For The Greater Good of God - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: For The Greater Good of God - oceny, wrażenia, recenzje!
yyy chyba raczej celtyckie, jak jakiś pismak pisał kiedyś w jakiejś recce. Celtyckie, nie szkockie (a to prawie to samo i tak
)
Po tym, jak jakiś gryzipiórek usłyszał kobiece chórki w tym kawałku, byłbym ostrożny w wierzeniu pismakomSzczur22 pisze:yyy chyba raczej celtyckie, jak jakiś pismak pisał kiedyś w jakiejś recce.
-
Deleted User 804
Ja tam nigdy nie czytam co pisza w gazetach zwłaszcza jak sam coś słyszałem. Po co sie denerwowaćsyzygy pisze:Po tym, jak jakiś gryzipiórek usłyszał kobiece chórki w tym kawałku, byłbym ostrożny w wierzeniu pismakom
A kawałek...ymmmm Coś pięknego Uwielbiam i już miałem kilka parugodzinnych sesji tylko z tym kawałkiem
- Elevatorman
- -#Clansman

zaraz po The Legacy 
-
Deleted User 804
a u mnie ciut przed :beer
Dla mnie jednak przed The Legacy
eh jedyne co moge powiedziec : piosenka jak dla mnie HIT! daje 20/10
:D
Taki sobie refren, świetna zwrotka(!), świetna solówka, świetna praca Nicko. Świetny głos Brusia.
EDIT: o jestem powerslave jak fajnie
EDIT: o jestem powerslave jak fajnie
- Azazel_666
- -#Charlotte

Cóż pozostaje mi napisać?
Najlepsza piosenka na płycie! I ten tekst...
For The Greater Good Of GOD!!!
I tyle:)
Najlepsza piosenka na płycie! I ten tekst...
For The Greater Good Of GOD!!!
I tyle:)
It's the time to meet your Maker...
tzn najbardziej na nia czekalem z powodu tytulu jaki z tego ze jestem milosnikiem kultury szkockiej...a troche wiecie za malo tego, tylko w refrenie ta linia melodyczna wymiata, tak to jest jak sie napalasz to troche masz niesmak a czego nie czekales tak bardzo czyli te Paschendale 2 to okazuje lepsze 
Jak dla mnie najlepszy utwor na plycie, wyroznia sie z pozostalych dlugoscia i wokalem brucea, ktory o dziwo nie jest wymeczony. Warto kupic te plyte chocby dla "for the greater good of god" wywoluje on u mnie ciary i w ogole jest przepiekny.
<ONS3
Po prostu bajka, jedynie The lagacy może z nim konkurować.
Tego powinni zabronić, bo jak ktoś raz przesłucha to już napewno się od niego uzalezni!!! W tym utworze nei ma słabgego punktu, to jest esencja tego co w Maidenach moze być najlepsze.
Tego powinni zabronić, bo jak ktoś raz przesłucha to już napewno się od niego uzalezni!!! W tym utworze nei ma słabgego punktu, to jest esencja tego co w Maidenach moze być najlepsze.
Na dzien dzisiejszy ten kawalek wymiata. Chyba najlepszy na plycie.
_R@sterNeT_
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Dokładnie tak samo myśleZdzicho pisze:Po prostu bajka, jedynie The lagacy może z nim konkurować.
Nie wyłamię się z tłumu i powiem że to najlepszy kawałek na płycie.
Szczególnie podoba mi się moment gdy Bruce śpiewa "For The Greater Good Of God". Ogólnie genialny od początku do końca :rocx
Szczególnie podoba mi się moment gdy Bruce śpiewa "For The Greater Good Of God". Ogólnie genialny od początku do końca :rocx
- Metalophil
- -#Moonchild

mnie też - szczególnie zwrotki (przez to nagłe przyspieszenie i walenie w gary)Filik10 pisze:Dokładnie tak samo myśleZdzicho pisze:Po prostu bajka, jedynie The lagacy może z nim konkurować.
Tego powinni zabronić, bo jak ktoś raz przesłucha to już napewno się od niego uzalezni!!! W tym utworze nei ma słabgego punktu, to jest esencja tego co w Maidenach moze być najlepsze.. Ale od samego początku ten utwór przypominał mi Judgement Of Heaven
Najlepszy od poczatku ale coraz lepiej docieraja do mnie jego smaczki
Np ta gitara w tle na poczatku - geniusz
Np ta gitara w tle na poczatku - geniusz
To jeszcze jeden głos na tak. Najlepszy na płycie, nie ma słabego punktu o naciąganiu kawałka na długość nie ma mowy. Dobry w każdym punkcie. A już w stosunku do poprzedniego "solowego" kawałka Steve'a - No More Lies to różnica na plus jest kosmiczna. Najbardziej lubię fragment z pierwszymi wersami wokalu i te ostatnie fragmenty. Co tu dużo mówić 10/10 :rocx
-
prodigalson
- -#Wrathchild

jak dla mnie najlepszy kawałek na płycie
Jeśli o mnie chodzi to jest to obok The Pilgrim i Lord Of The Light najlepszy utwór na płycie. Piękny tekst i śpiew Bruce'a na wstępie i na koniec a kiedy śpiewa refren to aż ciary mnie przechodzą.