Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Wakterstein
- -#Trooper

Re: Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Moim zdaniem, idąc w tym kierunku to by się tylko kopiowali. Zresztą dla mnie to nadal jest muzyka odprężająca, a mrok już mam np. na DNB Nevermore ;D. Nową płytę kupię na pewno, trzeba jeszcze kasę skołować.
Co do intra, chyba mało słuchasz skoro tak uważasz, bo ja nic takiego w tym nie słyszę.
Co do energii i optymizmu, polecam zespół Persuader
.
Nie powiedziałbym, że DW jest cukierkowy. Energiczny z refrenem bardziej w stylu "Can I Play With Madness", czy tak jak porównywano w recenzjach "Tattoed Millionaire" Bruce'a. IMO będzie wymiatał w wersji live. Podobnie jak i cała płyta sądzac po udostępnionych kawałkach ;d
I później sie rodzi takie podejście do muzyki...Nomad pisze:Cały rock i metal lat '70 i '80 praktycznie.
"Bo Maiden to to już nie to samo co w latach 80... Blleeeee..."
Maiden na szczęście idzie do przodu i nie może wiecznie brzmieć jak zespół z lat 80...
Oni idą z czasem !!! To jest chyba zrozumiałe...
I nie słuchaj tylko starych kapel... Po nowe też trzeba sięgać...
A Maiden to nie humor i nie mrok... To raczej dramatyzm, podniosłość i... że tak to ujme... zadziorność
Nomad a Ty byś chciał żeby oni robili z siebie jakichś pieprzonych dinozaurów wracając na siłę do stylu z lat 80-tych, bo niby to się będzie bardziej podobać wszystkim, tak ?
mam nadzieje, ze masz na mysli kapale pokroju chainsaw a nie (wybaczcie za brzydkie slowa) korn, system z dałnem czy sklpgniothybrydek pisze: I nie słuchaj tylko starych kapel... Po nowe też trzeba sięgać...
już nie mam tu najwięcej postów

Alternative też słucham, ale mi chodzi np. o HammerFall, Edguy lub takiego naszego Huntera... Ja sam jeszcze jestem na wczesnym etapie ze "zwiedzaniem"
, ale z wiedzą u mnie lepiej 
a co wy tam gadacie, przecież takie utwory jak Rainmaker czy Mercenary postały stosunkowo niedawne,a jest to dobry heavy-metal, to też jest robienie z siebie dinusiów? ,uważacie że granie heavy to jest wiocha ,przecież Ironi to jest heavy, i zawsze będzie heavy, wokalista ma typowy głos do śpiewania heavy-metalu,podobnie gitarzyści do grania tej muzyki. Ironi nie idą z żadnym duchem czasu, formuła jaka sprawdziła sie 6 lat temu, już sie wyraźnie wyczerpała. Brave New World to było coś odkrywczego,Dance of Death już troche mniej, a teraz już nic nie zaskakuje, i znowu zmiana charakteru płyty była by bardzo wskazana.Hallowed pisze:Nomad a Ty byś chciał żeby oni robili z siebie jakichś pieprzonych dinozaurów wracając na siłę do stylu z lat 80-tych, bo niby to się będzie bardziej podobać wszystkim, tak ?
a no to spoko... hammerfall dobra rzecz edguy tak samo..huntera NIE LUBIE co nieznaczy ze NIE SZANUJEhybrydek pisze:Alternative też słucham, ale mi chodzi np. o HammerFall, Edguy lub takiego naszego Huntera...
już nie mam tu najwięcej postów

Humor też - patrz np Drifter, albo wygłupy na koncertach 
Racja, że muszą iść z czasem - gdyby zarzucili nowe pomysły i powtarzali w kółko stare kawałki stali by się tylko zespołem "wspominkowym". A tak mają dużo starego i dobrego materiału na koncerty a mimo to tworzą coś nowego, imho wcale nie gorszego.
[edit] To się tyczyło głownie postu hybrydka ale w czasie pisania wyskoczyło kilka nowych postów ;p
Racja, że muszą iść z czasem - gdyby zarzucili nowe pomysły i powtarzali w kółko stare kawałki stali by się tylko zespołem "wspominkowym". A tak mają dużo starego i dobrego materiału na koncerty a mimo to tworzą coś nowego, imho wcale nie gorszego.
[edit] To się tyczyło głownie postu hybrydka ale w czasie pisania wyskoczyło kilka nowych postów ;p
-
Deleted User 1309
Prosze o link na pw do Diffren World w formacie mp3 .
Dziekuje
EDIT: Ok juz mam
Dziekuje
EDIT: Ok juz mam
kawałek jest OK.
najgorsze w tym kawałku to tekst. normalnie takie moralizowanie banałami (zresztą nie 1 raz, patrz na age of innocence) jest na poziomie britney..... sto razy wolałem teksty historyczne itp.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Dobrze, że nie rozumiem całegoMatek pisze:najgorsze w tym kawałku to tekst. normalnie takie moralizowanie banałami (zresztą nie 1 raz, patrz na age of innocence) jest na poziomie britney..... sto razy wolałem teksty historyczne itp.
posłuchaj refreny- wystarczyFilik10 pisze:Dobrze, że nie rozumiem całego
teksty to mogą być nawet o dupie marynii, byle muzyka była super.Matek pisze:najgorsze w tym kawałku to tekst. normalnie takie moralizowanie banałami (zresztą nie 1 raz, patrz na age of innocence)
...a w złotych latach IM teksty też nieraz nie były wybitne, patrz Wasted Years
-
Filik10
- -#Clairvoyant

No w sumie tekst banalny. Choć nie znam słówka "apriciate", ale chyba się domyslam. Dobrze, że jak jest tekst po angielsku to nie tłumacze go sobie przy śpiewaniu i obojętne jest mi to o czym śpiewa wokalistaMatek pisze:posłuchaj refreny- wystarczyFilik10 pisze:Dobrze, że nie rozumiem całego
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Bądź co bądź to na koncertach będzie miazga :solo zresztą wydadzą chyba album live z trasy promującej „A Matter Of Life And Death” :solo
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Mają wydawać z każdej trasy więc, o to bym się nie martwił :winkRainmaker. pisze:Bądź co bądź to na koncertach będzie miazga :solo zresztą wydadzą chyba album live z trasy promującej „A Matter Of Life And Death” :solo
Właśnie ten utwór na koncertach będzie słaby, ma zbyt trudny do wykrzyczenia refren, pod tym względem Wildest Dreams czy Wicker Man biją go na głowę.
Syzygy-Wasted Years to jeden z moich 5-6 ulubionych tekstów Maiden..ech..gusta,gusta.
Syzygy-Wasted Years to jeden z moich 5-6 ulubionych tekstów Maiden..ech..gusta,gusta.
-
Haile Selassie
- -#Wrathchild

kurde przekonalem sie do tego walka, w intrze rozwala gitarka w tle (hmm robota Adriana??:) )-no boskie to jest.ten utwor jakis taki NIESCHEMATYCZNY-pewnie wiecie co mam na mysli. strasznie sie nim podniecam
jak narazie plasuje sie bardzo blisko wickermana pozostawiajac w tyle bezplciowe WD.