Spoko, nie każdemu musi się podobaćSzczur22 pisze:Hallowed, mam nadzieję że wspanialomyślenie wybaczysz mi moją zniewagę. Poprostu nie lubie jak są 2 wokale.
Najlepszy NOWY kawałek
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy NOWY kawałek
BTATS of course 
FreEp- dużo zdrowia! Miej nadzieję że zalegalizują badania nad komórkami macierzystymi, co bedzie lekarstwem na wiele nowotworów itp.
BTW- są już tłumaczenia DW i BTATS?
BTW- są już tłumaczenia DW i BTATS?
To który z tych kawałków jest dla mnie najlepszy jest jasne jak słońce, a właściwie jak tysiąc słońc... nawet jaśniejsze
Benjamina stawiam na drugim miejscu - solidny kawałek, świetnie się go słucha. Ale do BTATS jednak mu daleko.
O Different World napisałem już co myślę w odpowiednim topicu. Srogie rozczarowanie mimo wszystko. Już mam nawet wątpliwości czy nie lepsze Wildest Dreams... nie no, może aż tak źle nie jest. Ale i tak jest to w moim przekonaniu zdecydowanie najgorszy kawałek z tej trójki.
Benjamina stawiam na drugim miejscu - solidny kawałek, świetnie się go słucha. Ale do BTATS jednak mu daleko.
O Different World napisałem już co myślę w odpowiednim topicu. Srogie rozczarowanie mimo wszystko. Już mam nawet wątpliwości czy nie lepsze Wildest Dreams... nie no, może aż tak źle nie jest. Ale i tak jest to w moim przekonaniu zdecydowanie najgorszy kawałek z tej trójki.
Different World jest lepsze od tych utworów razem wziętych. Ten utwór pokazuje że Ironi potrafią jeszcze świetnie grać.
- Wakterstein
- -#Trooper

DW, jest chyba najdelikatniejszy ze wszystkich
.
Bez wątpienia :solo
Eeeeh... Ja sie już nie będe wykłucał z wami... Chociaż właściwie narazie Brightera słuchałem 1 raz, to nawet gdybym posłuchał więcej... To i tak nie zagłosowałbym na RZADNY
Benek jest genialny, DW - szybki, mocny z genialnym, melodyjnym refrenem... BTATS jest bardzo ciekawy i mam nadzieje, że go polubie tak jak inne utwory...
I pamiętajcie (a miało nie być kłótni) !!! Maiden to LUDZIE - NIE BOGOWIE
Nie muszą tworzyć klasyków całe życie !!! Robią płyty różne, bo taki akurat mają pomysł na materiał... Tworzą muzyke nie tylko dla fanów, ale też dla SIEBIE !!!
Wybaczcie, ale nie moge już tego waszego ględzenia słuchać...
Jak wam sie Maiden nie podoba to prosze szukać w innych miejscach...
Benek jest genialny, DW - szybki, mocny z genialnym, melodyjnym refrenem... BTATS jest bardzo ciekawy i mam nadzieje, że go polubie tak jak inne utwory...
I pamiętajcie (a miało nie być kłótni) !!! Maiden to LUDZIE - NIE BOGOWIE
Nie muszą tworzyć klasyków całe życie !!! Robią płyty różne, bo taki akurat mają pomysł na materiał... Tworzą muzyke nie tylko dla fanów, ale też dla SIEBIE !!!
Wybaczcie, ale nie moge już tego waszego ględzenia słuchać...
Jak wam sie Maiden nie podoba to prosze szukać w innych miejscach...
Dla mnie BTATS.
Głos Dody lubię i parę utworów jest ciekawych...
Zaraz pewnie mnie ktoś pojedzie...

Głos Dody lubię i parę utworów jest ciekawych...
i tak baby baby blue cafe boje te 3 kompozycje razem wzieta 
... jakby ktos w dalszym ciągu miał problemy z przesłuchaniem nowych utworów niech rzuci okiem na tę stronkę:
EDIT: Sorry, ale warn... Nie mozna wklejac na forum takich linkow.
WICKER
EDIT: Sorry, ale warn... Nie mozna wklejac na forum takich linkow.
WICKER
hmmmm chyba dawanie tego typu linków na forum nie jest dozwolone 
Brighter Than A Thousand Suns - zdecydowanie
Jest taki dzial "Ankiety"
Brighter Than A Thousand Suns wyroznia sie na tle tamtych dwoch maslakow.
Brighter Than A Thousand Suns wyroznia sie na tle tamtych dwoch maslakow.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Niektórzy może używają innych sieci niż ed2k 
Dalej nie mam Brightera w mp3...
Dalej nie mam Brightera w mp3...
oczywiście ze DW typowa maidenowska jazda, kapitalne wykorzystanie wszystkich gitar w tym utworze jest własnie to za co uwielbiam IM. tyle że w tej beczce miodu jest łyzka dziekciu. chórek
jest trochę za cicho i zdominowany przez Bruca.
a z tobą FreEp nie mogę się zgodzić. masz oczywiście trochę racji ale bardziej przesadziłeś
a z tobą FreEp nie mogę się zgodzić. masz oczywiście trochę racji ale bardziej przesadziłeś
BTATS - najlepsza ale pozostale dwie tez ok. Nie bede juz w kolejnym poscie pisal co mi sie podoba w tych utworach!
UP THE IRONS :rocx
UP THE IRONS :rocx
osłuchałem sie już nieźle z tymi kawałkami i wybrałem ostatnią opcje. choć musze powiedzieć że wszystkie zawodzą. dla mnie są poprostu kiepskie. wiem, że mówiłem co innego o dwóch ostatnich ale czas ma tu znaczącą rolę. maiden wchodzi na muzyczne poletko na którym sobie zbytnio nie radzą. i jeszcze jedno mnie wkurw....denerwuje. wszyscy tak trąbią jaki to wokal jest powalający. a dla mnie to są najgorsze wokale brucea jakie słyszałem. on nie śpiewa tylko jęczy. mnie nie rajcują tak wysokie wokale, zwłaszcza jeżeli jego barwa głosu staje sie przy tych rejestrach normalnie denerwująca. dla mnie najlepiej on wypadł na chemical wedding czy brave new world (nie wspominając o latach 80tych). nie ma on już tak potężnego głosu jak kiedyś. no ale to uroki starzenia, wyżej dupy nie podskoczy. tylko po co się stara? te jęki mnie dobijają.
No przecież mówięMatek pisze:wszyscy tak trąbią jaki to wokal jest powalający. a dla mnie to są najgorsze wokale brucea jakie słyszałem.
Tylko jednego jestem jeszcze ciekaw- mianowicie jak Bruce będzie śpiewał te kawałki live skoro w studiu już ledwo kwiczy? :/Ja w jakimś tam temacie pisze:Prawda, ale ten geniusz widać na Chemical Wedding, Accident OF Birth, Brave New World i Tyranny Of Souls. Na tych płytach wokal Bruca kocham najbardziej.Budziol pisze:Ale wiadomo ze Bruce juz nie bedzie spiewal tak jaby byl 20 lat mlodszy! A wedlug mnie jego wokal genialnie sie "zestarzal"na nowej płycie nie jest tak świetny, wystarczy poównać wokal z referenu Soul Intruders z Tyranii, świetnie zaśpiewana górka. Ale przecież można było zrezygnować z wyżej śpiewancyh partii, tak jak na Chemical Wedding- szkoda, że Bruce juz nie zaspiewa tak wspaniale agresywnie
Już nie przesadzaj, dla mnie brighter jest super, na pewno lepszy od Wicker Mana, Wildest Dreams, No more Lies tak dla przykładu. fakt, wokal jest miejscami trochę denerwujący, ale są też partie zaspiewane świetnieosłuchałem sie już nieźle z tymi kawałkami i wybrałem ostatnią opcje. choć musze powiedzieć że wszystkie zawodzą. dla mnie są poprostu kiepskie.
no przecież nie będę czytał tych setek stron co nawaliliście przez te 2 dnisyzygy pisze:No przecież mówię
nie przesadzam... brighter to jest namiastka tego co tworzyli..... a od wicker mana to się odczep bo to jeden z lepszych ich kawałków w ogólesyzygy pisze:Już nie przesadzaj