Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. A co, może to dobrze, że Polacy wolą płytką i łatwą muzykę z plastiku i komputera ( i nie mówie tu akurat o Dodzie, tylko o całym hiphopolo i reszcie z mandaryną na czele) zamiast naturalności i głębi? Może i się użalam, ale jest chyba na coSashh pisze:Teraz to pieprzysz waszmość jak ksiądz z ambony, który użala się na mszy, że ludzie do kościoła nie chodzą.wojteq pisze:Polacy wolą Plastikową Dodę i Mechaniczną Mandaryn(k)ęwstyd moi państwo, WSTYD!!
Sprzedaż AMOLAD
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Sprzedaż AMOLAD
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Przeżywasz... każdy słucha tego czego chce.
Szczerze mówiąc to mam to gdzieś. Jak powiedział Rainmaker - nie przeżywaj.Sashh pisze:Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. A co, może to dobrze, że Polacy wolą płytką i łatwą muzykę z plastiku i komputera ( i nie mówie tu akurat o Dodzie, tylko o całym hiphopolo i reszcie z mandaryną na czele) zamiast naturalności i głębi? Może i się użalam, ale jest chyba na co.
Może i przeżywam, ale czytałem na tym forum podobne wypowiedzi i jakoś tam nikt, wg. współrozmówców, nie 'przeżywał" i nikt się nie czepiał. Ale ok, może przeżywam. chciałem tylko powiedzieć, że źle to o Polakach świadczy, gdy, w przeciwieństwie do np. finów, wybierają tandetę. No ale, cóż o gustach się nie dyskutuje, Kończmy ten offtop 
Będzie złota płyta?
- dostoevsky
- -#Assassin

Będzie.
Ja też tak myślę!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

IRON MAIDEN's new album, "A Matter of Life and Death", has entered the Norwegian national album chart at position No. 2. The updated first-week chart positions are now as follows:
Finland: #1
Italy: #1
Germany: #1
Norway: #2
U.K.: #4
Ireland: #5
Poland: #6
Netherlands: #7
Australia: #12
Mam jedno pytanie, a czy zespołowi coś to daje, jak ja kupuje reedycje starszych płyt?
Co do nowej to wstyd sie przyznać ale jeszcze nie mam, teraz to musze kupić bilet na koncert Di Anno,a jeszcze mnie kusi kupić jakąś starszą płyte,no ale nową tak czy siak też kupie,ale to jeszcze nie teraz,jakoś w listopadzie/grudniu.
Co do nowej to wstyd sie przyznać ale jeszcze nie mam, teraz to musze kupić bilet na koncert Di Anno,a jeszcze mnie kusi kupić jakąś starszą płyte,no ale nową tak czy siak też kupie,ale to jeszcze nie teraz,jakoś w listopadzie/grudniu.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Oczywiście zespół ma coś z każdej płyty ($), ale najbardziej patrzą na sprzedaż tej najnowszej - im więcej osób kupi ją tuż po premierze (= zadebiutuje wysoko w rankingach sprzedaży i szybko zdobędzie np. złoto), tym lepiej. Dlatego jeśli macie do wyboru zakup starszej płyty lub nowej, lepiej kupić tę drugą. Choć oczywiście jak zrobicie inaczej to też nic się nie stanie.
AMOLAD i tak raczej dobrze się u nas sprzedaje, a na trasie albumowej Maideni i tak do nas nie przyjadą więc nic to już nie zmieni.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

a ja jeszcze miałem nadziejęWICKER MAN pisze:i tak do nas nie przyjadą więc nic to już nie zmieni.
Byłem dziś w empiku. Przeczytałem tam, że nowa płyta, jako nowość, znajduje się na ich liście na 4 miejscu (na 3 jest Doda, a innych to nie spojrzałem nawet
). Najlepsze, że oczywiście źle napisali nazwę AMOLAD, cytuję: A METTER OF LIFE AND DEATH 
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Sprawdziłem wszedzie..nigdzie nie stoi napisane,ze w Niemczech sa na 1 miejscuWICKER MAN pisze:IRON MAIDEN's new album, "A Matter of Life and Death", has entered the Norwegian national album chart at position No. 2. The updated first-week chart positions are now as follows:
Tutaj :SebastianArcheo pisze: Sprawdziłem wszedzie..nigdzie nie stoi napisane,ze w Niemczech sa na 1 miejscu
http://www.prosieben.de/music_cd/charts/singles_alben/
http://www.powermetal.de/news/news-11017.html
#2 Szwajcaria :rocx
http://www.pooltrax.com/top100charts/sw ... ngles.html
Francja #5, w sumie myslałem, że we Francji będzie wyżej , z tego co przeglądałem listy sprzedaży w internetowych sklepach, AMOLAD stał naprawde wysoko.
http://www.pooltrax.com/top100charts/fr ... gplay.html
Nowa Zelandia #34
Inne źródło podaje jednak ze AMOLAD we Francji dotarł do #2 !
Mam nadzieję, że to prawda :rocx
http://www.francecharts.com/topalbums/
Mam nadzieję, że to prawda :rocx
http://www.francecharts.com/topalbums/
Każdy sklep ma swój własny ranking, oficjalna jest lista podana przec Wickera.wojteq pisze:Byłem dziś w empiku. Przeczytałem tam, że nowa płyta, jako nowość, znajduje się na ich liście na 4 miejscu (na 3 jest Doda, a innych to nie spojrzałem nawet :oops: ). Najlepsze, że oczywiście źle napisali nazwę AMOLAD, cytuję: A METTER OF LIFE AND DEATH :lol:
-
Beltrametix
- -#Invader

W krakowskim EMPIK Megastore , "AMOLAD" okupuje 4 miejsce (cena 66 zł za CD)
Prowadzi Katie Melua .
oczywiście, ja tylko chciałem napisać jak jest w Empiku, wiem, że oficjalne rankingi sie od tego różnią, ale może kogoś to trochę pocieszy, że w tym sklepie AMOLAD blisko trójki jestSashh pisze:Każdy sklep ma swój własny ranking, oficjalna jest lista podana przec Wickera.wojteq pisze:Byłem dziś w empiku. Przeczytałem tam, że nowa płyta, jako nowość, znajduje się na ich liście na 4 miejscu (na 3 jest Doda, a innych to nie spojrzałem nawet). Najlepsze, że oczywiście źle napisali nazwę AMOLAD, cytuję: A METTER OF LIFE AND DEATH
Album:
Finland #1 (two weeks in a row ! Gold status)
Italy #1
Germany #1
Czech Republic # 1
Switzerland #2
Norway #2
UK #4 (sales topping 45,000)
Spain #4
Austria #4
France #5 (downloads: #7)
Ireland #5
Poland #6
Netherlands #7
Australia #12
New Zealand #34
No charts information in Sweden yet, but the album sales are topping 30,000, which gave it a Gold Status.
In North America, sales are reaching the 60,000 level, which is a third more than 'Dance of Death'
Single:
Spain #1 (two weeks in a row!)
Sweden #1 (two weeks in a row! #3 and #4 on downloads charts)
Finland #1 (2nd week: #4)
Sweden #1 (2nd week: #4)
Hungary #1 (2nd week: #5)
Denmark #5 (from #10 in 1st week)
Brazil #7 (on the ALBUM chart !!)
Norway #9 (2nd week: #11)
Canada #9 (from #10 in 1st week)
Ireland #18
Germany #39 (from #43 in 1st week)
France #70
Switzerland #74 (from #78 in 1st week)
http://www.maidenfans.com/index.php?ACT ... e&nid=2273
Ciekawe jak naprawde wygląda sprawa z Francją
Finland #1 (two weeks in a row ! Gold status)
Italy #1
Germany #1
Czech Republic # 1
Switzerland #2
Norway #2
UK #4 (sales topping 45,000)
Spain #4
Austria #4
France #5 (downloads: #7)
Ireland #5
Poland #6
Netherlands #7
Australia #12
New Zealand #34
No charts information in Sweden yet, but the album sales are topping 30,000, which gave it a Gold Status.
In North America, sales are reaching the 60,000 level, which is a third more than 'Dance of Death'
Single:
Spain #1 (two weeks in a row!)
Sweden #1 (two weeks in a row! #3 and #4 on downloads charts)
Finland #1 (2nd week: #4)
Sweden #1 (2nd week: #4)
Hungary #1 (2nd week: #5)
Denmark #5 (from #10 in 1st week)
Brazil #7 (on the ALBUM chart !!)
Norway #9 (2nd week: #11)
Canada #9 (from #10 in 1st week)
Ireland #18
Germany #39 (from #43 in 1st week)
France #70
Switzerland #74 (from #78 in 1st week)
http://www.maidenfans.com/index.php?ACT ... e&nid=2273
Ciekawe jak naprawde wygląda sprawa z Francją
Ostatnio zmieniony czw wrz 07, 2006 10:23 am przez Cybul, łącznie zmieniany 1 raz.
coś słabo u nas...