Wpadki Ironów

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

freeforce
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Wpadki Ironów

Post autor: freeforce »

Jest jeswzcze jedna wpadka ale nie ma zwiazku o tyle z grupą jak raczej z wbmasterem stronki ;] o ile nie jest nim sam Steve 8)
Wejdźcie sobie na www.ironmaiden.com i kliknijcie sobie na napis "BAND" ta sama wpadka ma również miejsce gdy się kliknie na "SHOPS" ;] Oj jak to Steve zobaczy to webmaster poleci :twisted: (pod warunkiem że sam nie jest webmasterem 8)) :D
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Łooo tam czepiasz sie :wink: tam zreszta i tak nic ciekawego nie ma.
freeforce
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Qba666 pisze:tam zreszta i tak nic ciekawego nie ma.
No i co :D Ale to też wpadka :D :rocx
Awatar użytkownika
Szczur22
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Szczur22 »

ee, tam myślałem że bedzie goła baba :D
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Szczur22 pisze:ee, tam myślałem że bedzie goła baba :D
LOL, jakby tak było to bym sobie troche dłużej oficjalną pooglądał niż zwykle :P
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

Potem wrzucę Janicka grającego fragment 2 Minutes To Midnight na leżąco. :wink:
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Hallowed pisze:Potem wrzucę Janicka grającego fragment 2 Minutes To Midnight na leżąco. :wink:
Czad :) . Może na leżąco idzie mu lepiej niż normalnie jak psuje partie Smitha :wink:
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Filik10 pisze:jak psuje partie Smitha
Ciiiiii, bo Cię zlinczują. Nie mów takich rzeczy na głos :!: :lol:
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Hallowed pisze:
Tia, napadnie na mnie freeforce i Kapitan Nemo i po zabawie na formu :lol:
freeforce
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Filik10 pisze:
Hallowed pisze:
Tia, napadnie na mnie freeforce i Kapitan Nemo i po zabawie na formu :lol:
Jakbyś czytał w moich myslach :D Ale ja też uważam że Adrian to lepiej gra 8) ;] Ale na RiR Janick to zrobił od niego lepiej :D:P :twisted: :twisted:
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

freeforce pisze: Jakbyś czytał w moich myslach :D
Widzisz jaki jesteś przewidywalny :) . A tak szerze mówiąc to nie mam do niego za bardzo o to, żalu, szło mu gorzej, ale mogłobyć w końcu o wiele gorzej :) . A RIR dwano nie słuchałem, kumpel wywołał do niego obrzydzenie i do FOTD :)
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

freeforce pisze:Ale na RiR Janick to zrobił od niego lepiej
Ale co dokładnie zrobił lepiej ? Bo nie wiem co dokładnie.
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Hallowed pisze:
freeforce pisze:Ale na RiR Janick to zrobił od niego lepiej
Ale co dokładnie zrobił lepiej ? Bo nie wiem co dokładnie.
Mi się wydaje, że solo zagrał, ale może o coś innego chodzi :P :wink:
freeforce
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

chodzi mi ogólnie ;]
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Solo przecież Adrian grał, swoje własne z resztą :wink: A ogólnie to jeśli uważasz, że Janick lepiej gra 2 Minutes, to Twoja sprawa. To jest temat rzeka i miliony razy był poruszany. W biografii Run To The Hills Janick sam się przyznaje "...Może nie potrafię trzymać za dobrze tempa..." - jest taki fragment. Natomiast jeśli chodzi o Adriana, to niewielu jest na świecie tak perfekcyjnie grających rytmicznie gitarzystów. Sam Roy Z. wypowiada się na ten temat (temat rytmiki Adriana), twierdzi, że on jest w tym niesamowity i nie przebije się go w tym. Więc skoro Jan, który sam się przyznaje, że nieco "kuleje", gra dla Ciebie lepiej od perfekcyjnego rytmicznie Adzia, to Twoja sprawa. Tyle ode mnie, EOT.

I żeby nie było niedomówień - ja na prawdę lubię Jana, ale jako widz ponad 120 koncertów Maiden na dvd mówię, że o wiele lepiej im wychodzi, jeśli rytmikę zostawiają Adrianowi.
freeforce
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Hallowed pisze:Solo przecież Adrian grał, swoje własne z resztą Wink A ogólnie to jeśli uważasz, że Janick lepiej gra 2 Minutes, to Twoja sprawa. To jest temat rzeka i miliony razy był poruszany. W biografii Run To The Hills Janick sam się przyznaje "...Może nie potrafię trzymać za dobrze tempa..." - jest taki fragment. Natomiast jeśli chodzi o Adriana, to niewielu jest na świecie tak perfekcyjnie grających rytmicznie gitarzystów. Sam Roy Z. wypowiada się na ten temat (temat rytmiki Adriana), twierdzi, że on jest w tym niesamowity i nie przebije się go w tym. Więc skoro Jan, który sam się przyznaje, że nieco "kuleje", gra dla Ciebie lepiej od perfekcyjnego rytmicznie Adzia, to Twoja sprawa. Tyle ode mnie, EOT.

I żeby nie było niedomówień - ja na prawdę lubię Jana, ale jako widz ponad 120 koncertów Maiden na dvd mówię, że o wiele lepiej im wychodzi, jeśli rytmikę zostawiają Adrianowi.
Ale ja nie pisałem że Adrian nie jest dobry rytmicznie ;] On jest wysmienity rytmicznie ;] Ale wolę bardziej Janicka ponieważ podoba mi się jego podejście do wszytskiego takie na luzie nie na sztywno ;]
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Nie no, kapuję. Ale to jest Twoje odczucie subiektywne, że lepiej gra np takie 2 Minutes. Bo lubisz go bardziej z jakichś tam powodów. A patrząc obiektywnie to gdyby zamknąć Jana i Adzia w dwóch osobnych pomieszczeniach i poprosić o zagranie np 2 Minutes, no to odpowiedź jest jasna, kto zrobi to lepiej i dokładniej. I broń Boże nie twierdzę, że Janick jest słaby, czy coś w tym stylu, nie, bo on też często pokazuje na co go stać.

Ale Eot już, bo jak władza zobaczy, to nam da :P
kpt_nemo
-#Invader
-#Invader

Post autor: kpt_nemo »

nie wiem jak Adrian ,ale Janick jest samoukiem jezeli chodzi o gitare, a Adrian ma dłuższy stazw maiden, w związku z tym lepiej mu wychodzą starsze numery i te napisane przez niego. ALe przyznacie, ze jeżeli chodzi o kawałki napisane przez Jana to nie ma sie do czego przypieprzyć w większosci przypadków. Moze solówki jana nei sa tak efektowne jak dave czy smitha, ale lubie go jako osobowosc, jako gitarzyste oraz za jego twórczość.
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

kpt_nemo pisze:nie wiem jak Adrian ,ale Janick jest samoukiem jezeli chodzi o gitare, a Adrian ma dłuższy stazw maiden, w związku z tym lepiej mu wychodzą starsze numery i te napisane przez niego. ALe przyznacie, ze jeżeli chodzi o kawałki napisane przez Jana to nie ma sie do czego przypieprzyć w większosci przypadków. Moze solówki jana nei sa tak efektowne jak dave czy smitha, ale lubie go jako osobowosc, jako gitarzyste oraz za jego twórczość.
Ale staż akurat nie jest tutaj argumentem. Chodzi o jakość gry, technikę.
I to jest oczywizm, że perfekcja Adriana wygrywa tutaj z eksperymentami Janicka (ale fajnymi, bardzo dobrze, że Jan jest takim świrusem, bo takiego też trzeba).
Widzisz - kiedy Adrian wrócił do zespołu, to nauczył się grać wszystkich numerów Maiden, jakie były w setliście na trasie Ed Hunter od nowa, na niższych strunach, żeby dorzucić Maidenom trochę ciężaru. A jak wiesz było to wiele starych kawałków, więc staż nie jest dobrym przykładem do porównywania Adzia i Jana. A Adrian podobnie jak Jan jest samoukiem. Pogrywał z Dave`m, kiedy Dave był już o wiele dalej a nauce gry od niego. Także swoją pierwszą gitarę kupił od Daviego.
Ja też cenię Janicka, bokompozytor z niego przedni, swoje sola też gra świetnie. Osobowość też ma ciekawą, wartą uwagi. Jednak osobiście wolę ten perfekcjonizm Adriana, jego styl i niesamowitą jakość gry. W rytmice na prawdę mało kto go przebija. Dlatego mówię tutaj o kwestiach techniki - że Adrian jest po prostu lepszy technicznie (nic nie ujmując Janickowi), dokładniejszy, z tą perfekcją i jakością. Dlatego staż na prawdę nie ma tutaj nic do rzeczy - najlepszym przykładem jest trasa Ed Hunter, kiedy to H wszystkiego nauczył się od nowa.
A Jan jest na prawdę wartościowym gitarzystą i jemu Maiden też wiele zawdzięcza. Nie wyobrażam sobie po wszystkich jego kompozycjach żeby teraz Maiden mogło grać bez niego.

I wiesz, Ty masz prawo uwielbiać Jana, ja Adriana :wink: Fakty są jakie są. Wiadomo, to jest temat rzeka, bo każdy będzie bronił swojego zdania.
Dajmy sobie już spokój może :wink:
Tyle z mojej strony. :wink:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

To chyba nie temat na dyskusje o wyższości Adriana nad Janickiem :wink:
Zresztą ten temat już też był wielokrotnie poruszany w innych tematach :P
ODPOWIEDZ