Adrian Smith
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Adrian Smith
Zgoda tylko nie we wszystkich przypadkach. Dave moze malo komponuje ale ma niepowtarzalny, oryginalny styl gry. Przez co jest doceniany przez fachowcow i uwielbiany przez wielu gitarowych maniakow.
_R@sterNeT_
Zgoda. Ale zauważ, że w większości to właśnie partie Adriana są najtrudniejsze w Maiden. To, że Dave jest bardzo szybki i ma super legato, to nie wszystko. Szybszy nie znaczy lepszy. Na wielu zagranicznych i na niektórych polskich forach każdy, kto zna się co nieco na grze wcale nie typuje Dave`a jako nr 1 w Maiden.rasternet pisze:Dave moze malo komponuje ale ma niepowtarzalny, oryginalny styl gry. Przez co jest doceniany przez fachowcow i uwielbiany przez wielu gitarowych maniakow.
To są już sprawy techniczne. Myślę, że nie trzeba mieć super uszu, oczu i wykształcenia muzycznego, żeby dostrzec, że partie Adriana są najtrudniejsze. Adrian nie jest najszybszy, ale za to stopień skomplikowania niektórych jego partii może przyprawić nie lada kłopot niejednemu zaawansowanemu gitarzyście. Mówię tutaj w kontekście Maiden, bo wiadomo, że wirtuozi jak Satriani, czy Petrucci to inna bajka.
Do tych panow nie ma co porownywac. Adrian jest swietnym kompozytorem i gitarowym rzemieslnikiem-pedantem ale nie ma u niego tej impresji ktora posiada Deve.Hallowed pisze:rasternet pisze:bo wiadomo, że wirtuozi jak Satriani, czy Petrucci to inna bajka.
_R@sterNeT_
Dave. Impresji w sensie ? Bo nie jestem pewien czy dobrze Ciebie zrozumiałem.rasternet pisze:nie ma u niego tej impresji ktora posiada Deve.
Dzięki rasternet :beer !
Co do impresji Hallowed - jemu pewnie chodzi o taki luźny styl. Dave potrafi zagrać niemal wszystko, a Adrian jest genialny do solówek rockowych, ale z blusem już jest gorzej u niego. Adrian'a ciężko podrobić to fakt, bo ma niepowtarzalny styl. Ja się uczę grać jego stylem i lepiej mi to wychodzi niż np. mojemu bratu, który woli styl podobny do Dave'a. Czasem żeby zagrać jak pewien gitarzysta trzeba myśleć jak on i czuć się nim, no i ćwiczyć of course
.
Co do impresji Hallowed - jemu pewnie chodzi o taki luźny styl. Dave potrafi zagrać niemal wszystko, a Adrian jest genialny do solówek rockowych, ale z blusem już jest gorzej u niego. Adrian'a ciężko podrobić to fakt, bo ma niepowtarzalny styl. Ja się uczę grać jego stylem i lepiej mi to wychodzi niż np. mojemu bratu, który woli styl podobny do Dave'a. Czasem żeby zagrać jak pewien gitarzysta trzeba myśleć jak on i czuć się nim, no i ćwiczyć of course
Ja sie ostatnio zastanawiam czy nie lepiej by było jakby wzieli Smitha na wokal i nie grali utworów w stylu Reach Out,taki rock z klasą , na następnej ,ostatniej(nie wierze w to) ,płycie, fajne by było pożegnanie, no bo rozumiem że o heavy-metalu już wogóle nie ma żadnej mowy.
To by zburzyło cały styl Maiden :/ Czym dla Ciebie jest rock z klasą?
Dla mnie to jest cąły czas heavy metal ale w trochę innym wydaniu niż ten kiedyś.
Dla mnie to jest cąły czas heavy metal ale w trochę innym wydaniu niż ten kiedyś.
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Jeszcze chwilę i trzeba będzie tworzyć tematy ze wszystkimi kombinacjami muzyków na różych stanowiskach...Nomad pisze:Ja sie ostatnio zastanawiam czy nie lepiej by było jakby wzieli Smitha na wokal i nie grali utworów w stylu Reach Out,taki rock z klasą , na następnej ,ostatniej(nie wierze w to) ,płycie, fajne by było pożegnanie, no bo rozumiem że o heavy-metalu już wogóle nie ma żadnej mowy.
Mnie tylko wkurzylo to ze po powrocie Adriana Fear i kilka innych utworow stracilo na predkosci...a tak po za tym to wszystkich czlonkow zespolu uwielbiam jednakowo 
How long on this longest day...
- Elevatorman
- -#Clansman

najlepszy(ulubiony) gitarzysta maiden ... wystarczy
??
TYLKO Bruce Dickinson zasluguje na stanowisko wokalisty Maiden.
Co do Adriana to takze moj ulubiony gitarzysta Maiden, bez jego kompozycji nie bylo fajnych płyt.
Edit: Oprocz debiutu i X Factor
- ale dla mnie to juz nie to samo
Co do Adriana to takze moj ulubiony gitarzysta Maiden, bez jego kompozycji nie bylo fajnych płyt.
Edit: Oprocz debiutu i X Factor
Adrian jest lepsy technicznie ale wolę Dave'a i to tyle 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.