trooper wychodzi strasznie, ale afraid wychodzi duzo lepiej! :rocxIron maidenka pisze:Blaze nie zaspiewa kawałków Bruce'owych.
The X Factor, Virtual XI i Bruce...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The X Factor, Virtual XI i Bruce...
już nie mam tu najwięcej postów

-
Deleted User 804
Nie wszystkie kawałki Blaze Bruce jest w stanie zaśpiewać a co dopiero lepiej. Gdyby tak było maiden by grało wiecej kawałków z tamtego okresu a puki co po koleji próbują różne z Brucem na trasach i pewnie będą tak rtobić by do trasy promującej historyczne dvd z okresu z Blazem (jeśli będzie coś takiego) miec sprawdzonych tyle kawałków z tamtego okresu by starczyło do setlisty
Jestem przeciwnikiem takiego pomysłu, bo wzmacnia ona taki oto pogląd ,że Maiden=Bruce, ja poza Clansmanem wszystko wole z Blazem na wokalu z tych utworów,a i Clansman z Blazem jest całkiem przyjemny.
Wogóle takie nagrywanie na nowo starych płyt,to dla mnie bezsensowny i głupi pomysł,hehe.
Prędzej bym posłuchał AMOLAD z Blazem,szczerze mówiac.
Wogóle takie nagrywanie na nowo starych płyt,to dla mnie bezsensowny i głupi pomysł,hehe.
Prędzej bym posłuchał AMOLAD z Blazem,szczerze mówiac.
każdy ma swoje preferencje....Nomad pisze:ja poza Clansmanem wszystko wole z Blazem na wokalu
nie pisałem o nagrywaniu na nowo płyt, tylko o podłożeniu nowej ścieżki wokalnej - już raz zrobili to przy okazji reunion z 'Wrathchild'Nomad pisze:Wogóle takie nagrywanie na nowo starych płyt,to dla mnie bezsensowny i głupi pomysł
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Gdyby coś takiego wyszło to od razu bym to kupował za każde pieniądze
Szkoda, że to tylko marzenia...
-
Deleted User 1499
Chetnie bym uslyszal te kawalki , ale zepsuly by klimat oryginalych zaspiewanych przez blaze.
Nomad ma racje. pokazaloby to, ze Bruce jest najwazniejszy, ze bez niego by nic nie bylo i byloby to bardzo nie fair w stosunku do Blaze'a. zobaczylbym jak brzmi Bruce np. w Fortunes Of War, Judgement Of Heaven albo The Educated Fool, ale to moga zrobic na koncertach. nie musza tego nagrywac jeszcze raz
- KaziorFukacz
- -#Trooper

Nie, oni mają zupełnie inne głosy i bym jeszcze uznał, że z Brucem lepsze, a utwory z Blazem i tak są dobre (chociaż nie wszystkie
- Virtual dużo lepszy niż X Factor). Jak już to na koncertach.
A wątpię czy z Brucem mógłbybyć dużo lepszy zwłaszcza, żekpt_nemo pisze:Factor jest dobry taki jaki jest
sekcjazwlok pisze:zepsuly by klimat oryginalych zaspiewanych przez blaze.
"Każdego dnia rodzi się jakiś głupiec i wy się nie spóźniliście"
A ja bym chętnie posłuchał jakby coś takiego nagrali i dopiero potem oceniał, bo koncert to całkiem co innego, nie powiem fajne wychodza Brucowi kawałki Blaze, ale co album to album, niekoniecznie byłby lepszy...
a totot tez bylo by interesująceNomad pisze:Prędzej bym posłuchał AMOLAD z Blazem,szczerze mówiac.
przydala by sie tu ankieta
już nie mam tu najwięcej postów

The X factor i Virtual XI tylko z Blazem D
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
no wg mnie BD jest najwazniejszy, najlepszy... gdyby bylo inaczej to sluchalibysmy do dzisiaj BB...Siwy pisze:Nomad ma racje. pokazaloby to, ze Bruce jest najwazniejszy
pozwole sie nie zgodzic...Gienek pisze:The X factor i Virtual XI tylko z Blazem D
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Niestety...Gienek pisze:The X factor i Virtual XI tylko z Blazem
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Tylko na koncertach. Nagrawanie od nowa to kiepski pomysł i chyba byłby to tylko kolejny argument dla ludzi uważających, że Maiden leci na kase.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Z przyjemnością posłuchałbym wszystkich ballad typu: Como Estais..., Judgement of Heaven ale chyba wszystkich piosenek BB w wykonaniu Bruca
Nietety coś mi mówi że ani Bruce ani Steve nie zajrzy do tego tematu i nie zaproponuje reszcie zespołu zrealizowania tego całkiem ciekawego pomysłu
Filik Iron Maiden nie tworzy dla "ludzi" tylko dla fanów
Mogliby to wydać w formi czegoś jak BBC Archives
Nietety coś mi mówi że ani Bruce ani Steve nie zajrzy do tego tematu i nie zaproponuje reszcie zespołu zrealizowania tego całkiem ciekawego pomysłu
Filik Iron Maiden nie tworzy dla "ludzi" tylko dla fanów
Mogliby to wydać w formi czegoś jak BBC Archives
Myslę ,że takim bardzo kawałkiem dobrym do stylu głosy Bruce'a jest Don't Look To The Eyes of A Stranger. Może spróbowałby to zaśpiewać?
No niewiem...powiem szczerze ,że jest to chyba mój ulubiony kawałek z blaze'em na wokalu i niewyobrażam sobie tam nikogo innego :]Abstract pisze:Myslę ,że takim bardzo kawałkiem dobrym do stylu głosy Bruce'a jest Don't Look To The Eyes of A Stranger. Może spróbowałby to zaśpiewać?
Czemu nie? Też sobie nie wyobrażałem Sign of The Cross z kimś innym niż Blaze na wokalu, aż do momentu kiedy usłyszałem RiR 
-
Krokodyl_dg
- -#Prodigal son

jeśli ktoś chce wiedzieć jak potężnie brzmi Sign na żywo w wykonaniu Blaze'a to polecam "As live as it gets" - Bruce nie dorasta mu do pięt...nurni pisze:Szajba pisze:no m.in daltego jestem pewien
oj błądzisz chłopie