One
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: One
Bo dla mnie brzmienie które robił to ideał,dlatego tak pisze, Rainbow, Purple i Maiden to zespoły z brzmieniem dopracowanym niesamowicie i dlatego tak twierdze. Który uważasz że jest lepszy, ja nie słyszałem zespołu który by mi tak sie podobał brzmieniowo jak Maiden czy Rainbow.
Nie chodziło mi akurat o Kevina tylko o płyty z Blazem,ale jeśli już przy Kevinie jestesmy to tez musze powiedzieć że jakos nie przepadam, ale to nie tylko ja,bo dużo ludzie narzeka np.na brzmienie Brave New World,które uważa za jedyny minus płyty,wiesz że tak trzy gitary nie są wyeksponowane itd. Najnowsza brzmi dobrze i jest bardzo profesjonalnie,ale mi tak za bardzo nie pasuje tak cięzkie brzmienie,ale to tylko kwestia gustu... ogólnie to napewno dobry producent, no ale co Birch to Birch.
Nie chodziło mi akurat o Kevina tylko o płyty z Blazem,ale jeśli już przy Kevinie jestesmy to tez musze powiedzieć że jakos nie przepadam, ale to nie tylko ja,bo dużo ludzie narzeka np.na brzmienie Brave New World,które uważa za jedyny minus płyty,wiesz że tak trzy gitary nie są wyeksponowane itd. Najnowsza brzmi dobrze i jest bardzo profesjonalnie,ale mi tak za bardzo nie pasuje tak cięzkie brzmienie,ale to tylko kwestia gustu... ogólnie to napewno dobry producent, no ale co Birch to Birch.
Heh po pierwsze nigdy się nad tym nie zastanawiałem, a po drugie nie słyszałem aż tylu płyt by dzięki nime poznać multum producentów, ale dla mnie na przykład na dzień dzisiajeszy rządzi Andy SneapNomad pisze:Który uważasz że jest lepszy, ja nie słyszałem zespołu który by mi tak sie podobał brzmieniowo jak Maiden czy Rainbow.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

O utwory mi chodzi. Choć pierwszy ich album ma nico bardziej "brudne" brzmienie, ale to minimalna różnicaArtur pisze:Zależy o czym tutaj mówimy. Jeśli o produkcji albumów to palnąłeś głupotę, bo akurat produkcja Rubina na płytach SOAD jest dość podobna, a Maiden ma praktycznie każdy album inaczej wyprodukowany, zwłaszcza za bytności Martina Bircha.Filik10 pisze: o ile Korn sięzgodze, że ciągle brzmią tak samo to SOADa ci Szajba nie daruje. Oni z albumu na album brzmią inaczej, może nie ma totalnej rewolucji, ale w porównaniu do Maiden to jest różnica kolosalna. Puść sobie ich debiut, a zaraz potem Hypnotize to to zobaczysz.
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Może album ...and justice for all , jest albumem z nie najlepszym brzmieniem, to klimat utworu przebija U2, o limp bizkit już nie wspomne bo to ... :guns . LB najlepiej skomentował Zakk Wylde na swoim koncercie ( i zdecydowanie go popieram ):

Zdecydowanie MetallicALimp Bizkit sucks!!!
- Elevatorman
- -#Clansman

dla mnie ten album jest idealny....Może album ...and justice for all , jest albumem z nie najlepszym brzmieniem,
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Ja powiem więcej - ja kocham ten album, ale chodziło mi o jego brzmienie. Na tej płycie jest wyciszony bas, material jest wręcz genialny.Elevatorman pisze:dla mnie ten album jest idealny....
I love MetallicA
-
poison-girl
- -#Invader

ni ma tu "mojego" one'a:(
-
poison-girl
- -#Invader

Niektórzy uważają że One jest tylko jeden
U2
U2
- Elevatorman
- -#Clansman

tak dla mnie one jest tylko ejden
ten metallikowy inne nie mają szczęscia ;P
dogania ale nie przeganiaElevatorman napisał:
dla mnie ten album jest idealny....
dokladnie. tylko Master go dogania
hmmm ale brzmienie twozy posępny klimat tej płyty... ja i tak na bas wielkiej uwagi nie zwracam więc mi to nie przeszkadza....Ja powiem więcej - ja kocham ten album, ale chodziło mi o jego brzmienie. Na tej płycie jest wyciszony bas
no o to mi chodziloElevatorman pisze:dogania ale nie przegania
jakby to Ascot powiedział :Elevatorman pisze:ja i tak na bas wielkiej uwagi nie zwracam
Ascot pisze: Boś Buc![]()
już nie mam tu najwięcej postów

- Elevatorman
- -#Clansman

heh
bas musi byc ale dla mnie moze byc całkowicie w tle .... chociaz fajne są takie przejscia jak sam bas pulsuje ewentualnie z perkusją