Brighter Than A Thousand Suns - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Brighter Than A Thousand Suns - oceny, wrażenia, recenzje!
genialny kawałek 
Ma kytos na mp3 moze mi podesłac na pw
Ja jak kolega wyżej 
Bardzo dobry utwór, choć rzeczywiście mógłby trwać chwilę krócej, ale jak przeżyliśmy The Angel And The Gambler...
Widać współpracę Smith/Dickinson, który to duet wspaniale rozwinął się we wzajemnym rozumieniu już za czasów Dickinsona solo, natomiast w Maiden jakby czasem troche stłamszony był, a tu taka niespodzianka IMO
Jestem na "tak"
Widać współpracę Smith/Dickinson, który to duet wspaniale rozwinął się we wzajemnym rozumieniu już za czasów Dickinsona solo, natomiast w Maiden jakby czasem troche stłamszony był, a tu taka niespodzianka IMO
Jestem na "tak"
-
Zenek ze Złotopolskich
- -#Charlotte

1. Recenzenci są przygłuchawi. Tak to zazwyczaj bywa, że za ocenę muzyków zabierają się ludzie z niedosłuchem albo fanatycy nie potrafiący podejść bezstronnie do ocenianego materiału.WICKER MAN pisze:Nie wiem co Wam sie nie podoba w glosie Bruce'a...![]()
Akurat wszyscy recenzenci zgodnie potwierdzaja, ze Bruce jest w formie zycia - spiewa o wiele lepiej niz na Dance of Death!
Pamietajcie, ze mamy do czynienia ze slaba wersja gdzie wokal jest skompresowany - Benjamin Breeg tez zupelnie inaczej wypada w jakosci loseless - Bruce naprawde powala! Jego nieslychana glebia wokalna naprawde zachwyca!! Jak dla mnie to wlasnie Bruce, obok Adriana, jest w w swojej zyciowej formie na tej plycie, a przynajmniej w uslyszanych dotychczas utworach!
Macie tez racje co do formy Nicko - w BTATS gra lepiej niz kiedykolwiek wczesniej! Przejscia sa po prostu niesamowite! Gosc wymyslil tyle swietnych patentow! McBrain z pewnoscia nie wybiera sie jeszcze na emeryture!
Jeszcze sprawa brzmienia - wreszcie mamy "klikajacy" bas Steve'a!! Ogolnie w wersji CD bedzie to pewnie najlepiej brzmiacy album od czasow Bircha!
O samym kawalku juz pisalem, ale jeszcze potworze: Arcydzielo!!! I to przez duze A!Jak dla mnie chyba nawet lepszy od Paschendale i Dance of Death (moje ulubione kawalki od czasu reunion). Poniewaz kolejne numery maja byc nawet lepsze od Brighter (...) to wole nie wiedziec co jeszcze nas czeka...
:rocx
Bruce nagrał dużo pięknych płyt na których zaśpiewał lepiej. W nawiązaniu do chlubnej przeszłości powiastki, że Bruce jest teraz w formie życia można powiesić obok papieru toaletowego w pomieszczeniu 2m x 1m.
2. Nie jest ważne, czy wokal jest skompresowany czy nie. Może mieć to wpływ na barwę ale fałsze zawsze będą fałszami. Na Benku świetnie to słychać pomimo kompresji. W wersji lossless jak mniemam jest to jeszcze lepiej słyszalne.
3. Z Adrianową formą się zgadzam. Smith jest jak dobre wino, czego nie można powiedzieć o reszcie zespołu. O Harrisie nudzącym swoimi beznadziejnymi wstawkami, o Murrayu , który od lat gra tak samo, bo nie wymyślił nic nowego w dziedzinie solówek o Dickinsonie który śladem Ozziego schodzi na psy dławiąc się kiedy ma zaśpiewać wyżej lub niżej i o Nicku który za dwa lata rozsypie się przy perkusji niczym źle konserwowana mumia egipska w muzeum. Janick jakoś się jeszcze trzyma.
4. Może i brzmienie będzie powalające ale zawsze wolałem skromnego Martina który cicho, w tle robił swoją dobrą robotę. To co do niego należało. Nie podobają mi się medialne przechwałki tego Shirleya, który prócz roli realizatora zabiera się za rolę rzecznika prasowego zespołu. Niech fani ocenią sami. Jedni mają uszy lepsze inni gorsze ale swoje. Powinni mieć swoje zdanie a nie ufać reklamie.
To chyba masz koleś niedosłuch. Powinieneś spotkać się z laryngologiem.freeforce pisze:Bruce śpiewa genialnieHeatfield na StAngerze fałszuje i na innych płytach tez A Dickinsonowi sie to jeszcze nie zdarzyło !! Na żadnym Albumie !! A tu jest rzeczywiście w świetnej formie !!
zalecam ci tąsamą wizyte, ale w przyspieszonym terminieZenek ze Złotopolskich pisze:To chyba masz koleś niedosłuch. Powinieneś spotkać się z laryngologiem.freeforce pisze:Bruce śpiewa genialnieHeatfield na StAngerze fałszuje i
już nie mam tu najwięcej postów

Kawałek fenomenalny.
IMO to najlepszy kawałek jaki nagrali od reunion, i jeden z najlepszych w ich karierze wogole. 
Jesli ktos jeszcze nie ma mp3, a chcialby miec - prosze o PM.
Jesli ktos jeszcze nie ma mp3, a chcialby miec - prosze o PM.
Hmmm ... byłem niedawno na kontrolnych badaniach i jakios mam dobry słuch i gitare spokojnie umiem nastroić więc nie wiem o co Ci chodzi !! Albo może nie pomyślałes że to ty nie masz słuchu ??Zenek ze Złotopolskich pisze:To chyba masz koleś niedosłuch. Powinieneś spotkać się z laryngologiem.
Tekst (niekompletny)
We are not the sons of God
We are not His chosen people now
we have crossed the path he trodd
We will feel the pain of his Beginning
Shadow fingers rise above
Ion fingers stab the desert sky
All behold the power of man?
On this hill? Were ready for the fall
Locking hands together well?
Raise a city to Build a living hell
Join the race to suicide
Listening for the tolling of the bell
Out of the universe, a strange light is bound
Unholy Union Trinity Reformed
Yellow sun its Evil Twin
In the black the winds deliver him
We will ??? The wouls within
The nuclear dust is risen
unholy union trinity reformed
Out of the darkness, brighter than a thousand suns
We are not the sons of God
We are not His chosen people now
we have crossed the path he trodd
We will feel the pain of his Beginning
Shadow fingers rise above
Ion fingers stab the desert sky
All behold the power of man?
On this hill? Were ready for the fall
Locking hands together well?
Raise a city to Build a living hell
Join the race to suicide
Listening for the tolling of the bell
Unholy Union Trinity Reformed
Yellow sun its Evil Twin
In the black the winds deliver him
We will ??? The wouls within
The nuclear dust is risen
unholy union trinity reformed
-
Zenek ze Złotopolskich
- -#Charlotte

Mój słuch jest w doskonałym stanie. Skończyłem szkołę muzyczną jednak nie żyję z muzyki, bo to nie są dobre czasy dla ludzi sztuki. Wybrałem bardziej dochodowe zajęcie. Sprzedaję aparaty słuchowe dla takich jak ty. 
Poprosze o link. 
-
Zenek ze Złotopolskich
- -#Charlotte

Nastroić gitarę może nawet niesłyszący. Teraz mamy doskonałe tunery w sklepach muzycznych.
Super,dzieki za text;) :beer
jestes po szkole muzycznej ? to nigdy nie byłby z ciebie muzyk z duszą...ludzie po szkole muzycznej ssą "skarzeni" zasadami i przeroznymi wymyslymi technikami...nie to co my...samouki :rocx
już nie mam tu najwięcej postów

no i bedziecie sie tak kłocic ludzie..
rany,rany 
Drogi panie Zenku
zapomniałem dodać że bez tunera ;]
-
Zenek ze Złotopolskich
- -#Charlotte

Gdybyś nie był samoukiem/tępakiem to nie pisałbyś takich głupich tekstów. Nawet jeśli koleś ze szkoły muzycznej ma "tylko" bardzo biegłą technikę i przyswojone zasady muzyki to(że o słuchu nie wspomnę bo głuchy nie utrzyma się długo w takiej szkole) to i tak będzie lepszy od kolesia twojego pokroju. A jeśli ma jeszcze duszę(do szkół muzycznych przyjmują dużo ludzi wrażliwych na piękno, z dużym zmysłem estetycznym) to cały los w jego rękach. Wszystkie atuty ma.Szajba pisze:jestes po szkole muzycznej ? to nigdy nie byłby z ciebie muzyk z duszą...ludzie po szkole muzycznej ssą "skarzeni" zasadami i przeroznymi wymyslymi technikami...nie to co my...samouki :rocx
Lepiej znać teorię i sprawdzone patenty, niż być 100 lat za murzynami.
Widzę, że tutaj chyba nie da się porozmawiać normalnie. To jest po prostu za duże forum, gdzie nie da się prowadzić dyskusji na poziomie. Za dużo małoletnich trolli. Chyba się pożegnamy. Do zobaczenia na koncertach Maiden w Polsce. Mam nadzieję, że nie zagrają całego AMOLAD a polecą z hiciorami z dawnych lat.
Ostatnio zmieniony sob sie 12, 2006 10:48 am przez Zenek ze Złotopolskich, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak tak tak dobra bo wywiazuje sie dyskusja o wyzszosci samoukow nad tymi co maja przyswojone zasady muzyki (smiech) powrot do temat. Dajcie linka jak macie prosze.
-
long distance runner
- -#Charlotte

wszystkie 3 kawałki więcej niż dobre,takich trzech z dance of death nie sposób by znaleść....................będzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
here we go here we go here we go EVERTON is the best we all know.................
Umarłam.Szajba pisze:jestes po szkole muzycznej ? to nigdy nie byłby z ciebie muzyk z duszą...ludzie po szkole muzycznej ssą "skarzeni" zasadami i przeroznymi wymyslymi technikami...nie to co my...samouki :rocx
Wychodzi na to, że największą duszę mają muzycy garażowi a im więcej umiejętności tym duszy mniej... Prooosze....
Co do kawałka to... ufff.... nawet mi się podoba, najlepszy z tych trzech. Mam kilka "ale" , np. wokal Dickinsona w wysokich tonach tak się wwierca w uszy, że nie da się wytrzymać. No i to patataj mi nie pasuje zaraz po solówce. Ale ogólnie jest całkiem dobrze. Dość nietypowo.