatek pisze:pare stron temu....Filik10 pisze:I dlatego pare stron temu sie zastanawiałem czemu tak nie zrobili.i myślisz że ktoś to będzie czytał?
ten temat służy tylko po to żeby co niektórzy mogli się wyżyć- policz ile jest postów jednozdaniowych albo samego przytakiwania- wyjdzie że góra na dwie strony tematu uzbierało by się postów z jakąś treścią. no ale tak to bywa w atmosferze ogólnego podniecenia
temat bezwartosciowy już raczej
kawałek bardzo fajny
ma może już ktoś tekst lub wie gdzie takowy się może znajdować
jak kto chce mp3 to info na prv z meilem
ma może już ktoś tekst lub wie gdzie takowy się może znajdować
jak kto chce mp3 to info na prv z meilem
no toż to w offtopowni skomentowałem
ale nie no ...kawałek wymiata i od FUTUREALa lepszy Kro..ale do wickera sie nie umywa :rocx

No,na pewno,ale mam teraz nadzieje że RoBB jest najgorszym utworem płyty,ale mam też obawy,że DW może być najlepszym...że poprostu większośc płyty utrzymana jest w klimacie Benka,a DW to takie mocne uderzenie ,którego na reszcie płyty...jak na lekarstwo...mam nadzieje że tak nie jest.Matek pisze:a teraz pomyślcie jakże inne były by nastroje gdyby to właśnei DW poszedl na 1 singla...
Co do utworu,to studyjnie wypada super,ale myśle że koncertowo aż tak miażdzyć nie będzie...WD ma bardziej chwytliwy refren..DW to raczej utwór który może triumfować na listach przebojów coś jak Can I Play...
A co do podobieństw, to napewno Abduction z Tyranii, potem utwór który Bruce śpiewał z Halfordem na Resurection(pierwsze partie wokalne Bruce'a)...,następnie Holy Smoke(solówka),Rainmaker( linia melodyczna) i Wildest Dreams(ogólnie klimat)
Ogólnie jest to dobry utwór.
gorzej czytaFilik10 pisze:wiem, ale ładnie się posty nabijaMatek pisze:pare stron temu....Filik10 pisze:I dlatego pare stron temu sie zastanawiałem czemu tak nie zrobili.i myślisz że ktoś to będzie czytał?
ten temat służy tylko po to żeby co niektórzy mogli się wyżyć- policz ile jest postów jednozdaniowych albo samego przytakiwania- wyjdzie że góra na dwie strony tematu uzbierało by się postów z jakąś treścią. no ale tak to bywa w atmosferze ogólnego podniecenia
temat bezwartosciowy już raczej
możę byc taki sam problem jak z rainmakerem że na koncercie wyjdzie coś zupełnie innegoNomad pisze:Co do utworu,to studyjnie wypada super,ale myśle że koncertowo aż tak miażdzyć nie będzie...
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Zdecydowanie nie. klimat jest niespotykany w innych utworach Maiden, zuelnie inny niż na WD, najbliżej mu do Rainmakera, ale i tak daleko.Nomad pisze: Wildest Dreams(ogólnie klimat)
.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Filik10 pisze:najbliżej mu do Rainmakera, ale i tak daleko.
dokładnie
ta solowka...przypomina mi troche solowke z Journeyman, tylko oczywiscie szybsza jest...