Setlista 2006 - dyskusja

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

Re: Setlista 2006 - dyskusja

Post autor: Deep »

vBrand pisze:Kto ma sprzedać bilet i przejazd do Dortmundu?
Ja mam, odezwij sie do mnie na gg 7721941
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Żabka »

Wow, no to lekko jestem zaskoczona! Czyli jednak wszystko grają...noo jak promocja to promocja :) W sumie dobrze, że powywalali te oklepane kawałki, Fear wiadomo, że musiał zostać, Hallowed też...szkoda, że Run to the Hills nie ma, ale ogólnie set jest bardzo ciekawy :)
A i też nie wiem czemu Benek nie pasuje? A Different już pasuje? :P
Swoją drogą ciekawe, że nie ma ani jednego kawałka z DoD. A jeśli się komuś AMoLaD wybitnie nie spodobał to wlaściwie nie ma po co iść ;)
Ostatnio zmieniony czw paź 05, 2006 3:32 pm przez Żabka, łącznie zmieniany 1 raz.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

set świetny, bardzo żałuję, że nie będzie mnie na żadnym koncercie...
Ostatnio zmieniony pt paź 06, 2006 10:45 pm przez Wrath, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

hm... brak Troopera i Runa moge jakos zrozumiec, ale faktu, ze gara caly album W KOLEJNOSCI w jakiej jest na plytcie juz niedokonca... mogli by je przepalatac starszymi utworami. ale nic to, licze zdobyc jakis boot z tej trasy :) Longest day pewnie wychodzi przegenialnie na koncercie :)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Nie spodziewałem się, że zagrają wszystkie utwory z AMOLAD. Ale dzięki temu, nie żałuje, że nie ma koncertu w Polsce. Pozostaje czekać na Golden Years.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Najgorszy set w historii ;]
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

....żeś dowalił :) Swoją drogą to tak po całodziennych przemyśleniach też dochodzę do wniosku ,że mogliby tego nie grać w takiej kolejności jak na trasie. Albo poprostu w innej kolejności albo poprzeplatać starszymi utworami
--Mlody--
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: --Mlody-- »

Dla mnie najlepszy set jaki mogl sie tylko trafic...tylko slusznie ktos stwierdzil ze nie jest poprzeplatany, chociaz na koncercie pewnie musi byc fajny klimat i zastanawiam sie jaki track bedzie lecial przed 1000 suns czy The Longest Day
How long on this longest day...
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

--Mlody-- pisze:tylko slusznie ktos stwierdzil ze nie jest poprzeplatany,
ja 8)
slayer pisze:Najgorszy set w historii ;]
przesada :P
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Beltrametix
-#Invader
-#Invader

Post autor: Beltrametix »

Mogli do setu wcisnąć Paschendale (najlepiej przed "Longest Day " :D) jeszcze, ale nie ma co narzekać :) Prawda jest taka, że zawsze będą ludzie narzekać , że czegoś nie ma. Myślę, że znajdą się tacy, którzy są rozczarowani brakiem np. "Angel and the Gambler " :D Trzeba będzie dorwać bootleg, bo na koncert nie pojadę :?
Sim0n
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Sim0n »

lol.. niezle.. fajnie ze zagraja caly album nowy bo sie zastanawialem co z nigo bym chcial uslyszec i nie moglem sie zdecydowac :P a tak mam problem z glowy :P
feara bym wymienil na cos ale jest swietnie :)
--Mlody--
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: --Mlody-- »

Sim0n pisze:lol.. niezle.. fajnie ze zagraja caly album nowy bo sie zastanawialem co z nigo bym chcial uslyszec i nie moglem sie zdecydowac :P a tak mam problem z glowy :P
Tez mialem podobny porblem...ale dzisiaj o godzinie 8:35 na lekcji iformatyki problem zostal pomyslnie rozwiazany :D
How long on this longest day...
Awatar użytkownika
Szczur22
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Szczur22 »

Kórde, pacze siem na ten set, i rzałójem rze nie jadem :(
Awatar użytkownika
jeżyk
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: jeżyk »

No czy ja wiem, żeby najgorszy od razu?
Moim zdaniem opinie że koncerty maiden sa schematyczne straciły ważność. Rak temu było kilka niespodzianek, teraz cały album.
Największy krok naprzód to chyba pozbycie się balastu w postaci Troopera RTTH i 666. Wszystkich (FOTD, IM) wywalic nie można- to przecież symbole. Kto AMOLAD nie lubi, ten zachwycony setem nie bedzie. Ja bym był bardzo szczęśliwy gdybym mógł go usłyszeć na żywo. Jedno co mozna by zrobic to pomieszać te nowe kawałki ze starymi troche a nie tak wszystko osobno.
A Benek nie jest koncertowy? Moim zdaniem właśnie bardzo- rytmiczny z tym charakterystycznym motywem, powtarzającym się refrenem- nic tylko szaleć :)
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Jestem pewien, że osoby którym sie nie podoba cały AMOLAD w secie wyskoczą z kapci jak tylko wyjdzie z tej trasy koncertówka
Sim0n
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Sim0n »

Szczur22 pisze:Kórde, pacze siem na ten set, i rzałójem rze nie jadem :(
hahaha.. ale sie usmialem.. :)
(nie chodzi mi o to co napisales ale jak:P )
Phantom22
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Phantom22 »

:shock: Jak zobaczyłem tą setliste to mnie zatkało. Nie wiem czy to dobre posunięcie grać całą płytę w dotatku w takiej kolejności jaka jest na płycie.
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Set świetny, zacząłem jeszcze bardziej żałować, że mnie na żadnym koncercie nie ma. Zmienili by tylko FOTD na 666 i poprostu set marzeń.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

IRON MAIDEN @ New Dodge Amphitheater Hartford, CT

- poniżej mnóstwo fotek z tego koncertu:

http://public.fotki.com/sasha555/heavy_ ... n--new-do/

... bardzo podoba mi się scenografia - czołg na środku sceny ZABIJA [swoją droga ciekawe w jakim utworze się pojawia - czyżby "nudnanwym" "TLD" :?: :wink: :rocx - jednak myslę że raczej w "Iron Maiden" , Eddie w uniformie żołnierza jest REWELACYJNY :rocx - oczywiście wychodzi podczas "The Evil That Men Do", zasieki, szperacze, worki, siatka maskująca , kurcze perkusja Nicko ustawiona jakby w okopach - no i ten motyw Edka - tym razem na 100% podczas "TLD" który zdobi także okładkę książki Dereka Riggsa [chciałbym aby znalazł się na okładce jakiegoś kolejnego singla - pomimo faktu że wygląda jak "grzyb"] :lol: :wink: ... finał i ruiny płonącego miasta - This Is The War :!:

... nie ukrywam że ostatnio rzadko wracam do słuchania płyty "AMOLAD" po chyba po premierze zbyt czesto gościła w moim odtwarzaczu w związku z czym czuję pewien przesyt tym albumem ale jednocześnie cholernie się cieszę że osobiście bedę mógł w Dortmundzie przekonać się o sile [lub porażce - odpukać 8) ] wykonania LIVE tego albumu - jasne jest że muzyke na koncercie odbiera się inaczej niż w domowym zaciszu bo koncert to totalny żywioł [zazwyczaj jednorazowy] a w przypadku IRON MAIDEN także REWELACYJNY show :!: :rocx ... chłopaki stawiają przed sobą ogromne wyzwanie decydując się na granie podczas trasy [liczę że całej trasy] albumu w całości - Dicki trzymam ku#$@ kciuki za Twoją kondycję wokalną :rocx :lol: :wink: - i jednocześnie chylę czoła :!: [swoją drogą co to za kosmita zdobi koszulkę Bruce'a podczas tego pierwszego koncertu :?: ] :lol: :wink: ... może ktos wie jakie motywy tym razem zdobią perkusję Nicko :?:

O.K. - tymczasem przed koncertem w Dortmundzie będę poszukiwał bootlegów z tej trasy [także DVD] - Wicker Man masz może informacje czy któryś z tych występów będzie rejestrowany przez jakąs stację telewizyjną w danym kraju :?: :?: :?:
Ostatnio zmieniony czw paź 05, 2006 5:02 pm przez jesper, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maidenholik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Maidenholik »

Phantom22 pisze::shock: Jak zobaczyłem tą setliste to mnie zatkało. Nie wiem czy to dobre posunięcie grać całą płytę w dotatku w takiej kolejności jaka jest na płycie.
To jest znakomite posuniecie ! Jak promocja plyty to promocja plyty - proste, jak budowa cepa !:) UP THE IRONS :rocx
ODPOWIEDZ