Cradle Of Filth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Cradle Of Filth
lolki z nich sa. smiesznie wygladaja i smiesznie graja. a, i teledyski to tez kupa smiechu
wiadomo, ze znajdzie sie zawsze cos, co moze uratowac [np HGITG] ale za malo zeby polubiec.
Mało słuchałem. Wolałem Dimmu Borgir [WAR ?] 
Właśnie charakterystyczne piski skreśliły u mnie tego pana Filta.
Właśnie charakterystyczne piski skreśliły u mnie tego pana Filta.
Lubię ich za 'Her Ghost In The Fog' i 'Nymphetamine'. Tyle.
Dobra kapela, kiedyś słuchałem ich o wiele częściej niż teraz. Najlepsze płyty to Dusk and her embrace i Principle of evil made flesh. I nie powiedział bym że grają thrash
black to też nie jest. Chyba najbliżej im do gothic metalu, albo jak sam Dani kiedyś to określił horror metalu, dziwnie brzmi ale ciężko ich zaszufladkować.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Cudowna, konstruktywna krytykaKea pisze:lolki z nich sa. smiesznie wygladaja i smiesznie graja. a, i teledyski to tez kupa smiechu
Nemesis...as one we stand!!
a nie konstruktywna?
mnie smieszy ta kapela po prostu. inne tez mnie smiesza ale przynajmniej fajnie graja [dajmy na to immortal albo satyricon, tak z brzegu]. no ale kretkoof niestety zniesc sie nie da. no, ewentualnie jakby daniemu jaja zwrocic, coby tak nie skrzeczal.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

A czy ja ironizowałemKea pisze:a nie konstruktywna?
Kiedyś zostaniesz satyrykiem/czkąKea pisze:no, ewentualnie jakby daniemu jaja zwrocic, coby tak nie skrzeczal.
jaka płyka Dimmu nadaje się dla laika, na początek?:PXiminez pisze:Mało słuchałem. Wolałem Dimmu Borgir [WAR ?]
żeby nie było offtopu: kredek nie lubię
weż nie świruuj ;] posluchaj czego innego a nie jakiegos tam pozerskiego Dimmusyzygy pisze:jaka płyka Dimmu nadaje się dla laika, na początek?
dobrze ujęte, mam w sumie takie same zdanie ;]lolki z nich sa. smiesznie wygladaja i smiesznie graja. a, i teledyski to tez kupa smiechu
nie pamiętam już tytułów. ale im dłuższy i bezsensowniejszy tym lepiejsyzygy pisze:jaka płyka Dimmu nadaje się dla laika, na początek?Razz
Pamiętam, jak oglądałem fragmenty tego całego Craddle of Fear. Śmiech na sali. Najbardziej utkwiła mi scena jak z Daniego (czy kogoś tam) po odstrzeleniu głowy wylazł jakiś robal
Zdecydowanie Enthrone Darkness Triumphant, albo Death Cult Armageddon.syzygy pisze:aka płyka Dimmu nadaje się dla laika, na początek?
:beerM@ti pisze:Death Cult Armageddon.
Ja bym dał jeszcze Puritanical Euphoric Misanthropia.
a ja probowalem słuchać blastcośtam, ale jakoś mnie nie przekonało...w ogole black nie dla mnie ;]
No fajne wstawki orkiestry ma, i cudowne intro, ale pod względem klimatu i melodyjności to właśnie w/w płyty najbardziej polecam.Ximinez pisze:Ja bym dał jeszcze Puritanical Euphoric Misanthropia.
Bo od złęj płyty zacząłeś, posłuchaj Puritanicala albo Enthrone a zobaczysz że choć trochę przypadnie Ci do gustu.Wrath pisze:a ja probowalem słuchać blastcośtam, ale jakoś mnie nie przekonało...w ogole black nie dla mnie ;]
mi sie podoba ze ciezko ich zaszufladkowac, przynajmniej maja swoj styl chociaz i tu mozna juz polemizowac z powodu ciaglych zmian na coraz to nowszych plytach. ogolnie zespol polubilem za uniosle partie orkiestry na Damnation and a Day, potem cofnalem sie do Midian i rowniez mi sie spodobal, rowniez lekka zmiana stylu na niektorych kawalkach Mymphetamine mi przypadla do gustu (Coffin Foder rulez :rocx ), rowniez czekam na nowy LP , jest 2 w kolejce po AMOLAD hehe , 3 jest Within Temptation.
Teledyski Cradle mi sie rowniez podobaja, maja swoj nastroj grozy jak i elementy wrecz śmieszne, bo juz chcieli za bardzo zmroczyc te klimaty...From Cradle to Enslave hehe wymiata
Ciekawa sprawa jest rowniez film Cradle of Fear gdzie role glowna gra Dani Filth (moze nasz z forum?
). imo film jest troszeczke zenujacy, ilosc krwi i glupota jej rozlewu powoduje ze film sie robi nie tyle kiczowaty co zenujacy, ale dla fanow Kredek, wtym dla mnie, fanow grozy no i gothic girls prezentujacych swoje wdzieki
pozycja obowiazkowa.
Teledyski Cradle mi sie rowniez podobaja, maja swoj nastroj grozy jak i elementy wrecz śmieszne, bo juz chcieli za bardzo zmroczyc te klimaty...From Cradle to Enslave hehe wymiata
Ciekawa sprawa jest rowniez film Cradle of Fear gdzie role glowna gra Dani Filth (moze nasz z forum?
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Robie co mogę :beerremi pisze:Ciekawa sprawa jest rowniez film Cradle of Fear gdzie role glowna gra Dani Filth (moze nasz z forum?
Ostatnio słuchałem Dusk... And Her Embrance. Dani chyba naprawdę przesadza z tym skrzekim
Ale trzeba powiedziec ,że płyta ma klimat 
Cały czas to powtarzam, najlepsza płyta Kredek.Abstract pisze:Ale trzeba powiedziec ,że płyta ma klimat Smile