1-3/10/2006- Fish - Warszawa, Bydgoszcz, Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Re: 1-3/10/2006- Fish - Warszawa, Bydgoszcz, Kraków
Wszystkie trzy koncert bedzie otwierać występ Quidam... Gdyby to się odbyło jakeiś pięć lat temu to bym się cieszył.. a tak to liczyłęm po cichu na Believe, ale trudno... Chociaż wreszcie posłucham sobie "Sanktuarium" na żywo...
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

http://img156.imageshack.us/my.php?imag ... 208sz6.jpg
Nie wiem czy jednak ktoś się jeszcze wybiera dzisiaj albo jutro na koncerty w Warszawie i Krakowie, wiec nie chcę nikomu psuć niespodzianki,i relacje dam za dwa dni...
Nie wiem czy jednak ktoś się jeszcze wybiera dzisiaj albo jutro na koncerty w Warszawie i Krakowie, wiec nie chcę nikomu psuć niespodzianki,i relacje dam za dwa dni...
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Niestety nie dotarłem do Kuźni, gdzie po koncercie zaraz pojechał, i nie mam takiego zdjęcia, ale to dobrze, bo nie lubię jak ktoś jest ode mnie wyższy 
Kawał bydlęcia z niego co by nie mówić. Powiedz tylko czy mam żałować, że nie idę dziś na koncert 
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Żałuj.
Duża część z tej muzyki nie była wykonywana na zywo juz bardzo dawna, i pewnie już nigdy nie będzie. Nawet jeśli komuś niekoniecznie odpowiada Fish solo, to może przekonać się jaki z niego wielki (nie tylko dosłownie) wokalista i frontman. A jego zespół też piewsza klasa, mimo, że Frank Usher wygląda jakby był już po siedemdziesiątce... No i wy bedziecie mieli na support Quidam, a nie jakieś After, mało sensowne połączenie Myslovitz i Deep Purple...
- likipiki
- -#Lord of the flies

słyszałem że fugazi zagrali...
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Jeśli nigdy by nie zaprotestował to mógłbym całą setliste wkleić.
Wlepiaj na biało w quocie. Kto nie będzie chciał to nie przeczyta.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

1. Big Wedge
2. Moving Targets
3. Sunsets On Empire
4. Goldfish And Clowns
5. Innocent Party
6. Credo
7. Pseudo Silk Kimono
8. Kayleigh
9. Lavender
10. Bitter Suite
11. Heart Of Lothian
12. Waterhole (Expresso Bongo)
12. Lord Of The Backstage
13. Blind Curve
14. Childhood's End?
15. White Feather
16. Incommunicado
17. Market Square Heroes
18. Fugazi
- likipiki
- -#Lord of the flies

a jak forma wokalna ryby?
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Bez zarzutu. Co prawda nie wyciągnie już takich tonów jak dwadzieścia lat temu, ale głos wciąż ma nie do zdarcia.
Mam wuja na maksa fana Marillion i powiedzial, ze to w sumie troche lipa. Bo jakby to Marillion gral to klasa, ale ryba ze swoimi grajkami to nie to samo. Byl w Kraku na gigu i sceptyczne wrazenie odniosl. A dodam tylko ze wuja organizowal pierwsze koncerty Fisha solo w Polsce, i byl na Marillionach w latach 80. 
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Jego zdanie- jego sprawa. Ale jakoś tak sądzę, że wielu ludzi ucieszyli się, że mogli to wszystko usłyszeć. Nie każdy był na tych koncertach dwadzieścia lat temu...
Nie znam jego solowych dokonań, ale pod względem kawałków Maryli to set super
Wiadomo - "Misplaced Childhood", a do tego "Fugazi" no i super, że dla "Incommunicado" miejsce się znalazło
Uwielbiam ten utwór
Najśmieszniejsze, że starszy, nie wiem jakim cudem, o tym koncercie nie wiedział
I mówię mu chyba 1 października, że Fish gra w Kraku, i będzie całe "MC" grane na żywo. A on na mnie patrzy w stylu "że co ?? "
No nic zostaje mu Marillion w maju, a to żaden problem dla niego iść na koncert Marylki z H. , bo bardzo lubi także to wcielenie zespołu (widać po kim mam sympatię do Hogartha
), a w tym roku nie dał rady być, więc teraz to mus. Ja też ofkorz idę 
Najśmieszniejsze, że starszy, nie wiem jakim cudem, o tym koncercie nie wiedział
No nic zostaje mu Marillion w maju, a to żaden problem dla niego iść na koncert Marylki z H. , bo bardzo lubi także to wcielenie zespołu (widać po kim mam sympatię do Hogartha
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Promocja trasy była żadna. W tą niedziele, gdy grał w Bydgoszczy byłem w tamtejszym Empiku, i w prasie kompletnie nic nie było. Promocja- zero... Ale to był koncert raczej niezbyt znanego Klubu Kuźnia, a pozostałe dwa to był wielki Metal Mind, ale nie sądzę, żeby sie coś zmieniło. Oni nawet Deep Purple nie potrafią wypromować.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Chodzą słuchy, że w styczniu wokalista ma zagrac jeszcze u nas dwa koncerty- w Poznaniu i Łodzi.