Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- likipiki
- -#Lord of the flies

Re: Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
dobra, proszę o prywatną wiadomość z wiadomą treścią. jeśli się da , ofkorz 
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Solo jest grane przez Adrianafreeforce pisze:Po prostu się za mocno podnieciłemniestety w moim przypadku to częste jest bardzo
A swoja droga będzie śmiesznie jeśli się okaże że to solo nie jest grane przez Adriana , choc to niemozliwe raczej
W tej kwestii bym się nie pomylił
Ostatnio zmieniony pt sie 11, 2006 12:46 am przez Hallowed, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

W wersji akustycznej przecierz sola niema! Chyba, że ci chodzi o elektryczną, ale tej nie słyszałem.Szajba pisze:ta solowka...przypomina mi troche solowke z Journeyman, tylko oczywiscie szybsza jest...
Jest w wersji akustycznej solo. Na akustyku. Wystarczy zobaczyć choćby na Death On The Road. Adrian je gra.
Heh i może spełnią sie przepowiednie ze DW to będzie najlepszy utwór płyty, mówiłem że warto na niego czekać..hehe, nie żadne progresywne utwory,tylko heavy-metal to to co Ironi lubią najbardziej, szkoda że to jedyny utwór tego typu na płycie,ale mam nadzieje że będzie świetnie, że płyta sie dobrze sprzeda,i że Ironi zagrają na tej trasie u nas,bo bardzo cchiałbym usłyszeć te nowe utwory na żywo :rocx
Hmm.. Także przesłuchałem sobie ten nowy kawałek IM i cóż można powiedzieć... Nic specjalnego. McBrain to chyba już będzie grał tak samo do końca swojej kariery. Riff, owszem, nawet fajny. Dużo power-chordów. Ale też dużo podobieństw ( najwięcej w perce, która caly czas idzie tak samo i od paru utworów IM się nie zmienia ), linia melodyczna to jest tak po częsci Rainmaker, Wicker, Paschandele. Najciekawszym momentem utworu jest refren oraz solo Adriania. Takie przeciętny ten opener. Wiadomo, że na koncercie to będzie fajnie usłyszeć, bo będzie dodatkowa energia, ale jednak na płycie jest to typowy przeciętniak, średniak. Ale pocieszam się faktem, że pozostała zawartość płyt IM,prócz openerów, zawsze była dobra, a bynajmniej lepsza niż te openery.
- Elevatorman
- -#Clansman

ktos prrównał go do rainmakera... ehh niestety jest słabszy ale od wildest dreams owiele lepszy ja go stawiam narazie na równi x futureal... a bruce... troche za nisko spiewa refren... nie pasuje to do utworu.... a zaraz potem przeciąga....
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Ale dlaczego jeszcze nie śpicie
późno juz
a tu tyle postów.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Na live tak ale na studyjnej nie słysze. Albo mózg pod wpływem 1.5 h nowego kawałka przestawiłHallowed pisze:Jest w wersji akustycznej solo. Na akustyku. Wystarczy zobaczyć choćby na Death On The Road. Adrian je gra.
aaaa fak co ja gadam... nie jurnymana tylko z paschendale...sorki za bladHallowed pisze:Jest w wersji akustycznej solo. Na akustyku. Wystarczy zobaczyć choćby na Death On The Road. Adrian je gra.
już nie mam tu najwięcej postów

no ja tez od kiedy go dostałem to leci cały czas- w przeciwieństwie do benka którego słuchać nie mogę- co za odmianaFilik10 pisze:1.5 h nowego
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Beńka rekord to była godzina, ale potem 3 tyg. go nie mogłem słuchaćMatek pisze:no ja tez od kiedy go dostałem to leci cały czas- w przeciwieństwie do benka którego słuchać nie mogę- co za odmianaFilik10 pisze:1.5 h nowego
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Elevatorman pisze:ktos prrównał go do rainmakera... ehh niestety jest słabszy
eee tam lepszy
porownywalny! pasi ? :beerRainmaker. pisze:Elevatorman pisze:ktos prrównał go do rainmakera... ehh niestety jest słabszy
eee tam lepszy

-
Filik10
- -#Clairvoyant

nie! O wiele lepszySzajba pisze:porownywalny! pasi ? :beerRainmaker. pisze:Elevatorman pisze:ktos prrównał go do rainmakera... ehh niestety jest słabszy
eee tam lepszy
HeretykFilik10 pisze:nie! O wiele lepszySzajba pisze:porownywalny! pasi ? :beerRainmaker. pisze:
eee tam lepszy. jak dla mnie to nawet takiego wyjadacza jak 23:58 pokonuje
wielu z Was pisało o tym nisko zaśpiewanym refrenie. imo to jest jeden z kluczowych elementów piosenki
czyni ją bardzo przebojową. oczywiscie jedni będą trąbić o komercji itd ale na pewno będzie to bardzo rozpoznawalny refren. mi się podoba choć jest taki przebojowo-słodki 
hm...nie no troche przesadziłes..ale nie wieleFilik10 pisze:jak dla mnie to nawet takiego wyjadacza jak 23:58 pokonuje

-
Filik10
- -#Clairvoyant

Wiedziłem, że spalicie mnie na stosie za to.Kroczniok pisze:HeretykFilik10 pisze:nie! O wiele lepszySzajba pisze: porownywalny! pasi ? :beer. jak dla mnie to nawet takiego wyjadacza jak 23:58 pokonuje
]No wlasnie ja mialem wrazenie, ze ta piosenka jest zbyt cukierkowaMatek pisze:wielu z Was pisało o tym nisko zaśpiewanym refrenie. imo to jest jeden z kluczowych elementów piosenkiczyni ją bardzo przebojową. oczywiscie jedni będą trąbić o komercji itd ale na pewno będzie to bardzo rozpoznawalny refren. mi się podoba choć jest taki przebojowo-słodki