Dance Of Death, czy tylko ja tak uwielbiam ta plyte?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dance Of Death, czy tylko ja tak uwielbiam ta plyte?
Oceny na 08.09.2006
Wildest Dreams 7,5/10
Rainmaker 8,5/10
No More Lies 9/10
Montsegur 8/10
Dance of Death 9/10
Gates of Tomorrow 8/10
New Frontier 7,5/10
Paschendale 9/10
Face in the Sand 9/10
Age of Innosence 8/10
Journeyman 7,5/10
Wildest Dreams 7,5/10
Rainmaker 8,5/10
No More Lies 9/10
Montsegur 8/10
Dance of Death 9/10
Gates of Tomorrow 8/10
New Frontier 7,5/10
Paschendale 9/10
Face in the Sand 9/10
Age of Innosence 8/10
Journeyman 7,5/10
Nie będę się rozpisywał co do każdego kawałka na płycie, powiem tylko, że jest to płyta, którą najrzadziej słucham. Nie przyciąga mnie niczym. Nie ma `Maidenowego pazura`. Owszem, zdarzą się smaczki typu `Wiltest Dreams`, `Rainmaker`, `Pashendale`, ale reszta (z tyci-tyci wyjątkami) to `klawisze + Bruce i 3 gitary`. Takie odnoszę wrażenie słuchając tej płyty.
strach myslec co nie jest twoim smaczkiem. Skoro to sa smaczki..........Maciuś pisze:Owszem, zdarzą się smaczki typu `Wiltest Dreams`, `Rainmaker`, `Pashendale
Te piosenki są akurat świetne, a reszta płyty, to kicha.strach myslec co nie jest twoim smaczkiem. Skoro to sa smaczki..........
-
Gov't Mule
A jesteś w stanie jakoś dokładniej uzasadnić na czym polega świetność tych piosenek zwłaszcza WD i Rainmakera, czy tylko hasła rzucaszMaciuś pisze:Te piosenki są akurat świetne, a reszta płyty, to kicha.
Wiltest dreams - W tej piosence urzekł mnie refren. Piekielnie melodyjny, wręcz rock`n`rollowy. Do tego `niezła` solówka i coś co kocham w Heavy Metalu i nie wiem jak się profesjonalnie nazywa
. Chodzi mi o ten moment zwolnienia perkusji zaraz po solówce (2,44 - 3,01).
Rainmaker- Lekka, przyjemna piosenka, miło się jej słucha i co najważniejsze, nie ma klawiszy
. 2 solówki, ale mnie podoba się tylko ta druga. Ogólnie b. ciekawa piosenka.
Pashendale - Podobnie jak w Wiltest Dreams, ta `pieśń` urzeka wspaniałym refrenem, jak i podniosłym klimatem. Jak poprzedniczki, tu również występują niesamowite sola gitarowe, jednak akurat w Pashendale, podoba mi się każda.
Rainmaker- Lekka, przyjemna piosenka, miło się jej słucha i co najważniejsze, nie ma klawiszy
Pashendale - Podobnie jak w Wiltest Dreams, ta `pieśń` urzeka wspaniałym refrenem, jak i podniosłym klimatem. Jak poprzedniczki, tu również występują niesamowite sola gitarowe, jednak akurat w Pashendale, podoba mi się każda.
osobiscie nie podoba mi sie kompletnie ta plyta
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

zdecydowanie uważam ją za genialną!!
Nic dodać nic ująć jedyny słaby utwór to FitS
poza tym cała płytka jest piękna i cudowna!!!
Nic dodać nic ująć jedyny słaby utwór to FitS
poza tym cała płytka jest piękna i cudowna!!!
Face In The Sand jest najlepszym kawałkiem z DoDNic dodać nic ująć jedyny słaby utwór to FitS
A wg.mnie płyta nie jest taka słaba, jak większośc fanów metalu,i nawet spora częśc fanów Maiden uważa(moda jakaś?), fakt ,że płyta jest świetna pojedynczymi utworami, a nie całością, ale to tyczy sie wszystkich płyt Maiden po Seventh Sonie(nie licząć BNW), poza tym płyta dała Maiden jedną z najlepszych tras koncertowych w historii, takiego teatru jeszcze nie było...to też jest ważne.
Poza tym mamy ciekawe kompozycje, świetne solówki i bardzo fajne teksty. Pare utworów jest słabszych,ale jakiegoś totalnego gniota na płycie nie widze.
Poza tym mamy ciekawe kompozycje, świetne solówki i bardzo fajne teksty. Pare utworów jest słabszych,ale jakiegoś totalnego gniota na płycie nie widze.
jak wyżej...syzygy pisze:Face In The Sand jest najlepszym kawałkiem z DoD
jedynym słabszym nazwałbym WD lub AoI (bo bardzo rzadko go słucham...mimo, ze jest fajny
-
Arcos
Hmm uwielbiam to za duzo powiedziane ale plyta nie ejst zla i tyle 
Mnie się ta płyta bardzo podoba. Od momentu jej wydania zrobiła na mnie duże wrażenie i w przeciwieństwie do większości fanów nigdy nie uważałem tej płyty za gorszą od BNW. Powiem więcej, często uważałem ją za lepszą i oryginalniejszą od swej poprzedniczki choćby poprzez utwory takie jak tytułowy, Paschendale czy Journeyman. Podoba mi się to, że na tej płycie nie ma gniotów, co zdarzało się np. na Fear of the Dark, Virtual IX czy nawet Powerslave. Jest bardzo zróżnicowana i nie nudzi mi się. Najsłabsze dla mnie są Wildest Dreams, Gates of Tomorrow, ale nie są to na pewno gnioty. Pozostałe kawałki z płyty lubię lub bardzo lubię.
Zgymunt :beer
Ale dla mnie gniotem jest Rainmaker. No ale na każdej płycie Im są jakies słabe momenty.
Ale dla mnie gniotem jest Rainmaker. No ale na każdej płycie Im są jakies słabe momenty.
... cholernie lubie ten album, płyta jest bardzo rozbudowana ale nie nudzi no i świetnie brzmi wersja DVD Audio DD5.1 ...syzygy pisze:Face In The Sand jest najlepszym kawałkiem z DoDNic dodać nic ująć jedyny słaby utwór to FitS
...a co do "Face In The Sand" to te podwójne stopy wgniatają w ziemię :rocx
-
Filik10
- -#Clairvoyant

DOD to bardzo dobra płyta, ale... i tak jedna z goeszych w dorobku Maiden
. A najlepszy utwór to Journeyman, wersja koncertowa jeszcze lepsza
.
mimo krytycznych uwag uważam ten album za dobry, nie za świetny jak twierdzą niektórzy młodsi fani, ale za poprostu dobrą robotę, albumu słucha mi się lepiej niż najnowszego albumu, a niektóre elementy płyty są lepsze dla mnie niż na BNW np. krótsze utwory ,jedynie wokal i brzmienie nie jest do końca takie jak być powinno
Wildest Dreams 7,5/10
Rainmaker 8,5/10
No More Lies 8/10
Montsegur 8/10
Dance of Death 9/10
Gates of Tomorrow 7,5/10
New Frontier 8/10
Paschendale 9/10
Face in the Sand 9/10
Age of Innosence 8,5/10
Journeyman 7,5/10
Wildest Dreams 7,5/10
Rainmaker 8,5/10
No More Lies 8/10
Montsegur 8/10
Dance of Death 9/10
Gates of Tomorrow 7,5/10
New Frontier 8/10
Paschendale 9/10
Face in the Sand 9/10
Age of Innosence 8,5/10
Journeyman 7,5/10
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Brzmienie tej płyty to jakaś pomyłka. W zasadzie, to można powiedzieć, że ona w ogóle nie brzmi. 
chciales to chyba powiedziec o nowej jesli juz , DoD ma najlepsza i nowoczesna produkcje ever
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Hehe, niektórzy w tym miejscu by napisali, że masz źle opisane mp3Evil pisze:chciales to chyba powiedziec o nowej jesli juz , DoD ma najlepsza i nowoczesna produkcje ever