Co dalej z Iron Maiden?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

God Of Thunder
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Co dalej z Iron Maiden?

Post autor: God Of Thunder »

No wlasnie- co dalej? Jak wyobrazacie sobie droge, ktora pojda Iron Maiden? Jak chcielibyscie aby to wszystko wygladalo? A jak nie powinno wygladac?

Ja wyobrazam sobie to tak- po AMLOAD oczywiscie trasa koncertowa, potem trasa historyczna. Chcialbym aby zespol dluzej posiedzial nad kompozycjami na ostatniej, 15astej plycie. Chce aby ostatni krazek byl stworzony dla fanow, nie dla nich samych. Pelny krotkich, szybkich numerow, takze kilka wolniejszych, milych dla ucha, idealnych do "kolysania" sie, cos dluzszego, wypelnionego zmianami tempa, melodi, nastroju. Pragnalbym plyty, ktora bedzie pelna starych, dobrych patentow, tego wszystkiego co wlasnie swiadczy o geniuszu Iron Maiden. Zadnych eksperymentow- bron Cie Boze! Jak juz pisalem- w eksperymenty muzyczne moga bawic sie mlodsze zespoly! 15nastka powinna byc plyta przemyslana, wielkim odejsciem w starym dobrym stylu. Pelna melodi, ktore bedziemy nucili na koncertach, pelna zycia, czego o AMLOAD napisac nie moge. A co dalej? Koncerty! Raz na jakis czas skladanki koncertowe, z milymi bonusami- kawalkami nagranymi w studio. Moga to byc wlasne kompozycje, covery. Mam tez wizje jednego koncertu- najwieksze przeboje, wykonane w zupelnie innej aranzacji. Ten sam tekst- ale inne wykonanie! Chetnie uslyszalbym tez starych muzykow na nowo. Moze Bruce i Paul na jednej scenie? Na temat koncertu z orkiestra nie bede pisal- pewnie skrytykuje ten pomysl wiekszosc fanow. Jednak ja uwielbiam wrecz takie polaczenie! Slyszeliscie Kiss Symphony? Kawalek God Of Thunder wyszedl nieziemsko...

Piszcie jak wyobrazacie sobie nastepne lata z ... Iron Fuckin' Maiden!
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Co dalej z Iron Maiden?

Post autor: Hallowed »

Jeszcze się poważnie nie zastanawiałem, więc wypowiem się później.
Na razie chcę tylko, żeby koncerty na trasie Golden Years miały takiego kopa, że szok. No i Wasted Years chcę na żywo usłyszeć.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

mi sie wydaje, że 15 płyta bedzie kontynuacją Amolada długie kompozycje troche eksperymantów. Potem pewnie trasa promująca. Mam tylko nadzieje, że od czasu do czasu będą jeszcze pogrywać. Choć to jeszcze daleka przyszłość. Bruce pewnie nagra jakiś album, ewentualnie powydziera sie okazyjnie z innymi kapelami. Dave bedzie czytał dziatkom bajki przy kominku. Steve może nagra coś z Nicko i innymi muzykami, albo z córką potem napisze autobiografie, albo Bruce ją napisze :lol:
Nicko będzie w TV prowadził program rozrywkowy. A Jan nic nie będzie robił.
Raz na jakiś czas spotkają sie wszyscy na scenie i kilka razy w roku odbędą sie okazyjne koncerty i zagrają całe SIT i SSOASS :wink:
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

FreEp pisze:Chce aby ostatni krazek byl stworzony dla fanow, nie dla nich samych. Pelny krotkich, szybkich numerow, takze kilka wolniejszych, milych dla ucha, idealnych do "kolysania" sie, cos dluzszego, wypelnionego zmianami tempa, melodi, nastroju. Pragnalbym plyty, ktora bedzie pelna starych, dobrych patentow, tego wszystkiego co wlasnie swiadczy o geniuszu Iron Maiden.
lepiej chyba, żeby nie robili nic wbrew swojej woli, dlatego wątpię, że nagrają coś takiego i to jeszcze pod publikę, oni juz obrali drogę i myślę tak jak paniron, że kolejna płyta będzie kontynuacją "amolad" z czego się bardzo cieszę, mam nadzieję tylko, że nie znajdzie się na niej nic przypominającego "out of the shadows", "pilgrim" i "different worlds"
chciałbym aby był to rozbudowany, długi (tak, przekonałem się do tego, wogóle moje poglądy dotyczące maiden obróciły się o 180 stopni), melodyjny, mroczny album
maiden nie powróci do starego grania, to było by bez sensu i mogło by okazać się dopiero kupą
koncertów jeszcze trochę zagrają na pewno, może jakieś 2 albumy live wyjdą, może więcej bo pewnie jakieś dvd z tras historycznych będzie...
mtszły
God Of Thunder
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: God Of Thunder »

Obserwatorze... Tez lubie dluge, rozbudowane kompozycje. Ale na calym AMLOADzie to jedynie The Legacy moze byc nazwany Kompozycja (przez duze K). Reszta to typowy utwor z intrem i outrem, powtarzanym refren. Dlugie sa to fakt... Ale czy rozbudowane, zaskakujace? Mam watpliwosci...
Dziwie sie, ze wymieniles "The Pilgrim", ale szanuje Twoje zdanie, nie kazdy musi lubic to samo:- )

Wracajac do tematu- chcialbym (oj bardzo!) uslyszec The Nomad I The Thin Line (...) na zywo!
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

FreEp pisze:Wracajac do tematu- chcialbym (oj bardzo!) uslyszec The Nomad I The Thin Line (...) na zywo
Kurna też chciałem o tym napisać. Mogliby to zagrać razem z SIT i SSOASS :wink:
I gdyby wyszła z tego koncertówka to dla mnie mogłaby to być ich ostatnia płyta :wink:

Tylko czego ja poźniej będe słuchał?
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

FreEp pisze:Tez lubie dluge, rozbudowane kompozycje. Ale na calym AMLOADzie to jedynie The Legacy moze byc nazwany Kompozycja (przez duze K). Reszta to typowy utwor z intrem i outrem, powtarzanym refren. Dlugie sa to fakt... Ale czy rozbudowane, zaskakujace?
ale ja nie pisałem, że na "amolad" tak jest, ale w sumie mogłeś to tak zrozumieć :wink: , choć jak na maiden są rozbudowane i na żadnym albumie do tej pory nie były tak bardzo jak teraz
myślę, że pójdą tą drogą co na tym albumie i jeszcze bardziej wszystko rozbudują i urozmaicom i następny albumik będzie jeszcze lepszy od tego
mtszły
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Ludzie...nie pograzajcie siebie i innych takimi tematami :D...kazdy z nas poczuje ogromna pustke w sercu kiedy maiden oglosza koniec kariery i ostatnia plyte...na co bedziemy czekali z tak wielkim utesknieniem ? juz nigdy wiecej nie bedziemy mogli powiedziec: Iron Maiden znowu skopalo d***. Moze zdarzy sie nam jeszcze czekac na koncert...choc to juz nie bedzie to samo, koncerty beda z pewnoscia o wiele rzadziej :/

Nastepny album Maiden? ...inny niz wszystkie, jeszcze lepszy od AMOLAD :D
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

2007-na początku roku trasa a Ameryce Południowej, pożniej gdzieś w połowie DVD History Of Iron Maiden Part II
2008-lato trasa historyczna i koncertówjka z AMOLAD
2009-nowa płyta i trasa

a dalej nie wiem :P
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Ledwo wyszedl ten a tu juz rozwazania o nastepnym.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Ja chcę po prostu trasę Golden Years , gdzie graliby TYLKO utwory z "Powerslave", "Somewhere In Time" i "Seventh Son Of A Seventh Son", żeby ta trasa oczywiście zawitała do Polski i żeby koncert był na stadionie(TAK :twisted: ), bo ta trasa nadawałaby się na stadiony jak nic, scenografia, utwory już bardziej koncertowe. No cud, miód i orzeczy takie coś by dla mnie było :D
A do tego czasu będę się po prpostu cieszył ich nowym albumem, bo uważam, że jest czym.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Artur pisze:Ja chcę po prostu trasę Golden Years , gdzie graliby TYLKO utwory z "Powerslave", "Somewhere In Time" i "Seventh Son Of A Seventh Son",
Nie no ze 4-5 klasyków z pierwszych płyt by się przydało :wink: Koncert bez Iron Maiden... nie...
Borys1978
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Borys1978 »

A ja bym chciał żeby wszyscy się :) do mnie wprowadzili. Mam duży :lol: dom to się jakoś zmieścimy. 8) I na piwo do Rynku będziemy chodzili... :lol: :beer

a tak na poważnie to jeszcze nad tą kwestią nie myślałem :shock:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Nie byłby to zły pomysł. Juz na każdej trasie to grają. Wystarczy
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Żabka »

FreEp popieram! Żadnego kombinowania i eksperymentów tak jak na AMOL&D - efekt można ocenić, jak widać zdania są podzielone. Ostatnia płyta powinna być esencją tego co w Maiden najlepsze - kilka szybkich żywych kawałków ze żwawą solówką i konkretnym riffem, 2-3 utwory epickie, jak to mówicie progresywne, jakaś balladka. Bez niepotrzebnych dłużyzn i zapychaczy. Do tego ciekawe, konkretne teksty.
I Eddie na pół okładki :)
Co do koncertów - też bym chciała usłyszeć The Thin Line Between Love & Hate na żywo...i jeszcze No Prayer For The Dying.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

1.bedzie ta trasa z amolad
2.odpoczynek podczas ktorego wydanie II czesci historii (do 1990 4 albumy =- Golden Years)
3.trasa
4.zbieranie materialow na 15
5.wydanie III czesci czyli do 2000 r pt imo "Dark Years" 3 albumy
6. TrASA
7.odpoczynek i nagranie 15
8.Trasa z 15
9.ostatnia czesc historii czyli od Brave do 15
10.Trasa pozegnalna

optymistycznie 5-7 lat, a podczas nich jeszcze takie dvd jak np z trasy early days bedzie

taka jest moja wizja i uwazam ze takl na 80% bedzie :D
Borys1978
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Drodzy,
wydaje mi się osobiście, że 15 płyta nie będzie ich ostatnim studyjnym nagraniem, a to że Haris zawsze chciał nagrać 15 płyt z IM to inna rzecz! Vide przykłady innych zespołów.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

aha osobiscie bylem aby na early days tour zagral z nimi paul di`anno ale nie wyszlo moze na III czesci historii bedzie Blaze na koncercie, to by bylo prawdziwe przypomnienie 8)
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Borys1978 pisze:Drodzy,
wydaje mi się osobiście, że 15 płyta nie będzie ich ostatnim studyjnym nagraniem, a to że Haris zawsze chciał nagrać 15 płyt z IM to inna rzecz! Vide przykłady innych zespołów.
Maiden jest zespołem tak zaplanowanym i rozplanowanym, że takie zawirowania raczej nie będą miały miejsca.
Borys1978
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Mówisz...
ODPOWIEDZ