Wasi ulubieni gitarzyści basowi
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wasi ulubieni gitarzyści basowi
szczerze mówiąc nigdy nie rozumiałem tych zachwytów nad burtonem 
ale napisales tak:Cygan pisze:NIe napisałem tak
Cygan pisze:Ex- Infectious Grooves, Metallica
Jazz is not dead, it just smells funny.
Pewnie że nie, cały czas myślałem że jeszcze Newsted gra.Szajba pisze:niewiedziales?
newsted odszedł po s&m ! niewiedziałes?M@ti pisze:Pewnie że nie, cały czas myślałem że jeszcze Newsted gra. Laughing Rolling Eyes
nie no...EOT
już nie mam tu najwięcej postów

Toż S&M to ich najnowszy album.Szajba pisze:newsted odszedł po s&m ! niewiedziałes?
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Chodziło mi o : Ex- Infectious Grooves. Metallicaslayer pisze:ale napisales tak:
Cygan napisał:
Ex- Infectious Grooves, Metallica
Skoro tak uważasz to znaczy ze nie za bardzo sie znasz na stylach gry na basieMatek pisze:szczerze mówiąc nigdy nie rozumiałem tych zachwytów nad burtonem
w ogóle żydem jestem i masonemCygan pisze:Skoro tak uważasz to znaczy ze nie za bardzo sie znasz na stylach gry na basie
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

NIe mówię ze masz go uważać za najlepszego skoro twoim zdaniem nie jest, ale przydało by się trohe szacunku.Matek pisze:w ogóle żydem jestem i masonem przepraszam po stokroć że śmiem uważać ze jest wielu lepszych basistów od śp burtona. pewnie moje myśli są ukształtowane przez grupy gejów i lesbijek więc stąd ich bluźnierczy charakter...
a gdzie widzisz brak tego szacunku?Cygan pisze:NIe mówię ze masz go uważać za najlepszego skoro twoim zdaniem nie jest, ale przydało by się trohe szacunku.
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Tak jakoś odczułem, jesli się mylę to sorki :beera gdzie widzisz brak tego szacunku?
- Elevatorman
- -#Clansman

aaa tak jeszcze Jason Newsted .... bardzo niedoceniony przez muzyków z Mety
szczerze mówiąc dłuzszy czas wolałem jego niz Clifa.... a od Roberta napewno
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Rob wykarze się dopiero na nowej płycie a co do Jasona, to jak czasem czytam historie mety i czytam co oni z nim robili od końca 86 do 90 (dalej też ale w mniejszym stopniu) to robi mi się smutno. Wg mnie Jason jest bardzo ale to bardzo dorym basistą. Respekt for Jason :beerElevatorman pisze:aaa tak jeszcze Jason Newsted .... bardzo niedoceniony przez muzyków z Mety szczerze mówiąc dłuzszy czas wolałem jego niz Clifa.... a od Roberta napewno
Jason ma IMO przede wszystkim zajebisty głos, i czasem jak oglądam jakiś koncert Mety to wolę jak on śpiewa fragmenty poszczególnego kawałka. Potrafi robić show. Na trasie AJFA i Black albumu był niesamowity. Jego wstawki wokalne bardzo mi się podobają. 
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Racja, jego tylni wokal wymiata, szczególnie " Die, die, die" w Creeping Death,M@ti pisze:Jason ma IMO przede wszystkim zajebisty głos, i czasem jak oglądam jakiś koncert Mety to wolę jak on śpiewa fragmenty poszczególnego kawałka. Potrafi robić show. Na trasie AJFA i Black albumu był niesamowity. Jego wstawki wokalne bardzo mi się podobają.
Właśnie ten motyw z koncertu w Seattle z Live Shit... mnie zniszczył. :rocxCygan pisze:Racja, jego tylni wokal wymiata, szczególnie " Die, die, die" w Creeping Death,
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Jest genialny, i jeszcze " motherfucker- running... hidning... dying" z Seek & Destroy :rocx :soloWłaśnie ten motyw z koncertu w Seattle z Live Shit... mnie zniszczył.
Już nie wspominając o jego "kwestii" w Whiplash (oczywiście mowe o wersji live
)
Burton, Burton, Burton.
Głównie za innowacyjność,przed nim tak naprawdę basista był raczej dodatkiem, natomiast potem bass stał się wręcz jak trzecia gitara. Jego Whiplash, For Whom The Bell Tolls, nie mówiąc juzż o Anesthesii, to istna kwintesencja gry basowej.
Głównie za innowacyjność,przed nim tak naprawdę basista był raczej dodatkiem, natomiast potem bass stał się wręcz jak trzecia gitara. Jego Whiplash, For Whom The Bell Tolls, nie mówiąc juzż o Anesthesii, to istna kwintesencja gry basowej.
-
farmer1990
- -#Invader

Cliff i Harris wymiataja
ale jednak Harris bo ma jedna zasadnicza przewage-jeszcze zyje.....
ale jednak Harris bo ma jedna zasadnicza przewage-jeszcze zyje.....
no tak, zmarli są gorsi, bo umarli