Adrian Smith

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
rasternet
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: Adrian Smith

Post autor: rasternet »

Zgoda tylko nie we wszystkich przypadkach. Dave moze malo komponuje ale ma niepowtarzalny, oryginalny styl gry. Przez co jest doceniany przez fachowcow i uwielbiany przez wielu gitarowych maniakow.
_R@sterNeT_
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

rasternet pisze:Dave moze malo komponuje ale ma niepowtarzalny, oryginalny styl gry. Przez co jest doceniany przez fachowcow i uwielbiany przez wielu gitarowych maniakow.
Zgoda. Ale zauważ, że w większości to właśnie partie Adriana są najtrudniejsze w Maiden. To, że Dave jest bardzo szybki i ma super legato, to nie wszystko. Szybszy nie znaczy lepszy. Na wielu zagranicznych i na niektórych polskich forach każdy, kto zna się co nieco na grze wcale nie typuje Dave`a jako nr 1 w Maiden.
To są już sprawy techniczne. Myślę, że nie trzeba mieć super uszu, oczu i wykształcenia muzycznego, żeby dostrzec, że partie Adriana są najtrudniejsze. Adrian nie jest najszybszy, ale za to stopień skomplikowania niektórych jego partii może przyprawić nie lada kłopot niejednemu zaawansowanemu gitarzyście. Mówię tutaj w kontekście Maiden, bo wiadomo, że wirtuozi jak Satriani, czy Petrucci to inna bajka.
Awatar użytkownika
rasternet
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: rasternet »

Hallowed pisze:
rasternet pisze:bo wiadomo, że wirtuozi jak Satriani, czy Petrucci to inna bajka.
Do tych panow nie ma co porownywac. Adrian jest swietnym kompozytorem i gitarowym rzemieslnikiem-pedantem ale nie ma u niego tej impresji ktora posiada Deve.
_R@sterNeT_
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

rasternet pisze:nie ma u niego tej impresji ktora posiada Deve.
Dave. Impresji w sensie ? Bo nie jestem pewien czy dobrze Ciebie zrozumiałem.
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

Dzięki rasternet :beer !

Co do impresji Hallowed - jemu pewnie chodzi o taki luźny styl. Dave potrafi zagrać niemal wszystko, a Adrian jest genialny do solówek rockowych, ale z blusem już jest gorzej u niego. Adrian'a ciężko podrobić to fakt, bo ma niepowtarzalny styl. Ja się uczę grać jego stylem i lepiej mi to wychodzi niż np. mojemu bratu, który woli styl podobny do Dave'a. Czasem żeby zagrać jak pewien gitarzysta trzeba myśleć jak on i czuć się nim, no i ćwiczyć of course :wink: .
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Ja sie ostatnio zastanawiam czy nie lepiej by było jakby wzieli Smitha na wokal i nie grali utworów w stylu Reach Out,taki rock z klasą , na następnej ,ostatniej(nie wierze w to) ,płycie, fajne by było pożegnanie, no bo rozumiem że o heavy-metalu już wogóle nie ma żadnej mowy.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

To by zburzyło cały styl Maiden :/ Czym dla Ciebie jest rock z klasą?
Dla mnie to jest cąły czas heavy metal ale w trochę innym wydaniu niż ten kiedyś.
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Nomad pisze:Ja sie ostatnio zastanawiam czy nie lepiej by było jakby wzieli Smitha na wokal i nie grali utworów w stylu Reach Out,taki rock z klasą , na następnej ,ostatniej(nie wierze w to) ,płycie, fajne by było pożegnanie, no bo rozumiem że o heavy-metalu już wogóle nie ma żadnej mowy.
Jeszcze chwilę i trzeba będzie tworzyć tematy ze wszystkimi kombinacjami muzyków na różych stanowiskach...
--Mlody--
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: --Mlody-- »

Mnie tylko wkurzylo to ze po powrocie Adriana Fear i kilka innych utworow stracilo na predkosci...a tak po za tym to wszystkich czlonkow zespolu uwielbiam jednakowo :)
How long on this longest day...
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

najlepszy(ulubiony) gitarzysta maiden ... wystarczy :P ??
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

TYLKO Bruce Dickinson zasluguje na stanowisko wokalisty Maiden.

Co do Adriana to takze moj ulubiony gitarzysta Maiden, bez jego kompozycji nie bylo fajnych płyt.

Edit: Oprocz debiutu i X Factor :D - ale dla mnie to juz nie to samo
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Adrian jest lepsy technicznie ale wolę Dave'a i to tyle :)
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
ODPOWIEDZ