Mam do sprzedania 2 bilety do Dort. - stojące, dzisiaj wystawiam je na ebaju lub sralegro
Setlista 2006 - dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista 2006 - dyskusja
Dla mnie to jest lipa.
Mam do sprzedania 2 bilety do Dort. - stojące, dzisiaj wystawiam je na ebaju lub sralegro
Zabójcza scenografia. Steve od wielu lat nie w piłkarskiej koszulce. Nie mogę się doczekać Dortmundu :rocx
Jak ktos uwaza te scenografie za zabojcza to chyba malo widzial w zyciu 
Widział dużo. Poprostu wreszcie coś nowego jest bo sorry ale te trasy z GMETID czy BNW słabe były. Przyrównuje scenografie do DOD w jakości. Jak na promocje płyty to ciężko byłoby coś nowego wymyśleć.iron84 pisze:Jak ktos uwaza te scenografie za zabojcza to chyba malo widzial w zyciu
-
Deleted User 357
Na GMETID nie był w piłkarskiejMirdaroh pisze:Steve od wielu lat nie w piłkarskiej koszulce
Dziwi mnie podniecanie się 2MTM i TETMD. Zamienili mega ograne kawałki na trochę mniej ograne. I tyle. Dla mnie to żadna atrakcja,ale ja nawet AMOLAD jeszcze nie słyszałem,może jakbym usłyszał to bym żałował że nie jadę. Ale zakładam że płyta genialna nie jest,więc co najmniej 2-3 kawałki to będą usypiacze. Scenografia ok,bez rewelacji,ale daje radę
-
Robcio_journeyman4
SET JEST MOIM ZDANIEM DO BANI!!! BEZ THE NUMBER OF THE BEAST!!!
I JESZCZE BEZ RUN TO THE HILLS!!! GLUPI SETLIST!!
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Mi set się średnio podoba, bo od początku nie byłem za tym, żeby grali cały album. Zrobili jak chcieli, zobaczymy tylko czy im to na dobre wyjdzie. Można by to strawić, gdyby nowe kawałki były przeplatante starymi, ale w takim układzie jak teraz mi się średnio podoba. Dla mnie mogli zrezygnować z OOTS bo według mnie to kiszka straszna i The Pilgrim zamiast, którego mogli wszadzić jakiś starszy szybki numer. Brakuje mi czegoś z ery z Blaze'm, Troopera a najbardziej BNW, bo to jeden z moich ulubionych kawałków, który dodatkowo świetnie sprawdzał się na żywo. Z drugiej strony już chyba lepej grać taki set niż 6 nowości, plus nudne klasyki w stylu RTTH i Wratchild. Szkoda mi tylko ludzi, którym nie podpasował nowy album i cieszę się, że się do nich niezaliczam
Widzimy się w Dortmundzie!
-
Deleted User 1499
A bez capsa sie nie dalo napisac?I tak kazdy by widzial twoj post.Robcio_journeyman4 pisze:SET JEST MOIM ZDANIEM DO BANI!!! BEZ THE NUMBER OF THE BEAST!!!
A i nie goraczkuj sie tak bo pekniesz i zaplamisz monitor.Co do setu , jest bardzo dobry ile mozna sluchac 666 i innych?Moze mieli poleciec starym schematem i zagrac tylko 4 nowe utwory i reszta to co zwykle?Ble.Jeszcze usunalbym Fear bo to tez sie przejadlo , co do Iron Maiden i Hallowed... to wystarczajaco duzo na stare wyjadacze.
... jajus z Ciebie - akurat uwierzę że nie słyszałeś jeszcze "AMOLAD"Żelazny pisze: Zamienili mega ograne kawałki na trochę mniej ograne. I tyle. Dla mnie to żadna atrakcja,ale ja nawet AMOLAD jeszcze nie słyszałem,może jakbym usłyszał to bym żałował że nie jadę. Ale zakładam że płyta genialna nie jest,więc co najmniej 2-3 kawałki to będą usypiacze. Scenografia ok,bez rewelacji,ale daje radę
Raczej na 100% w czasie IM (jak zwykle zresztą), te zdjęcia wyglądaja na raczej chronologicznie ułożone, zresztą było jedno z czołgiem i Nicko stojącym na przodzie sceny, więc zapewne tuż przed bisami.jesper pisze:... bardzo podoba mi się scenografia - czołg na środku sceny ZABIJA [swoją droga ciekawe w jakim utworze się pojawia - czyżby "nudnanwym" "TLD"![]()
:rocx - jednak myslę że raczej w "Iron Maiden"
Bardzo możliwe, chociaż mała odmiana z wyjściem Eda by nie zaszkodziła.Eddie w uniformie żołnierza jest REWELACYJNY :rocx - oczywiście wychodzi podczas "The Evil That Men Do"
To raczej wygląda na ruiny, ale motyw z okopami świetny. Jak i cała "wojenna" scenografia zresztą.zasieki, szperacze, worki, siatka maskująca , kurcze perkusja Nicko ustawiona jakby w okopach
Ten motyw Edka to raczej na 100% "These Colour's..." - i jak napisałem w innym temacie, mieliby gotową okładkę na singla "Kolorków". A co do "TLD" to na 100% nieno i ten motyw Edka - tym razem na 100% podczas "TLD" który zdobi także okładkę książki Dereka Riggsa [chciałbym aby znalazł się na okładce jakiegoś kolejnego singla - pomimo faktu że wygląda jak "grzyb"
-
Deleted User 357
Mówię na serio,oprócz Breega nie słyszałem jeszcze nowej płytyjesper pisze: ... jajus z Ciebie - akurat uwierzę że nie słyszałeś jeszcze "AMOLAD
Set mi się podoba. Mój pierwszy koncert to był Wrocław 2003 i zawsze żałowałem, że wcześniej nie byłem, bo 2MTM i TETMD z RiR uwielbiam i bałem się, że już na żywo nie usłyszę, a tu taka miła niespodzianka... 
Żelazny pisze:Mówię na serio,oprócz Breega nie słyszałem jeszcze nowej płyty
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Wydajemi się, ze był tym aż tak podniecony jak my po prostuIron maidenka pisze:Żelazny pisze:Mówię na serio,oprócz Breega nie słyszałem jeszcze nowej płytyI wytrzymaleś?
-
Deleted User 357
Źle Ci się wydajeFilik10 pisze: Wydajemi się, ze był tym aż tak podniecony jak my po prostu Smile
Breega słyszałem w antyradiu. Płyty nie slyszałem bo:
a)nie mam kasy
b)nie jadę na koncert,więc nie było jakiegoś magnesu żeby przesłuchać.
Generalnie tak mam z nowymi płytami,nie rzucam się jakoś w dniu premiery,czy pare dni po
EOT
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Ja tam bym godzinkę na przesłuchanie w jakimś MM czy Empiku znalazł, ale EOT 
-
Deleted User 357
W Jeleniej Górze takich cudów nie uświadczyszFilik10 pisze:Ja tam bym godzinkę na przesłuchanie w jakimś MM czy Empiku znalazł, ale EOT Smile
... dokładnie chyba zbyt emocjonalnie przeglądałem te fotki przez co ten fakt umknął mojej uwadzeFreeze pisze:Ten motyw Edka to raczej na 100% "These Colour's..." - i jak napisałem w innym temacie, mieliby gotową okładkę na singla "Kolorków". A co do "TLD" to na 100% nieno i ten motyw Edka - tym razem na 100% podczas "TLD" który zdobi także okładkę książki Dereka Riggsa [chciałbym aby znalazł się na okładce jakiegoś kolejnego singla - pomimo faktu że wygląda jak "grzyb"Popatrz na zdjęcia - jest tam w pewnym momencie w tle strona z gazety z czasów wojny - jest tam m.in. plan ataku na wybrzeże Normandii - to jest zapewne "okładka" z "TLD".
Albo mi się wydaje albo Steve powiedział kiedyś że dla niego granie całej płyty na koncercie to pomysł dziwaczny...... Ale ja nie mam nic przeciwko płyta jest świetna więc i set w którym są wszystki piosnki z płyty też jest świetny Tylko do ch*** jasengo czemu nie ma konceru w Polsce......... (oczywiście to było pytanie retoryczne) A właśnie bym zapomniał. Scenografia świetna!!!!!!
Z mojej strony tyle - szacun dla Maiden za taki krok. Więcej mówić mi się nie chce.