HammerFall vs. ManoWar
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: HammerFall vs. ManoWar
Manowar to przecież Heavy Metal w czystej postaci. A co tu robi HammerFall to nie wiem, ale zdecydowanie Manowar!! :rocx
Nic takiego by nie nastąpiłoEvE pisze:[zaraz odezwą się Mati i Artur i mnie zlinczują :] )
Ja co prawda terminu "power metal" używam TYLKO w odniesieniu do Nevermore, Iced Earth, Jag Panzer, M<organa Lefay czy Tad Morose, ale jak ktoś ma inny podział to ok. Zresztą - skoro już dokonujesz tego podziału na 2 różne "powery" to znaczy, że kumasz czaczę
Zdecydowanie ManOwaR ;] :rocx
swoja droga dorwalem promo nowego Hammera, narazie nedza jakich malo, choc dopiero doszedlem do 5 kawałków 
aha uwazam ze oba zespoly sa malo ciekawe, ale jak juz mialbym zaglosowac to na Mlotka, bo pare lat temu kiedy poznalem ten zespol bardzo sie jaralem takim graniem, ot sentymenty

aha uwazam ze oba zespoly sa malo ciekawe, ale jak juz mialbym zaglosowac to na Mlotka, bo pare lat temu kiedy poznalem ten zespol bardzo sie jaralem takim graniem, ot sentymenty
Ostatnio zmieniony pn sie 28, 2006 11:15 pm przez Bonzo, łącznie zmieniany 1 raz.
że niby który gorszy? 
Że niby dwa rózne rodzaje muzyki 
jeszcze nie jedna ankieta cie na tym forum zaskoczyChudy pisze:Że niby dwa rózne rodzaje muzyki
Możliwe nie zagłebiałem sie nigdy w ankiety za bardzo. No ale ta to jest szczególnie dziwna bo co ma jeden zespół z drugim?
maja literke 'r' w nazwie, ktorej Donald Tusk szczegolnie nie lubiChudy pisze:Możliwe nie zagłebiałem sie nigdy w ankiety za bardzo. No ale ta to jest szczególnie dziwna bo co ma jeden zespół z drugim?
I literki m, i a no fakt podobne zespołyBonzo pisze:maja literke 'r' w nazwie
Bez politykiBonzo pisze:Donald Tusk
-
Davenport
wg mnie nie można stwierdzić, który lepszy, bo to różne wbrew pozorom muzyki!
(specjalnie napisałem nie po polsku...) więc stwiedzenie, które lepsze zależy od subiektywnego punktu widzenia... 
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Wolę Hammerfall. Co prawda ciężaru i ostrości nie ma tu za grosz, ale ten słodki wokal i ciekawe dźwięki nadrabiają. :beer
Nemesis...as one we stand!!
oczywiste ze Manowar, Hammerfall co najwyzej uczyc sie od nich moze.
Obiektywnie - Manowar
Subiektywnie - HammerFall
Dodam, że nie słucham tych kapel w ogóle, kiedyś miałem trochę większą styczność i Hammerfall naprawdę mi się podobał(o zgrozo
), może i nadal by się podobał, ale na dłuższą metę zbyt cukierkowe, zbyt duża stagnacja no i tyle.
A Manowara nie oceniam w zasadzie, bo słyszałem ledwie 2 wydanictwa("The Triumph Of Steel" - świetny album ! i koncertówkę "Hell On Stage" - całkiem dobra), ale zawsze niebywale śmieszyła mnie ta cała "ideologia" zawarta w ich muzyce
No i , wiem że to głupie ale nic na to nie poradzę, image też mnie strasznie śmieszył
Ale muzycznie na pewno są lepsi od Hammerfalla, choćby dlatego, że byli pierwsi i ejdnak tak nie "słodzą".
A i tak nie mają ze sobą wiele wspólnego, bo Manowar to jednak heavy a Hammerfall to takie cukierkowe p2p2

Subiektywnie - HammerFall
Dodam, że nie słucham tych kapel w ogóle, kiedyś miałem trochę większą styczność i Hammerfall naprawdę mi się podobał(o zgrozo
A Manowara nie oceniam w zasadzie, bo słyszałem ledwie 2 wydanictwa("The Triumph Of Steel" - świetny album ! i koncertówkę "Hell On Stage" - całkiem dobra), ale zawsze niebywale śmieszyła mnie ta cała "ideologia" zawarta w ich muzyce
A i tak nie mają ze sobą wiele wspólnego, bo Manowar to jednak heavy a Hammerfall to takie cukierkowe p2p2
-
Davenport
wg mnie ten temat ma taką samą rację bytu co np. 'Iced Earth vs. Iron Madien', czyli jej brak 
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Ja docniam Hammerfall za odwagę i oryginalność. Podczas gdy wszystkie kapele zbierają laury za otrość, ciężkość, progresywność panowie serwują słodki, żeby nie powiedzieć uroczy (wiem, wiem), metal. Metalik 
-
Deleted User 357
Taaa,Hammerfall gra niezwykle oryginalnieDani Filth pisze:oryginalność.
O lolŻelazny pisze:Taaa,Hammerfall gra niezwykle oryginalnie![]()
Przecież "oryginalność" i "HammerFall" wzajemnie się wykluczają
A takich cukierkowo-lukrowych kapel to jest baaaaardzo dużo Dani
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Możliwe, ale jak na razie Hammerfall jest z cukru najlepszy, szczególnie dzięki wokalowi i świetnym riffom.Artur pisze:A takich cukierkowo-lukrowych kapel to jest baaaaardzo dużo Dani
-
Deleted User 357
Właśnie wokal jest IMO najsłabszym ogniwem Hammerfall,które strasznie mi obrzydza słuchanie tego zespołuDani Filth pisze:szczególnie dzięki wokalow