Aż muszę klip obejrzeć
Run to the Hills-czy powinno być usunięte z setu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Run to the Hills-czy powinno być usunięte z setu
A dlaczemu miał by być usunięty. Jest już oklepany, to fakt, i każdy go słyszał setki razy, ale jest wciąż tak samo dobry, ba, bardzo dobry!
Aż muszę klip obejrzeć
Aż muszę klip obejrzeć
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Bo jest wiele lepszych kawałków którym zabiera miejsce?Iron maidenka pisze:A dlaczemu miał by być usunięty.
tylko wedłóg ciebie, dla mnie jest po prostu super, nawet bym powiedział, że jeden z lepszych. Przynajmniej dla mnie zawsze go mam w play liście.Bo jest wiele lepszych kawałków którym zabiera miejsce?
No a moim zdaniem nieFilik10 pisze:Bo jest wiele lepszych kawałków którym zabiera miejsce?Iron maidenka pisze:A dlaczemu miał by być usunięty.
otóż to :beerFilik10 pisze:tylko wedłóg ciebie, dla mnie jest po prostu super, nawet bym powiedział, że jeden z lepszych. Przynajmniej dla mnie zawsze go mam w play liście.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Wasze zdanie. Ja też go bardzo lubie, ale jednak powinni tą zmianę wprowadzić. Ale rozumiem was doskonale, Number bym bronił do utraty tchu 
Jasna sprawa, Number też musi byćFilik10 pisze:Wasze zdanie. Ja też go bardzo lubie, ale jednak powinni tą zmianę wprowadzić. Ale rozumiem was doskonale, Number bym bronił do utraty tchu
po zastanowieniu sie to Run niech pozostanie w secie 
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Są lepszi kandydaci za niego do setu, ale jak zostanie to nie będe płakałGienek pisze:po zastanowieniu sie to Run niech pozostanie w secie
powinni wywalic. i wtawic na to miejsce Fortunes of War 
To chyba tradycja w metalu, że największe hity kapela gra na każdym koncercie
Moim zdaniem "Run To The Hills" i "The Number Of The Beast" nigdy nie powinny być usunięte z setu - klasyków nad kl;asyki się nigdy nie wywala 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Jak dla mnie to już dawno powinni wywalić RTTH z Setu. Nie mogę już słuchać tego kawałka i zawsze go przełączam. A na koncertach, co tu dużo mówić i tak wypada słabo, bo Bruce już trochę nie wyrabia. Wolałbym cokolwiek innego, ale i tak pewnie będą go grać już do końca.
Według mnie na Rock In Rio wypadł świetnie a na DOTHR nie wiem bo nie widziałem.Ale myśle że pomimo słabnącego głosu Bruca nie powinien być usuniety z setu. Bardzo wielu fanów miało by żal do zespołu.Kratos pisze:. A na koncertach, co tu dużo mówić i tak wypada słabo, bo Bruce już trochę nie wyrabia.
E tam ile tego można słuchac, cos nowego było by lepsze...
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

A inna część ma do nich żal, że ciągle go grają zamiast dać jakąś niespodziankę np. The Prisioner. Tak źle i tak nie dobrze.EDDIE16 pisze:Bardzo wielu fanów miało by żal do zespołu
... a potem jakby dali Prisoner to byłoby marudzenie ,ze nie było 
Zawsze bedzie ktoś niezadowolony
A poza tym mam wrażenie ,że zespół poprostu lubi ten kawałek i go już chyba zostawi do końca
Zawsze bedzie ktoś niezadowolony
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Niestety prawdopodobnie masz racjęAbstract pisze:mam wrażenie ,że zespół poprostu lubi ten kawałek i go już chyba zostawi do końca
nie rozumiem takich tematów... zara zaloze chyba "Iron Maiden - dlaczego nie powinno zostac usuniete na setcie z Golden Years" i znow 10 stron 
już 20lat temu na koncertach bywało z tym różnie więc to żaden argument.Kratos pisze:J A na koncertach, co tu dużo mówić i tak wypada słabo, bo Bruce już trochę nie wyrabia.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

To jak śpiewał 20 lat temu to mnie mało interesuje bo wtedy nie chodziłem na koncerty
Dla mnie liczy się jak to śpiewa teraz a niestety nie wychodzi to za specjalnie i jest to dla mnie wystarczający argument.
To ty tak uważasz, ale szanuję twojego zdanie. Dla mnie RTTH jest na pewno gorsze niż Running Free. RF ma niesamowity klimat na koncertach, a klimat daje wiele do całości. Nieważne czy jest grany teraz czy był kiedyś, czy śpiewa to Bruce czy Paul.Journeyman666 pisze:Running Free temu do pięt nie dorast
Co tak się wszyscy czepiają kawałków z Blaze'm czy albumu Killers. Kawałek jest ograny do bólu tak, że kiedy go słucham to mi już wychodzi bokiem. Nie wiem jak super by go zagrali to i tak już bym nie mógł obejrzeć całości i zapewne wiele osób też. Nie wspomne o tym, że Bruce już nie wyrabia na tym kawałku (no i na np. TNOTB też). I to może nie tyle, że Bruce ma już swoje lata, tylko poprostu zespołowi się też przejadł. To słychać na (prawie) każdym koncercie. Grają w większości na odpiernicz. Ten kawałek mi się tak znudził, że kiedy oglądam koncerty z lat 80tych to nawet na nich omijam RTTH.Iron maidenka pisze:To mogłabym powiedzieć o wszystkich kawałkach z Blaze'm i kawałkach z Killers.
Nie porównuj tego tak, bo fanowi muzy klubowej może się wszystko spodobać tylko musi akurat wysłuchać dobrze i wpaść mu w ucho. Ja teraz mogę powiedzieć, że jednej osobie spodobał się ostatnio Out Of The Shadows, więc też mogę zacząć mówić, że mam szacunek i, że wogóle niech grają to do końca.Marx pisze:A ja napisze, że spośród całej dyskografi ironów ten kawałek spodobał się mojemu znajomkowi wielkiemu fanowi muzyki kubowej. Co sprawia, że dla kawałku tego mam ogromny szacuneczek.
Na RIR wypadł świetnie bo wogóle IM się przygotowało na ten koncert (wiadomo, koncertówka). Zresztą ten kawałek był zagrany tylko na kilku koncertach na końcu trasy BNWT (więc dał trochę świeżości). Na DODWT był grany co koncert, na dodatek w Dortmundzie Bruce był krótko po chorobie, więc RTTH wypadł dość cienko (jak na Maiden of course). Dla mnie to jest oczywiste. Jakbym ja grał w jakimś zespole i miałbym grać co trasę ograne kawałki to bym zasnął w połowie, a ożywiłbym sie trochę na solówkachEDDIE16 pisze:Według mnie na Rock In Rio wypadł świetnie a na DOTHR nie wiem bo nie widziałem.Ale myśle że pomimo słabnącego głosu Bruca nie powinien być usuniety z setu. Bardzo wielu fanów miało by żal do zespołu.
Zespół raczej nie przepada tak bardzo za tym kawałkiem (na pewno się im znudził). Według mnie grają to dla sporadycznych fanów (słuchają wiele kapel, a IM jest dla nich jednym z "iluśtam"), których jest wiele lub dla fanów dla których ten kawałek musi być na każdym koncercie. Oni przeważają, dlatego po BNWT były prostetsty, że nie grali tego na całej trasie, a jak wiadomo zespół gra dla fanów. A, że jest więcej tych co chcą RTTH więc sprawa jest jasna...Kratos pisze:Niestety prawdopodobnie masz racjęAbstract pisze:mam wrażenie ,że zespół poprostu lubi ten kawałek i go już chyba zostawi do końca