Najlepszy NOWY kawałek
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy NOWY kawałek
Kto chce linka skąd szybciej mozna ściągnać Brightera to zgłaszać się na PW do mnie 
Jaśniej niż tysiąc słoneczek- czemu? DW troche zbyt popowy refren (drugi wokal sucks) a benek troche mnie nudzi
Głosowałem na Brightera...czemu...? Bo jest najlepszy... 
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Jak to Hallowed zobaczy to cie zje - obraziłeś AdrianaSzczur22 pisze: DW troche zbyt popowy refren (drugi wokal sucks)
Ja tam przynajmniej uzasadniłem dlaczego 
Filik też uzasadnil dlaczego cie Hallowed zjeSzczur22 pisze:Ja tam przynajmniej uzasadniłem dlaczego
już nie mam tu najwięcej postów

Ju ar ded... 
Ostatnio zmieniony sob sie 12, 2006 4:33 pm przez Hallowed, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

A nie mówiłemHallowed pisze:Ju ar def...
ty jestes smiercią ?? chyba raczuej : "ju ar ded"Hallowed pisze:Ju ar def...
już nie mam tu najwięcej postów

A tak na serio - wiadomo, nie każdy musi lubić jego wokal, nie każdemu może się podobać. Trzeba się go trochę osłuchać, chórki to nic takiego, najciekawsze są utwory, w których sam spiewa, z czasów Urchin, A.S.A.P czy The Untouchables.
Szajba - dzięki za czujność, ded miało być, ale się śpieszyłem jak tamto zobaczyłem

Szajba - dzięki za czujność, ded miało być, ale się śpieszyłem jak tamto zobaczyłem
Ostatnio zmieniony sob sie 12, 2006 4:36 pm przez Hallowed, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Ja jak go na reach out usłyszałem to najpierw ryknąłem śmiechem (potem jeszcze przy refrenie), ale teraz całkiem mi się podoba, przyjemnie siego słucha.Hallowed pisze:A tak na serio - wiadomo, nie każdy musi lubić jego wokal, nie każdemu może się podobać. Trzeba się z nim trochę osłuchać, chórki to nic takiego, najciekawsze są utwory, w których sam spiewa, z czasów Urchin, A.S.A.P czy The Untouchables.
Jednak Brighter choć chciałem dać głos DW. DW to świetny opener, ale jednak głos na Brighter za ciężkość i innowacyjność. Z tych 3 kawałków zrobił na mnie największe wrażenie przy pierwszym odsłuchiwaniu.
Zdecydowanie Brighter... Dw ma dla mnie wade w postaci tego dziwnego refrenu
a Benjamin jest na sile przedluzany przez slabe intro i outro. Brighter narazie nie ma wad, jest długi, sporo sie dzieje, 2 niezłe solówki i ogólnie ma to coś czego było mi potrzeba
-
Deleted User 2259
dokkładnie,głos na BrighterClayman pisze:Brighter narazie nie ma wad, jest długi, sporo sie dzieje, 2 niezłe solówki i ogólnie ma to coś czego było mi potrzeba
-
God Of Thunder
- -#Prodigal son

Głos oddany na DW.
Skozystam z okazji i napisze pare slow o kazdym z kawalkow, bo az mnie palce swedza...
TROBB - pierwszy kawalek z singla ktory uslyszalem. Juz po dlugim i bezsensownym intrze wiedzialem, ze mam doczyniea z ... shitem. Brakuje energii, galopu, fajnego rytmu. Progresja? Jasne... Ciezkie riffy? Tak, jeden i ten sam ciagle w kolko. Pierwsze slowa jakie mi przyszly na mysl po tym kawalku? Flaki z olejem! Calosc ratuje wokal Bruce'a, ktory o dziwo jakos wyrobil na tym kawalku... Solowka Dave'a- wolna padaka. Bebniarz tez nie wyroznil sie niczym niesamowitym. Harris jak zwykle wszedzie wpieprza intro i outro. Tragedia...
DW - super- pomyslalem. Szybko opener, krotki rocker ktory ma kopac tylek. Moze i kopie- ale w innym znaczeniu. Refren (chorek) mozna przezyc. Gdy Bruce'a zaczyna spiewac refren solo.... Niedobrze mi sie robi. Takiego wyciagania gorych dzwiekow dawno nie widzialem. On po prostu wyje i obija sie o gorne granice fałszu, czasami prawie przekraczajac je. Solowka Adriana jest ok. Rzemieslnicza robota. Brain jak zwykle to co zawsze. Zero nowosci. Z wszystkich trzech kawalkow, ten jest IMHO najlepszy. Bardziej Maidenowy.
BTATS - niesmaczna kompozycja. Podobnie jak Benek- nudna! I co z tego, ze jest pare fajniejszych momentow... Nie brzmi momentami jak Iron Maiden, a jak jakas slabiutka, mloda kapelka z jednym gitarzysta. Momentami czuc leciutko progresje (ale daaaaaaaleko do np. Dream Theater) Pomimo stosunkowo oryginalnej budowy, ciekawego riffu, to nie jest Iron Maiden! Gdzie tutaj ciekawe kompozycje? Mile dla ucha refreny idealne na koncert?
Gdy puscilem sobie wszystkie 3 kawalki w WinAmpie mialem po chwili ochote wlaczyc MTV i obejrzec teledysk z Doda pt. "Szansa". Przynajmniej jest na co patrzec. Iron Maiden zjadlo wlasny ogon, przez te "innowacje" stracili cos, za co kochali ich fani. Stracili Maidenowe brzmienie, a zyskali niczym nie wyrozniajace sie kawalki, o ktorych szybko wszyscy zapomna... Szkoda ze tak sie stalo. Slucham Iron Maiden od 85 roku. Liczylem na ta plyte po wielu wspanialych zapowiedziach. Nie jestem smutny- jest wiele ciekawych kapel, zaczne ich sluchac. Jestem zaskoczony, ze Iron Maiden poszlo taka, a nie inna droga... Wydajcie Panowie koncertowke z orkiestra (jak Metka czy Kiss) i dajcie sobie spokoj. Na emeryture wypadalo by juz isc! Nie poszukujcie nowych nurtow muzycznych, nie robcie niczego nowego. Jestescie juz za starzy...
Iron Maiden 1976-2006 R.I.P.

Skozystam z okazji i napisze pare slow o kazdym z kawalkow, bo az mnie palce swedza...
TROBB - pierwszy kawalek z singla ktory uslyszalem. Juz po dlugim i bezsensownym intrze wiedzialem, ze mam doczyniea z ... shitem. Brakuje energii, galopu, fajnego rytmu. Progresja? Jasne... Ciezkie riffy? Tak, jeden i ten sam ciagle w kolko. Pierwsze slowa jakie mi przyszly na mysl po tym kawalku? Flaki z olejem! Calosc ratuje wokal Bruce'a, ktory o dziwo jakos wyrobil na tym kawalku... Solowka Dave'a- wolna padaka. Bebniarz tez nie wyroznil sie niczym niesamowitym. Harris jak zwykle wszedzie wpieprza intro i outro. Tragedia...
DW - super- pomyslalem. Szybko opener, krotki rocker ktory ma kopac tylek. Moze i kopie- ale w innym znaczeniu. Refren (chorek) mozna przezyc. Gdy Bruce'a zaczyna spiewac refren solo.... Niedobrze mi sie robi. Takiego wyciagania gorych dzwiekow dawno nie widzialem. On po prostu wyje i obija sie o gorne granice fałszu, czasami prawie przekraczajac je. Solowka Adriana jest ok. Rzemieslnicza robota. Brain jak zwykle to co zawsze. Zero nowosci. Z wszystkich trzech kawalkow, ten jest IMHO najlepszy. Bardziej Maidenowy.
BTATS - niesmaczna kompozycja. Podobnie jak Benek- nudna! I co z tego, ze jest pare fajniejszych momentow... Nie brzmi momentami jak Iron Maiden, a jak jakas slabiutka, mloda kapelka z jednym gitarzysta. Momentami czuc leciutko progresje (ale daaaaaaaleko do np. Dream Theater) Pomimo stosunkowo oryginalnej budowy, ciekawego riffu, to nie jest Iron Maiden! Gdzie tutaj ciekawe kompozycje? Mile dla ucha refreny idealne na koncert?
Gdy puscilem sobie wszystkie 3 kawalki w WinAmpie mialem po chwili ochote wlaczyc MTV i obejrzec teledysk z Doda pt. "Szansa". Przynajmniej jest na co patrzec. Iron Maiden zjadlo wlasny ogon, przez te "innowacje" stracili cos, za co kochali ich fani. Stracili Maidenowe brzmienie, a zyskali niczym nie wyrozniajace sie kawalki, o ktorych szybko wszyscy zapomna... Szkoda ze tak sie stalo. Slucham Iron Maiden od 85 roku. Liczylem na ta plyte po wielu wspanialych zapowiedziach. Nie jestem smutny- jest wiele ciekawych kapel, zaczne ich sluchac. Jestem zaskoczony, ze Iron Maiden poszlo taka, a nie inna droga... Wydajcie Panowie koncertowke z orkiestra (jak Metka czy Kiss) i dajcie sobie spokoj. Na emeryture wypadalo by juz isc! Nie poszukujcie nowych nurtow muzycznych, nie robcie niczego nowego. Jestescie juz za starzy...
Iron Maiden 1976-2006 R.I.P.
Ankieta trochę bez sensu, bo i tak wiadomo kto wygra 
Głos na Brighter Than A Thousand Suns.
Głos na Brighter Than A Thousand Suns.
Nie wiem, muszę je wszystkie strawić dokładnie najpierw. Nie głosuję na razie.
-
Rebeliant_
- -#Charlotte

Uważam DW i BTATS za równie dobre utwory, dlatego też nie jestem wstanie zagłosować na żaden z nich. TROBB to także dobry utwór, mimo wszystko jest słabszy od DW i BTATS. Jak na razie nowa płyta Ironów zapowiada się znakomicie, dlatego uważam za niesmaczną wypowiedź FreEp'a i bynajmniej nie tylko z powodu olbrzymich braków w ortografii u tegoż dorosłego człowieka. Zamiast tracić czas na bezcelowe obrażanie zespołu podmiot ten powinien poświęcić 5 minut na wizytę w poradnii laryngologicznej, ponieważ budzi on poważne zastrzeżenia co do swego słuchu.
Diffrent fajny lajcikowy kawalek i zaglosowalem na niego poniewaz on mi sie spodobal od pierwszej sekundy, a z Benkiem i Sunem trzeba bylo sie troche rozkrecic
chociaz sola sa najlepsze na Brighterze
chociaz sola sa najlepsze na Brighterze
-
God Of Thunder
- -#Prodigal son

Do Rebeliant,
Widze, ze jestes fanem. Kazdy prawdziwy "fan" lubi wszystko co wyszlo spod skrzydla Iron Maiden. Wybacz- ja widze plusy i minusy. Minusow wiecej.
PS. Z moim sluchem jest wszystko ok. Gram w orkiestrze na saksofonie. Jeszcze dzwieki slysze. Za ortografie z gory przepraszam.
Widze, ze jestes fanem. Kazdy prawdziwy "fan" lubi wszystko co wyszlo spod skrzydla Iron Maiden. Wybacz- ja widze plusy i minusy. Minusow wiecej.
PS. Z moim sluchem jest wszystko ok. Gram w orkiestrze na saksofonie. Jeszcze dzwieki slysze. Za ortografie z gory przepraszam.