Setlista 2006 - dyskusja

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Szczur22
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Setlista 2006 - dyskusja

Post autor: Szczur22 »

Tak czapie te foty, i mam jedno zastrzeżenie- Bruce jest jak dla mnie debilnie ubrany. Kojarzy mi się z Bon Jovi :D Gdzie te jego fajne spodnie z RiR?
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Szczur22 pisze:Gdzie te jego fajne spodnie z RiR?
w szafie :P nie no wyglada fajnie :)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Jak dla mnie to właśnie one były szczytem wiochy :P . Kamizelka spoko, ale spodnie to porażka. Strasznie siez ich braku ucieszyłem, od razu DVD siebędzie lepiej oglądać :P
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

Szajba pisze:
w szafie :P nie no wyglada fajnie :)
nooo. jakby się z wesela urwał :P

a scenografia taka sobie. koła nie odkryli :P
w całej set liście brakuje zdecydowanie krótkich wymiataczy.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

adam IM pisze:w całej set liście brakuje zdecydowanie krótkich wymiataczy.
e jest tam taki jeden TETMD :)
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Szczur22 pisze:Tak czapie te foty, i mam jedno zastrzeżenie- Bruce jest jak dla mnie debilnie ubrany. Kojarzy mi się z Bon Jovi :D Gdzie te jego fajne spodnie z RiR?
Pewnie za bardzo go cisnęły w jajka ;)
--Mlody--
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: --Mlody-- »

Ja w sumie bardziej ubolewam ze nie ma tych spdoni z DoD one mi sie najbardziej podobaly
How long on this longest day...
Joker
-#Invader
-#Invader

Post autor: Joker »

Setlista jest koszmarna. Totalnie wypięli się na starych fanów. Doszli widocznie do wniosku że ci są już chyba na wymarciu i dbają tylko o dzieciaki zafascynowane ostatnimi dokonaniami.
Obrzydliwość. Wyszła kiepska płyta, zanosi się na kiepskie koncerty. Gdyby byli w Polsce chyba bym sobie podarował. Wolałbym kupić jakieś reedycje starych DVD i siedzieć w chałupie.

FUJ
Awatar użytkownika
Levy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Levy »

Joker pisze:Setlista jest koszmarna. Totalnie wypięli się na starych fanów. Doszli widocznie do wniosku że ci są już chyba na wymarciu i dbają tylko o dzieciaki zafascynowane ostatnimi dokonaniami.
Obrzydliwość. Wyszła kiepska płyta, zanosi się na kiepskie koncerty. Gdyby byli w Polsce chyba bym sobie podarował. Wolałbym kupić jakieś reedycje starych DVD i siedzieć w chałupie.

FUJ
Grzeszysz...
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

moim zdaniem set jest bardzo dobry, prawie idealny.

Jedno zastrzezenie: zamiast 23:58 i TEDMD (chociaz z faktu iz te piosenki uslysze live za 2 miesiace cholernie sie ciesze) to mogliby dac Troopera, RTTH, TNOTB. Mysle ze sprawdziloby sie to o wiele lepiej, bo 23:58 i Evil bedzie na pewno na Golden Years tour....
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Levy pisze:
Joker pisze:Setlista jest koszmarna. Totalnie wypięli się na starych fanów. Doszli widocznie do wniosku że ci są już chyba na wymarciu i dbają tylko o dzieciaki zafascynowane ostatnimi dokonaniami.

FUJ
Grzeszysz...
Czy ja wiem ? :roll:

Maiden tak naprawdę od wydania BNW nie zrobili jak narazie nic nowego. Ciągle to samo, ciągle na jedno kopyto, ciągle te same sztuczki ciągle te same oklepane riffy. Twierdzę,że Joker mówi prawdę, jednak wielu jej do siebie nie dopuszcza. Tak naprawdę, lepiej wydać kasę nawet na takie Rock In Rio, czy inne starsze DvD i poekscytować się tym, aniżeli iść na koncert i słuchać całej płyty. To nie Pink Floyd, gdzie płyta stanowi spójną całość i granie jej na koncercie w całości nie nuży.Sam osobiście pewnie zasnąłbym, gdyby Ironi polecieli całą płytę, jakąkolwiek.
--Mlody--
-#Prisoner
-#Prisoner

Ale zorumcie jedno "chwile" po tej trasie koncertowej zaczyna sie kolejna trasa wspominkowa, gdzie bedziecie mieli wszystkie stare kawalki nie bedzie zadnych BNW czy Fear itp. wiec poco by mieli dawac do tego setu jeszcze jakies stare hity? :roll:
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

--Mlody-- pisze:Ale zorumcie jedno "chwile" po tej trasie koncertowej zaczyna sie kolejna trasa wspominkowa, gdzie bedziecie mieli wszystkie stare kawalki nie bedzie zadnych BNW czy Fear itp. wiec poco by mieli dawac do tego setu jeszcze jakies stare hity? :roll:
Bo do trasy wspominkowej pewnie dadzą również kawałki z AMOLAD ? :roll:
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Blood Brother pisze: Bo do trasy wspominkowej pewnie dadzą również kawałki z AMOLAD ? Rolling Eyes
:lol:
Kto Ci to powiedział? Ksiądz przy spowiedzi? :lol:
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Żelazny pisze:
Blood Brother pisze: Bo do trasy wspominkowej pewnie dadzą również kawałki z AMOLAD ? Rolling Eyes
:lol:
Kto Ci to powiedział? Ksiądz przy spowiedzi? :lol:
Tak, powiedział mi,że Steve na koncertach daje kupe w gacie :lol:

Obstawiam,że tak będzie. Zawsze jest taka zagrywka.
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Żelazny pisze: Kto Ci to powiedział? Ksiądz przy spowiedzi? :lol:
On musi mieć jaieś źródło o którym nic nie wiemy. Pewnie zna sięz teraputą Harrisa i ten mu na kozetce cośpowiedział, a BB teraz to na forum oznajmia :lol:
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Blood Brother pisze:Zawsze jest taka zagrywka.
:shock: Do tras wspominkowych :?:

Nie wiedziałem,ale dzięki za uświadomienie :idea:
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

Blood Brother pisze:Bo do trasy wspominkowej pewnie dadzą również kawałki z AMOLAD ? :roll:
A widziałeś, żeby na Early Days było cokolwiek innego niż pierwsze 4 płyty? Zresztą Maideni zawsze jasno zaznaczali, że robią to co im sie podoba, jeśli innym też się podoba to super, jak nie - trudno. Mnie się osobiście podoba, że nie stali się kolejnymi "dinozaurami" którzy czasem wpadną na festiwal jakiś, zagrają Run To The Hills i znikają. Nowe dokonania lubie jak najbardziej, szczególnie BNW i ostatnie, dlatego osobiście liczyłem na pełny album live, choć niestety nie zapowiada się żebym pojechał na ktoryś z koncertów :/
--Mlody--
-#Prisoner
-#Prisoner

Blood Brother pisze:
--Mlody-- pisze:Ale zorumcie jedno "chwile" po tej trasie koncertowej zaczyna sie kolejna trasa wspominkowa, gdzie bedziecie mieli wszystkie stare kawalki nie bedzie zadnych BNW czy Fear itp. wiec poco by mieli dawac do tego setu jeszcze jakies stare hity? :roll:
Bo do trasy wspominkowej pewnie dadzą również kawałki z AMOLAD ? :roll:
A czy na ubieglorocznej trasie wspominkowej grali kawalki z DoD, BNW idp. Ja tam slyszalem utowry nagrane do roku '83, chyba ze slyszalem o innym zespole, albo sluchalem nie te koncerty :lol:
Ostatnio zmieniony czw paź 05, 2006 10:15 pm przez --Mlody--, łącznie zmieniany 1 raz.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Filik10 pisze:
Żelazny pisze: Kto Ci to powiedział? Ksiądz przy spowiedzi? :lol:
On musi mieć jaieś źródło o którym nic nie wiemy. Pewnie zna sięz teraputą Harrisa i ten mu na kozetce cośpowiedział, a BB teraz to na forum oznajmia :lol:
Taa, bo mnie to do życia potrzebne,żeby wam oświadczać.

Za mani się w FC nie dowiedzieliście ? :lol:
A widziałeś, żeby na Early Days było cokolwiek innego niż pierwsze 4 płyty? Zresztą Maideni zawsze jasno zaznaczali, że robią to co im sie podoba, jeśli innym też się podoba to super, jak nie - trudno. Mnie się osobiście podoba, że nie stali się kolejnymi "dinozaurami" którzy czasem wpadną na festiwal jakiś, zagrają Run To The Hills i znikają. Nowe dokonania lubie jak najbardziej, szczególnie BNW i ostatnie i osobiście liczyłem na pełny album live, choć niestety nie zapowiada się żebym pojechał na ktoryś z koncertów :/
Wymień chociaż 5 takich dinozaurów którzy już nie nagrywają (pomijając Black Sabbath).
Nie wiedziałem,ale dzięki za uświadomienie
Nie ma za co, to jest za darmo 8)
ODPOWIEDZ