"Anioł" z Corrupton jak niektórzy wiedzą to ostatni nabytek grupy, zastąpił chyba najbardziej znanego muzyka jaki występował w VS, czyli Titusa z Acid Drinkers, który grał na obydwu dotychczas wydanych albumach. Innym bardzo znanym muzykiem(obecnie, o czym za chwilę
Tyle historii a teraz do rzeczy - niewątpliwie obok wspomnianych Horrorscope oraz The No-Mads największa nadzieja polskiego thrash metalu. Zespół otwarcie w swojej muzyce nawiązuje do klasyków gatunku, ze wskazaniem przede wszystkim na TestAmenT z późniejszego okresu. Chłopcy się wstydzą się tego i bardzo dobrze, wszak jak czerpać, to tylko z najlepszych wzorców
Pierwszy album grupy to wydany w 2003 roku "S.U.C.K." . Nie będę ściemniał, że go słyszałem, bo tak niestety nie jest. O ile się nie mylę to słyszałem 3 utwory i nic ponad to, że to rzetelnie zagrany thrash metal nie powiem
W 2005 roku ujrzała światło dzienne wspomniana już wcześniej druga płyta grupy - "Art Of Lying". Ten materiał znam już baaardzo dobrze, często się nim katuję i jest to dla mnie rzecz baaaardzo dobra
Na przełom października i listopada natomiast zaplanowana jest premiera nowego albumu VS, zatytułowanego (najprawdopodobniej) "In The Name Of Blood". Wydawcą płyty, tak jak w przypadku "AOL" będzie Mystic. Oto, co o samej płycie mówią muzycy:
Cytat z ich strony internetowej (www.virginsnatch.net dla zainteresowanych).Chcemy nagrać płytę, która pod każdym względem przebija "Art Of Lying". Płyta będzie szybsza, cięższa, ale i bardziej przemyślana. Stawiamy na brutalność i ekspresję, więc możecie się spodziewać morderczych riffów, piekielnych solówek i różnorodnych wokali. Oczywiście warstwa liryczna płyty nie może być obojętna – będzie ostro, odważnie i bezkompromisowo – to cechy które tworzą scenę i cały metalowy underground. To będzie cholernie metalowy album!!!"
Nie powiem - zapowiada się zmakowicie
I na koniec powiem od siebie, że dla mnie to po prostu polski TestAmenT (nawet Zielony posturą trochę Chucka chyba przypomina, bo to też "kawał chłopa"
Znacie, lubicie ?? :>