These Colours Don't Run - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Re: These Colours Don't Run - oceny, wrażenia, recenzje!
Utwór genialny od początku do końca
szczególnie moment "for the Passion for the glory for the memories for the money..."
no i ma sie rozumieć cały refren
Najlpszy utwór....
Nic dodać nic ująć :solo
GENIUSZ
szczególnie moment "for the Passion for the glory for the memories for the money..."
no i ma sie rozumieć cały refren
Najlpszy utwór....
Nic dodać nic ująć :solo
GENIUSZ
- soulburner
- -#Invader

Mój post nic ciekawego nie wniesie do tematu, ale muszę napisać, że kawałek jest świetny i również szczególnie podoba mi się moment, o którym wspomina Journeyman666 powyżej 
You must gather your party before venturing forth.
Słucham tego kawałka po raz 17 (ahh ten last.fm
) i nie mogę przestać się zachwycać
świetna robota, po pierwszym przesłuchaniu (jeszcze w tej gorszej wersji) nie podobał mi się zbytnio, kawałek jak kawałek. Jednak po czasie zrozumiałem jego świetność, zwrotki, refren, ekstra
9/10
Im dłużej płyty slucham gruntuje się w przekonaniu, ze to mój faworyt. W żadnym momencie mnie nie zirytował. No i ja, jako narzekaczka na forme Dickinsona, uważam, że odwalił kawał dobrej roboty :]. Nie drażni mnie jak w BTATS. Złego słowa na dzień dziesiejszy nie powiem 
. Chodzi o kolory flag i o najemników którzy walczyli obojętnie dla kogo.
"[Tu] kolory nie są ważne"Abstract pisze:A wiecie może jak można przetłumaczyć tytuł?
No ten utwór jest taki...bezpieczny to znaczy ,nie ma siły by całkowicie sie nie spodobał,bo to typowy utwór Maiden.Maiden takich utworów miało już..że ho,ho. No jest dobry,ale wg.mnie jest pare fragmentów na siłe, np. to ooooo,te oooo to by bardziej w Longest Day może pasowało,zamiast tego refrenu,ale moge sie mylić,heh. No i refren troszke za wolno zaśpiewany.
Ten utwór na mój gust powinien przyspieszyć w pewnym momencie,tak momentalnie,i przeistoczyć sie w taką typową Maidenową jadkę, jak choćby na No Prayer for DYing czy Infinite Dreams. Ale i tak jest dobrze, myśle że tak 4-6 miejsce na płycie u mnie ma.
Ten utwór na mój gust powinien przyspieszyć w pewnym momencie,tak momentalnie,i przeistoczyć sie w taką typową Maidenową jadkę, jak choćby na No Prayer for DYing czy Infinite Dreams. Ale i tak jest dobrze, myśle że tak 4-6 miejsce na płycie u mnie ma.
IMO własnie dobrze ,że jest w takim tempie w jakim jest. Takie "byle szybko" jest bezsensu.Nomad pisze:No i refren troszke za wolno zaśpiewany
Ten utwór mi sie zaczyna coraz bardziej podobać, z wszystkich utworów, chyba ten słuchałem najwięcej razy, bo trzeba przyznać że świetnie sie go słucha.A ten fragment przed refrenem,gdzie Bruce wymienia po kolei..Passion,glory...itd, kojarzy mi sie troche z The Duellists, szkoda że Bruce nie stara sie zaśpiewać troszke wyżej tego.
Podoba mi sie zwłaszcza fragment jak Bruce wchodzi po intrze, i pierwsze solo. I utwór troche pachnie brzmieniowo 7th Sonem co jest też dużą zaletą, niestety jest wg.mnie o ponad minute dosłownie za długi,to jest utwor na 5-5,5 minuty, nie więcej, wogóle tu nie pasuje to oooo i pewne niepotrzebne dźwięki.
W sumie myśle że ten utwór dopiero sie sprawdzi na koncertach,podobnie jak to jest z No More Lies,Heaven Can Wait,Brave New World, Clansmanem,Fearem,Bring Your Daughter... i innymi typowo koncertowymi utworami Maiden.
Podoba mi sie zwłaszcza fragment jak Bruce wchodzi po intrze, i pierwsze solo. I utwór troche pachnie brzmieniowo 7th Sonem co jest też dużą zaletą, niestety jest wg.mnie o ponad minute dosłownie za długi,to jest utwor na 5-5,5 minuty, nie więcej, wogóle tu nie pasuje to oooo i pewne niepotrzebne dźwięki.
W sumie myśle że ten utwór dopiero sie sprawdzi na koncertach,podobnie jak to jest z No More Lies,Heaven Can Wait,Brave New World, Clansmanem,Fearem,Bring Your Daughter... i innymi typowo koncertowymi utworami Maiden.
Nomad zaczynasz gadać do rzeczy w końcu 
Tylko nie zgadzam się z tym
. Do tego "ooooooo" się z czasem przyzwyczaisz ;].
Tylko nie zgadzam się z tym
Jemu na płycie IMO o lepiej wychodzą niżśze dźwięki, na wyzszych się gubi i wyje. A jak zaczyna śpiewać "it's the same in every country...." to wlasnie to co porafi najlepiejNomad pisze:szkoda że Bruce nie stara sie zaśpiewać troszke wyżej tego.
No niby tak,w Słońcach śpiewa wysoko i wychodzi to słabiutko ,ale czasem wyższe wokale też mu wychodzą ,jak to jest na The Pilgrim.
A te ooo,to ja zazwyczaj u Maiden lubię, ale tutaj jest jakoś tak dziwnie zaśpiewanie, tak troche jakby ktoś przyszedł im do studia i sobie nucił i sie przypadkiem nagrało,takie można odnieśc wrażenie ,hehe.
Ale ogólnie utwór dobry, ma szanse na 4 miejsce duze, tymbardziej że 1000 słońc, momentami mnie wkurza, a do Lord of Light też mam pewne zastrzeżenia.
A te ooo,to ja zazwyczaj u Maiden lubię, ale tutaj jest jakoś tak dziwnie zaśpiewanie, tak troche jakby ktoś przyszedł im do studia i sobie nucił i sie przypadkiem nagrało,takie można odnieśc wrażenie ,hehe.
Ale ogólnie utwór dobry, ma szanse na 4 miejsce duze, tymbardziej że 1000 słońc, momentami mnie wkurza, a do Lord of Light też mam pewne zastrzeżenia.
W trakcie pierwszego przesłuchania ta piosenka przypominała mi "Ghost of the navigator" nie wiem czemu
. Uważam These colours.. za kawałek równie dobry, nie można mu nic zarzucić, ale też nie wybija się szczególnie. Taki typowy średniak tej płyty 
- Clairvoyant###
- -#Charlotte

Ten kawałek moim zdaniem rządzi i jest zdecydowanie nr.1 na tym wydawnictwie....
Yes!Yess!Yesss! Dla mnie wespół z For The Greater Good Of GodClairvoyant### pisze:Ten kawałek moim zdaniem rządzi i jest zdecydowanie nr.1 na tym wydawnictwie....
Hehe, spodobał się nawet mojmu bratu, maniakowi polskiego hiphopolo
To jest coś!!!
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Polecam obejrzeć nagranie z tworzenia płyty, zwłaszcza w momencie kiedy Bruce śpiewa a'capella ,,These Colours Don't Run". 
Nemesis...as one we stand!!
hehehe widziałem, fajneDani Filth pisze:Polecam obejrzeć nagranie z tworzenia płyty, zwłaszcza w momencie kiedy Bruce śpiewa a'capella ,,These Colours Don't Run".
kawałek bardzo mi się podoba. Choć dickinson śpiewa wysoko, idzie mu to całkiem nieźle
kawałek nie będzie chyba u mnie ulubionym, ale dzis świetnie mi się go słucha. Kawał dobrej roboty.
edit:
aha, to oooo, to rzeczywiście trochę zbędne. Tak jak napisał Nomad wygląda to tak, jakby ktoś sobie burczał pod nosem...może chcieli pokazac publiczności co ma robić na koncertach
to ooooo było chyba nasiłę bardzo. Tak żeby było podobnie do Troopera 
A to jak Bruce śpiewa bez muzyki to chyba najlepszy moment tego filmu
A to jak Bruce śpiewa bez muzyki to chyba najlepszy moment tego filmu
najlepsza jest ta piosenka na sam koniecAbstract pisze:A to jak Bruce śpiewa bez muzyki to chyba najlepszy moment tego filmu
to jam session roX
najlepsza jest perkusja Nicko
co do kawałka...powiem ,że tak średnio do mnie przemawia...
nie jest zły..ale IMO coś mu brakuje :/
co do kawałka...powiem ,że tak średnio do mnie przemawia...
juz 3 dzien budze sie rano i pierwszą rzeczą jaka sobie nuce jest moment: "these colours dont run, from cold bloody war". qrna majstersztyk
strasznie mi osiadl w glowie ten refren i w ogole kawalek.
chociaz jesli chodzi o refreny to nie pobije tego w lord of light przy ktorym, po prostu robie w gacie
chociaz jesli chodzi o refreny to nie pobije tego w lord of light przy ktorym, po prostu robie w gacie
mi sie bardzo podoba wysoki spiew Bruca, nie wstydzi sie wieku i pokazuje co umie a imo umie. piosenka jest z tego typu ze coraz bardziej sie podoba w miare czasu przynajmniej dla mnie, a co do jam session to rzeczywiscie the best moment
ciekawe czy dadza to na singlu jakims hehe