No i właśnie dlatego nie powinien mienić się fanem....tarot 20 pisze:jeśli ktoś jest fanem Iron Maiden to nie zawsze kupuje płyty.
Sprzedaż AMOLAD
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Sprzedaż AMOLAD
Artur ma rację, sprzedaz DOD w kraju wynosi ok 20tys. Bardzo szybko sprzedawało się na poczatku osiagając 16 tys, potem sprzedaz rosła systematycznie lecz powoli. Na liście Olis DOD doszedł do 3 miejsca, w top 50 przebywał minimum 4 tygodnie. BNW jak wiemy blisko 3 lata temu zdobył złoto, wówczas ponad 35 tys. Być może wynik bedzie podobny do DOD.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie wiem czy tyle ludzi kupi AMOLAD. DOD był o wiele przystepniejszy, łatwiejszy w odbiorze
ee, nie wydaje mi sięSzczur22 pisze:DOD był o wiele przystepniejszy, łatwiejszy w odbiorze
No, ta kampania to dobra rzecz! Ale i tak dod był przystepniejszy, bo lżejszy
Jak myślicie będzie złota...
W końcu 10.000 to nie tak dużo
W końcu 10.000 to nie tak dużo
X
No nie oszukujmy się... Pamiętacie Chorzów? Ilu nas było na Maiden, a ile na U2... Naprawdę myślałem, że na Mystic tłumy przyjadą, a było coś koło 30 tys, zamiast 70. Patrzcie na Szwecje - na koncert w Goteborgu w 2005 w godzine sprzedali komplet na dwa koncerty bodajże.. Z płytami jest tak samo. Polska jest wciąż średnio bogatym krajem. Rosną za to procenty osób korzystających z sieci. Nie mamy jeszcze takiej mentalności, jak w niektórych krajach - każdy chce na wszystkim zarobić, albo za darmo coś dostać (przykład: w sklepach nie dają reklamówek, tylko trzeba za nie płacić.. gdyby położyli siatki, to ktoś by zaraz zaje*** bo leżą..). Póki co - setki tysięcy zasysają eMulem vel. innymi p2p, a CD pozostają dla wiernych fanów 
Ostatnio zmieniony czw sie 31, 2006 3:45 pm przez Celestial, łącznie zmieniany 1 raz.
Aces High cpt. Dickinson!
Kiedy wyszło DoD nie było takiej promocji albumu jak jest teraz
No i dlatego mam nadzieję, że 10-15 tysięcy pójdzie i już niedługo znów będzie "Poland, we salute you"!! :rocx :beer
Aces High cpt. Dickinson!
- Elevatorman
- -#Clansman

We wrocku w MM miala chyba 5 miejsce.... albo 4
W porównaniu do "BNW" jak najbardziej, tylko, że "DOD" zaraz po premierze(może miesiąc) miał chyba 16-17 000 sprzedanych egzemplarzy i po prostu potem sprzedawał się słabo, bo do dzisiaj nawet 20 000 nie osiągnął. "AMOLAD" myślę, że ten wynik na pewno wyrówna.cellman pisze:obyś się nie mylił DoD słabo się sprzedawało w porównaniu do BNW ale to oczywiśćie o niczym nie świadczy
Stąd:Dziku pisze:Artur skad takie domysly ?
"Brave New World" - 35 000
"Dance Of Death" - 17/18 000
Myślę, że to:Szczur22 pisze:Nie wiem czy tyle ludzi kupi AMOLAD. DOD był o wiele przystepniejszy, łatwiejszy w odbiorze
Może spowodować, że "AMOLAD" kupi więcej osób. Bo "AMOLAD" nawet nie "chyba", ale "na pewno" jest lepiej oceniany niż poprzednik. No i wspomniana akcja promocyjna może zrobić swoje.syzygy pisze:AMOLAD jest chyba bardziej zachwalany
Możliwe, że już w pierwszym tygodniu.Borys1978 pisze:Jak myślicie będzie złota...
- Elevatorman
- -#Clansman

no bo jest lepszy!!!!Artur pisze:Może spowodować, że "AMOLAD" kupi więcej osób. Bo "AMOLAD" nawet nie "chyba", ale "na pewno" jest lepiej oceniany niż poprzednik. No i wspomniana akcja promocyjna może zrobić swoje.
a akcja musi dać efekt
-
Deleted User 2259
wie ktoś w jakim kraju najlepiej sprzedał sie DOD,Albo wogóle w jakim kraju płyty Maiden sprzedały się w największej ilości.
- Elevatorman
- -#Clansman

napewno w Anglii
W Skandynawii świetnie się sprzedają. Być może najlepiej.
- Elevatorman
- -#Clansman

ciekawei kiedy beda oficjalne wyniki AMOLAD...
Na allegro bardzo malo osob kupilo, mysle ze ponizej 100. Co innego mm czy empiki.
-
Deleted User 2259
ciekawe ile się już w skandynawii sprzedało.
a swoją drogą wie ktos iel zostało wydanych wersji z DVD??
a swoją drogą wie ktos iel zostało wydanych wersji z DVD??
mam nadzieje, że mało i za 5 lat dostanę za nią z 200zła swoją drogą wie ktos iel zostało wydanych wersji z DVD??
a czy z DoD też taki mały szał był? wiecie, że ludzie po sklepach sprawdzali przed premierą itp? coś jak teraz... bo ja w sumie to nie wiem bo mieskzałem na zadupiu i płytę pocztą dostałem